به گزارش خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا، علیرضا رییسی روز سه شنبه در گردهمایی روسای دانشگاههای علوم پزشکی در جمع خبرنگاران افزود: اکنون سرعت واکسیناسیون بالا رفته و و ۸۷ درصد گروههای سالمندی ۶۰ سال به بالا واکسینه شدند، مشاغل خاص و گروههای شعلی، بیماران سرطانی، دیابتی، هموفیلی، دیالیزی و خاص نیز ۸۰ تا ۹۰ درصد واکسیناسیون آنها انجام شده است.
وی با بیان اینکه تا کنون ۲۷ میلیون دز واکسن تزریق شده، افزود: اثربخشی همه واکسنهای تزریقی شامل اسپوتنیک، سینوفارم، آسترازنکا، برکت و حتی بهارات مناسب بوده است.
رییسی با بیان اینکه در فاز ۴ واکسیناسیون زیر ۶۰ سال انجام می شود، تصریح کرد: این واکسیناسیون ۴۲ میلیون نفر را شامل می شود و حدود ۸۴ میلیون دز واکسن نیازمندیم که تعاملاتی خوبی برای واردات انجام شده و به سرعت از هفته آینده انجام می شود.
وی اظهار داشت: اکنون روزانه ۶۵۰ هزار دز واکسن در کشور تزریق می شود و ظرفیت دو برابر شده است.
به گفته وی، آمار و ارقام افراد واکسینه شده نشان می دهد علی رغم شیوع دلتا ، میزان بستری افراد واکسینه شده در همان گروه سنی پایین تر است.
وی افزود: هر واکسنی دارای عوارض است که خفیف بوده و عوارض واکسیناسیون در مقایسه با میزان ابتلا و مرگ و میر کرونا پایین است.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: بهترین واکسن اولین واکسنی است که به دستمان می رسد و اینکه فایزر، مدرنا نسبت به واکسن های دیگر بهتر است، تبعیض بوده و سازمان ملل و بهداشت جهانی باید در مورد این تبعیض ها تصمیم گیری کنند.
رییسی تصریح کرد: در پاندمی کرونا پرداختن به این ادعاها تبعیض و ناعادلانه است.
به گفته وی، اکنون سرعت واکسیناسیون در کشور بالا رفته و در شهریور ماه تسریع می یابد. در برخی استانهای مرزی ۴۰ سال به بالا، عشایر ۱۸ سال به بالا، برخی جزایر نیز ۱۸ سال به بالا در برابر کرونا واکسینه شده اند.
وی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون صنایع و مراکز تولیدی نیز بزودی انجام می شود.
معاون وزیر بهداشت افزود: اکنون ترجیح دادیم تا ورود واکسن جدید، دز دوم واکسیناسیون را انجام دهیم و بزودی گروههای سنی دیگر را نوبت دهی خواهیم کرد.