تهران - ایرنا - وزرای خارجه ۶ کشور همسایه لیبی که از روز دوشنبه بار دیگر و این بار هم به میزبانی الجزایر گرد هم‌ آمده‌اند اتفاق نظر دارند که صلح در لیبی مستلزم خروج نیروهای بیگانه است چرا که حضور این نیروها، نگرانی آنها را نیز تشدید کرده است. 

به گزارش ایرنا، نشست دو روزه همسایگان لیبی از دیروز (دوشنبه) در پایتخت الجزایر با حضور وزیران خارجه مصر، سودان، چاد، تونس، مالی و کنگو آغاز شد. 

شبکه خبری الجزیره نوشت، نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه لیبی روز دوشنبه در الجزیره با هدف کمک به لیبیایی‌ها برای تکمیل روند آشتی ملی از طریق برگزاری به موقع انتخابات عمومی که قرار است ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ برگزار شود، آغاز شد. وزیران امور خارجه لیبی، تونس، مصر، نیجر، چاد، سودان و جمهوری کنگو در این جلسه به ریاست وزیر امور خارجه شرکت دارند. 

وزیر خارجه الجزایر به عنوان کشور میزبان این نشست، برگزاری آن را ضروری خوانده و گفت: کشورهای هم مرز با لیبی می‌توانند برای کمک به لیبیایی‌ها در تکمیل روند سیاسی آشتی ملی با یکدیگر گفت و گو کنند.

او این را گفت که حل و فصل بحران لیبی باید از طریق گفت و گوی طرف‌های لیبیایی‌ها انجام شود و بر فوریت پایان دادن به دخالت‌های خارجی و خروج نیروهای بیگانه از لیبی تاکید کرد.

در افتتاحیه این نشست که در آن نمایندگان سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب نیز حضور داشتند، رمطان لعمامره وزیر خارجه الجزایر با اشاره به مشارکت تمامی کشورهای همسایه لیبی در حل و فصل بحران این کشور تصریح کرد که این کشورها نیز متاثر از پیامدهای امنیتی لیبی هستند.

او گفت که برقراری ثبات در لیبی  امنیت کشورهای همسایه را نیز در پی دارد. 

وزیر خارجه الجزایر برقراری ثبات در لیبی را اساس امنیت و مشارکت کشورها در حوزه اقتصادی خواند و گفت: اجلاس الجزایر با هدف تاکید بر قطعنامه‌های شورای امنیت و نیز کنفرانس برلین برگزار شده است.

او اظهار داشت: نیروهای خارجی  برای برهم زدن توازن بین‌المللی برای سوء استفاده از لیبی تلاش می‌کنند. 

احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب نیز خاطرنشان کرد: خروج نیروهای خارجی از لیبی، اصلی است که گروه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بابت آن توافق کرده‌اند.

او هم بر این مساله تاکید کرد که  باید امنیت کشورهای هم‌جوار لیبی کاملا رعایت شود.

یان کوبیس نماینده سازمان ملل هم در سخنانی گفت : کمیته نظامی مشترک ۵+۵ در صدد آغاز طرح خروج مزدوران و نیروهای بیگانه به شکل تدریجی از لیبی با مشورت شرکای بین‌المللی در دست تهیه است و باید کشورهای هم‌جوار به این روند وارد شوند.

به گفته او، حضور نیروهای خارجی در لیبی باعث نگرانی گسترده برای این کشور و کشورهای همسایه است.

در این نشست، خانم نجلا المنقوش وزیر خارجه لیبی هم موضوع امنیت را بزرگترین چالش پیش روی کشورش خواند و گفت: ادامه حضور نیروهای خارجی خطری برای لیبی و همسایگانش به شمار می‌رود. 

او نیز بر این مهم تاکید کرد که ثبات لیبی ثبات منطقه است و این کشور برای اتحاد نهادهای نظامی تلاش می کند.

این نشست پس از آن برگزار می‌شود که قریب به ۴۰ روز پیش، اعضای شورای امنیت سازمان ملل با بررسی اوضاع لیبی از مقامات این کشور خواستند تدابیر لازم برای تعیین قواعد قانونی برگزاری انتخابات در این کشور را اتخاذ کنند.

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی لیبی  قرار است ۲۴ دسامبر (سوم دی ۱۴۰۰ ) برگزار شود.