سنندج - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: مراسم روز جهانی جهانگردی هشتم مهرماه با همکاری ادارات و نهادهای مربوطه در شهر هورامان تخت برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان روز سه‌شنبه در دیدار با یوسف باشی، فرماندار شهرستان سروآباد اظهار داشت: با توجه به اینکه کردستان جزء پنج استان منتخب برای برگزاری مراسم روز جهانی ‌جهانگردی در کشور است مراسم گرامیداشت این روز، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی همراه با برنامه‌های متنوع در سطح استان برگزار می‌شود.

وی افزود: ثبت جهانی هورامان رویدادی مسرت بخش و دستاورد بزرگی بود که نیاز است با همکاری و همدلی فرماندار و مسوولان سروآباد در راستای حفظ و حراست از این دستاورد برنامه‌ریزی لازم انجام شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ادامه داد: برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه منطقه هورامان در سه حوزه میراث فرهنگی، صنعت گردشگری و صنایع دستی و هنرهای سنتی صورت می‌گیرد.

وی یادآور شد: بیشتر روستاهای شهرستان سروآباد با توجه به فرهنگ غنی، معماری پلکانی و طبیعت زیبا، توان و پتانسیل تبدیل شدن به روستای هدف گردشگری در سطح کشور را دارا هستند.

فرماندار سروآباد نیز اظهار داشت: برای معرفی بهتر منطقه هورامان در سطح ملی و بین المللی اعتبار ویژه‌ای را به این منظور اختصاص خواهیم داد.

یوسف باشی افزود: این فرمانداری آماده همکاری کامل برای برگزاری مراسم روز جهانی جهانگردی در شهر هورامان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

«منظرفرهنگی هورامان» در چهل‌ و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (سه‌شنبه پنجم مرداد ۱۴۰۰ برابر با ۲۷ جولای ۲۰۲۱) در شهر فوجوی چین، با تصویب اعضای کمیته، به‌ عنوان بیست و ششمین میراث ملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است. این منطقه استان‌های کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمی‌گیرد که در کردستان، بخش‌هایی از شهرستان سنندج، کامیاران و سروآباد و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی را شامل می‌شود.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هورامان بیش از ۷۰۰ روستا را در این ۲ استان غربی ایران شامل می‌شود و شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان می‌دهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده و ۹۱۵ اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی بوده که ۹۱۵ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۸ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۵ مورد میراث طبیعی، ۹۳ مورد میراث معنوی و ۲۹ مورد میراث منقول است.