به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب قم، علی جان صادق پور روز سه شنبه در گفت و گویی، افزود: تامین آب استان با چالشهای متنوعی از جمله کاهش نزولات آسمانی، افزایش مصرف آب، و کاهش کیفیت آب چاههای استان مواجه است.
وی ادامه داد: افزایش متوسط دمای هوا، افزایش مصرف مشترکان و عدم رعایت حد استاندارد مصرف به ویژه در حوزه روستایی، کاهش بارندگی و افت سفرههای زیرزمینی و آبدهی چاهها، کاهش کیفیت آب چاههای آب شرب به دلیل کاهش بارندگی و افزایش برداشت، افزایش مهاجرت معکوس به روستاها و کمبود منابع تأمین در حوزه روستایی از جمله چالشهای مهم تامین آب در قم است.
صادق پور اقدام های صورت گرفته برای جلوگیری از هدر رفت آب در شبکه انتقال و توزیع آب در استان را مورد اشاره قرار داد و افزود: در سال جاری بیش از ۱۵ هزار و ۳۴۶ متر توسعه و اصلاح شبکه توزیع آب در شهر قم و شهرهای تابعه استان با اعتباری بالغ بر ۱۷۵ میلیارد ریال صورت گرفته است که نتیجه این اقدام ها، کاهش ۶ هزار مترمکعبی هدررفت آب در قم بود.
وی اظهار داشت: با توجه به تنش آبی تابستان جاری، کاهش محسوس نزولات آسمانی و افزایش مصرف آب به دلیل گرمای هوا، اقدام های متنوعی برای جلوگیری از هدررفت آب در شبکه توزیع آب در استان تعریف و عملیاتی شد.
وی ادامه داد: برای مقابله با تنش آبی استان، بهسازی ۹ حلقه چاه آب شرب، بازسازی فیلترهای تصفیهخانه قم جهت افزایش توان تصفیه و تولید، حفر و راهاندازی ۲ حلقه چاه جدید، مدیریت و پایش مستمر فشار شبکه توزیع آب شهر قم، اتصال خط انتقال ۸۰ روستا به خط انتقال جدید قم جهت افزایش توان تأمین آب بخش روستایی در پیک مصرف و تعویض شیرآلات فرسوده خط انتقال قدیم قم جهت کاهش ریسک قطع آب انجام شد که این اقدام ها نقش موثری در کاهش دغدغه پایداری آب در استان داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: حفر ۲ حلقه چاه در مجتمع قنوات، حفر و جابجایی سه حلقه چاه در شهر قم، لایروبی چشمه و قناتهای روستایی، بهسازی چاههای شرب سطح استان، بازسازی و رفع نشت مخازن روستایی، اصلاح شبکه توزیع فرسوده از دیگر اقدام های آبفای قم برای مقابله با تنش آبی در این استان است.
صادقپور ادامه داد: با انجام اصلاح شبکه توزیع آب در شهر قم و شهرها و روستاهای تابعه از هدررفت بیش از ۲ هزار مترمکعب آب در ماه جلوگیری شد ضمن اینکه با بهسازی ۲ باب مخزن به حجم پنج هزار مترمکعب با اعتباری بالغ بر ۱۳میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال از هدررفت حدود ۶۰۰ مترمکعب دیگر نیز در این مدت جلوگیری شد.
وی با اشاره به اصلاح صورت گرفته بر روی شیرآلات خطوط انتقال آب در سطح استان گفت: انجام اصلاح بر روی ۳۵ فقره شیرآلات خط انتقال آب بلوار ۱۵ خرداد، ۸۰ روستا و ۳ عدد سربند بتنی خط انتقال با اعتباری بالغ چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال، از هدررفت بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ مترمکعب آب در ماه جلوگیری به عمل آمد.
مدیرعامل شرکت آبفای قم اظهار داشت: با برنامه ریزی انجام شده، از ابتدای سال جاری پنج حلقه چاه شهری و چهار حلقه چاه روستایی نیز با هزینه اعتباری ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال بهسازی شد که با این اقدامات، آبدهی این چاه ها حدود ۵۰ درصد افزایش داشت.