لندن – ایرنا – انگلیس که پس از دو دهه اشغال‌گری افغانستان و در واپسین ساعات باقی‌مانده تا پایان مهلت تعیین شده برای خروج نیروهای خارجی از این کشور، بشدت احساس حقارت می‌کند ادعا کرده که برای حمله مجدد به این کشور به بهانه مقابله با گروه تروریستی داعش آمادگی دارد.

به گزارش ایرنا، «مایک ویگستون» فرمانده نیروی هوایی انگلیس در مصاحبه با نشریه دیلی تلگراف که روز سه‌شنبه منتشر شد گفته است که لندن به نقش بین‌المللی خود در ائتلاف جهانی برای شکست دادن داعش عمل خواهد کرد؛ چه به صورت حمله هوایی چه به صورت اعزام وسیع و سریع نیروی زمینی یا تجهیزات به کشوری خاص.

وی ادعا کرده است که نیروی هوایی انگلیس آمادگی دارد تا اگر لازم باشد هر جا که افراط‌گرایی خشونت‌طلبانه سر برآورد و مستقیم یا غیرمستقیم انگلیس و متحدان ما را به خطر اندازد، وارد عمل شویم.  این مقام نظامی انگلیسی بیان داشت: افغانستان احتمالا یکی از دسترس‌ناپذیرترین بخش‌های جهان است و ما می‌توانیم در آن عملیات انجام دهیم.

او این اظهارات را در واکنش به حمله انتحاری هفته گذشته گروه تروریستی داعش مقابل فرودگاه کابل مطرح کرد که در پی آن دستکم  ۱۷۰ نفر از جمله ۱۳ آمریکایی کشته شدند. رهبران انگلیس و آمریکا در روزهای گذشته مطالبی در خصوص انتقام‌جویی از داعش مطرح کرده‌اند اما امروز گزارشی فاش شد که در آن ارتش آمریکا نیروهای انگلیسی را متهم کرده که با وجود خواست پنتاگون برای بستن دروازه‌های فرودگاه کابل، آن‌ها را باز نگه داشتند تا به تخلیه اتباع افغان ادامه دهند که این امر منجر به افزایش تلفات حمله داعش شده است.

روزنامه انگلیسی دیلی اکسپرس خبر داد که پنج‌شنبه گذشته (۴ شهریور) و پیش از عملیات انتحاری داعش، فرماندهان آمریکایی قصد داشتند تا دروازه‌های فرودگاه کابل را ببندند ولی این تصمیم برای آنکه نیروهای انگلیسی بتوانند افراد بیشتری را از افغانستان خارج کنند، لغو شد، در نتیجه عضو انتحاری داعش از این فرصت استفاده کرد و توانست ده‌ها تن را به قتل برساند.

دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس که این روزها به دلیل سوء مدیریت بحران افغانستان به شدت از سوی افکار عمومی تحت فشار قرار دارد امروز در گفت‌وگو با شبکه خبری اسکای بیان داشت: اطلاعات درزیافته از آمریکا که ما را درباره انفجار فرودگاه کابل مسئول دانسته و دلیل آن را بازگذاشته‌شدن دروازه فرودگاه توسط سربازان ما اعلام کردند، نادرست است. او همچنین در تائید اظهارات فرمانده نیروی هوایی انگلیس اظهار داشت که این کشور حق دفاع از خود را در برابر هر گروه تروریستی که به ما حمله کنند، محفوظ می‌دارد.

این اظهارات به ظاهر تهدیدآمیز در شرایطی است که ساعاتی پیش آخرین هواپیمای نظامی آمریکا هم افغانستان را ترک کرد و به این ترتیب دو دهه اشغال‌گری این کشور رسما پایان یافت. دولت‌های مشارکت کننده در ائتلاف متجاوز امریکایی اینک بیش از پیش با این پرسش از سوی افکار عمومی و رسانه‌ها مواجه هستند که میلیاردها دلار هزینه جنگ و کشته شدن هزاران انسان غیر نظامی چه دستاوردی را به ارمغان آورده است.

وزیر امور خارجه انگلیس در این زمینه می‌گوید که افغانستان طی ۲۰ سال گذشته به عنوان پایگاهی برای حملات تروریستی در خارج مورد استفاده قرار نگرفته است. وی با بیان اینکه ۱۰ میلیون کودک افغان بیشتر وارد مدرسه شدند که ۴۰ درصد آنان دختر بوده است، مدعی شد به ازای آنچه او ایثارگری‌های سربازان انگلیسی نامید، دستاوردهای ملموسی حاصل شده است.

اما رئیس کمیته پارلمانی دفاعی انگلیس می‌گوید سیاست‌ آمریکا و متحدانش در غرب آسیا مایه شرمساری و تحقیر آمیز است. توبیاس الوود دیروز هم زمان با خروج آخرین هواپیمای نظامی انگلیس از افغانستان گفت که با خروج نیروهای نظامی از این کشور حملات تروریستی افزایش خواهد یافت. او که پیشتر معاون وزیر امور خارجه در حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا بود تصریح کرد که وزارت امور خارجه انگلیس دیگر ظرفیت پرداختن به چالش‌هایی که طی دو هفته گذشته با آن روبرو بوده ندارد. وی حوادث افغانستان را «بیدارباش» نامید و افزود که جهان در مسیر تبدیل شدن به مکانی خطرناک‌تر است، نه امن‌تر.

الوود بیان داشت که ما بعد از ۲۰ سال (افغانستان را) ترک کردیم و اکنون چیز قابل‌توجهی برای مباهات کردن به آن نداریم. وی با انتقاد از عدم برخورداری انگلیس از استراتژی لازم در افغانستان تصریح کرد: این روش خروج (ما از افغانستان) تحقیر آمیز است.

در اظهارنظر مقام‌های انگلیسی بیش از تمایل برای دخالت نظامی مجدد در افغانستان، می‌توان رگه‌هایی از علاقه‌مندی برای شناسایی دولت جدید طالبان و کنار آمدن با واقعیت در این کشور را مشاهده کرد. بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس یکشنبه گذشته بیان داشت شرط شناسایی دیپلماتیک طالبان تضمین خروج امن افغان‌ها و اتباع خارجی از افغانستان، احترام به حقوق زنان و دختران و همچنین جلوگیری از تبدیل شدن کشور به پایگاه تروریست‌ها است. اظهاراتی که به تعبیر نشریه تایمز چاپ لندن دورنمای بازگشایی سفارت طالبان در لندن را تقویت می‌کند.