به گزارش ایرنا، "محسن جانجان" روز سهشنبه در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب، افزود: به منظور تعیینتکلیف خانه تاریخی صمصام و تملک کامل آن برای تبدیل به موزه، یک میلیارد تومان اعتبار از محل منابع میراث فرهنگی اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مقدمات خرید این مکان فراهم شده که امیدواریم پس از انعقاد تفاهم نامه، طی یک ماه آینده کار خرید خانه تاریخی صمصام انجام شود.
جانجان ادامه داد: پس از خرید این بنا، زیرساخت های لازم برای تبدیل آن به موزه ایجاد و با فراهم شدن شرایط، این بنا برای بازدید عموم به موزه خواهد شد.
وی با بیان این که برای مرمت و بازسازی این بنا تاکنون اقدامات خوبی انجام شده است، اضافه کرد: کار مرمت و بازسازی این خانه تاریخی تاکنون طی سه مرحله در سال های اخیر اجرا شده است.
جانجان با اشاره به اینکه در مجموع برای مرمت و بازسازی این بنا ۳۴۰ میلیون تومان هزینه شده است، بازسازی و حفظ خانههای قدیمی دارای ارزش معماری ایرانی و اسلامی در اولویت برنامه های وزارت میراث فرهنگی قرار دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاوند در خصوص اهمیت تاریخی خانه صمصام، گفت: این بنای مربوط به دوره قاجار در یکی از محلات قدیمی شهر واقع شده و سال ۱۳۸۰ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به وجود تعدادی خانه تاریخی دارای ارزش در شهر نهاوند، بر حفظ، مرمت و احیای این بناهای تاریخی به عنوان میراث فرهنگی منطقه تاکید کرد.
به گفته جانجان، شهرستان نهاوند دارای ۲۵۴ اثر تاریخی است که بیش از ۱۰۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
خانه تاریخی صمصام نظام مربوط به اواخر دوره قاجار با شماره ۵۰۴۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
سهرابخان ملقب به صمصام نظام(مالک بنا) از نوادگان تقیخان جلالوند در دوره معاصر با ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و محمدعلی شاه قاجار میزیسته است.
سهرابخان صمصامنظام بر نهاوند و سرزمین ثلاث حکومت می کرده است.