بسیاری از پزشکان متخصص بیماری های عفونی تایید کرده اند که متاسفانه کرونای دلتا گروه های سنی پایین تر و افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله را دیگر کرده و این گروه سنی بستری که راهی بخشهای مراقبت ویژه می شوند در حالی که در سویه های قبلی بیشتر در افراد بالای ۵۰ و ۶۰ سال و بیماران زمینه ای مشکل داشتیم.
اغلب شهرهای استان فارس کاملا در وضعیت قرمز قرار دارد و کرونای دلتا همه گیر است و سرایت پذیری چندین برابری نسبت به سویه های قبلی کرونا دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در نشست سه شنبه ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا، اعلام کرد درصد بالای جانباختگان زیر ۶۰ سال بر اثر کرونا در استان فارس نگران کننده است.
مهرزاد لطفی که بنا به اعلام روابط عمومی این دانشگاه، خودش به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری است و به صورت ویدئو کنفرانس، ریاست این نشست را بر عهده داشت با اشاره به اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳ بیمار کووید۱۹ در استان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند، اعلام کرد: ۵۶ درصد از این جانباختگان، افراد زیر ۶۰ سال هستند که این موضوع هشداری برای توجه بیش از پیش به دستورالعمل های بهداشتی به ویژه در بین جوانان، به عنوان قشر فعال و مولد جامعه است.
وی اضافه کرد: آمارهای کرونا در فارس نسبت به هفته گذشته تا حدودی روند نزولی داشته و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و بتوانیم از موج پنجم این بیماری گذر کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: ۵۰ درصد بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها، در شرایط وخیم هستند که آمار بالایی به شمار می رود.
فارس در واکسیناسیون گروه سنی بالای ۶۰ سال، بهتر از متوسط کشوری
لطفی همچنین ضمن بررسی روند اجرای برنامه واکسیناسیون در استان گفت: پوشش واکسیناسیون در حال افزایش است و با توجه به اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیش از ۸۰ درصد افراد بالای ۶۰ سال در کشور واکسینه شده اند که استان فارس در این زمینه از متوسط کشوری نیز بالاتر است.
وی افزود: تاکنون نزدیک به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن کرونا در فارس به گروه های هدف تزریق شده و با توجه به وسعت و جمعیت استان، واکسیناسیون در شهرها و روستاهای فارس به خوبی انجام شده و همچنان ادامه دارد و ۱۳ مرکز واکسیناسیون در شیراز فعالیت دارند که از این تعداد سه مرکز، به صورت خودرویی است.
لطفی با تقدیر از تلاش اعضای ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مدت شیوع اپیدمی کرونا گفت: تا امروز ۳۹۵ نشست ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز برگزار شده و دو هزار و ۱۷۲ مصوبه در این نشست ها به تصویب رسیده است که به طور میانگین روزانه ۶ مصوبه را شامل می شود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز آخرین وضعیت کرونا در استان فارس را از ابتدای شیوع تا امروز نهم شهریور ۱۴۰۰، اعلام کرد.
سید روح الله حسینی عنوان کرد: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، در مجموع بیش از یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۱۲۳ مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده که از این تعداد یک میلیون و ۲۴۱ هزار و ۲۹۶ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده و با بررسی نمونه های انجام شده، ۳۷۶ هزار و ۶۲۷ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۶۰ هزار و ۸۲۷ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۳۴ هزار و ۳۳۱ بیمار مثبت شناسایی شده و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۱۰ هزار و ۹۵۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۲۱ بیمار جدید مبتلا یا مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان پذیرش شده اند که مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم به چهار هزار و ۵۴۷ نفر رسی و هم اکنون ۳۹۳ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
او با اعلام جان باختن ۲۳ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را شش هزار و ۱۴۳ نفر عنوان کرد.
حسینی ادامه داد: ۳۶۰ هزار و ۶۲۶ نفر از ابتدای شیوع بیماری تاکنون بهبودی یافتند که از بیمارستان ها ترخیص یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
وی با اشاره به پرسش های مردمی در زمینه نحوه فعالیت مراکز تزریق واکسن، نوبت دهی، انواع واکسن ها و عوارض احتمالی تزریق واکسن، بار دیگر پایگاه اطلاع رسانی واکسیناسیون دانشگاه علوم پزشکی شیراز به نشانی اینترنتی https://covidvaccine.sums.ac.ir/ و سایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز را برای پاسخگویی به این پرسش ها معرفی کرد.
حسینی بیان کرد: همچنین کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سامانه تلفنی ۳۳۸۸ نیز پرسش های مردمی در زمینه واکسن و عوارض احتمالی آن پاسخگو هستند.
تکذیب شایعه آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال در فارس
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز همچنین شایعه آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال در فارس را تکذیب کرد و گفت: اخبار مربوط به واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ در استان فارس، فقط از طریق دانشگاه علوم پزشکی شیراز و خبرگزاری های معتبر منتشر می شود و از مردم خواست تا از انتشار این گونه شایعات پرهیز کنند.
حسینی افزود: هم استانی ها برای دریافت آخرین اخبار و اطلاعات در خصوص مراکز انجام واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ در فارس، میتوانند به سایت covidvaccine.sums.ac.ir و خبرگزاری های معتبر مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: حضور افراد در مراکز واکسیناسیون تنها بر اساس پیامک نوبت دهی است و از افراد دیگر درخواست می شود برای پیشگیری از هرگونه اختلال و ازدحام جمعیت در محل تزریق واکسن و حفظ سلامت خود و دیگران، تنها پس از نام نویسی در سامانه https://salamat.gov.ir و دریافت پیامک به مراکز واکسیناسیون اعلام شده در پیامک مراجعه کنند، چرا که امکان پذیرش افراد خارج از نوبت های پیامک شده وجود ندارد و هر گونه مراجعه خارج از شرایط یاد شده، موجب اختلال در روند اجرای واکسیناسیون خواهد بود.
او ادامه داد: در حال حاضر، طبق اعلام وزارت بهداشت، تزریق واکسیناسیون برای افراد بالای ۴۸ سال که در سامانه یادشده نام نویسی و پیامک نوبت دهی دریافت کرده اند، تزریق واکسن انجام می شود.