به گزارش روز سهشنبه ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی که در سیویکمین همایش بانکداری اسلامی سخن میگفت، با بیان این مطلب اظهار داشت: درحال حاضر ۸۵ هزار واحد تولیدی در کشور وجود دارد که ۱۵ درصد آنها تعطیل، ۲۵ درصد نیمه تعطیل و تنها ۶۰ درصد فعال هستند.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم از ظرفیت بنگاههای اقتصادی که توجیه اقتصادی دارند، استفاده و بنگاههای اقتصادی غیرفعالی که امکان فعالیت دارند را ساماندهی کنیم.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره سلامت نظام بانکی کشور گفت: بسیاری از سامانهها در نظام بانکی با هم در ارتباط نیستند و امکان پردازی و تحلیل محتوایی وجود ندارد؛ براین اساس باید سامانه یکپارچه اطلاعات استقرار یابد.
وی گفت: نظام بانکی در پرداخت تسهیلات به بنگاههای اقتصادی تفاوتی بین بنگاههایی که عملکرد آنها شفاف است و بنگاههای دیگر که فعالیت آنها در هالهای از ابهام قرار دارد، قائل نیست. در حالی که باید در پرداخت تسهیلات این امر مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه حسین سلاح ورزی نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران هم در سخنانی گفت: سیاستگذاری غلط موجب شده که رقابت بین فعالان اقتصادی برای رانت بیشتر باشد.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی از شبکه بانکی انتظاری ندارد زیرا آنها نیز قربانی سیستم حکمرانی بد پولی در کشور هستند و خواسته ما از بانک مرکزی، دولت و نظام حکمرانی پولی است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: عمده خواسته فعالان اقتصادی امکان برنامهریزی و پیش بینی برای آینده است که لازمه آن دسترسی به آمار است این در حالی است که بیش از دو سال است که بانک مرکزی آماری منتشر نکرده است.
وی ادامه داد: کسب و کار مولد برای رشد نیازی به تسهیلات ندارد و خیلی از بانکها نیز دیگر تمایلی به پرداخت تسهیلات ندارند.
سلاح ورزی گفت: بهتر است به جای قانون مقررات زدایی، سامانهزدایی داشه باشیم. مدتی است که در نظام بانکی سامانه نیما، سنا، درنا و بازار متشکل پولی فعال است که نه تنها تاثیری در بازار ارز ندارند بلکه مانع هم ایجاد میکنند.
پولهای حبس شده به نظام بانکی بازگردد
معاون اقتصادی دادستان کل کشور نیز در این مراسم گفت: باید نظارت عالیه بر بانک ها باشد، اما اجازه دهند بانک ها کار خود را بر اساس ارزیابی های علمی خود انجام دهد.
پیمان نوری بیان کرد: حتی اگر سرمایه بانک ها ۵۰ برابر افزایش یابد، اما تسهیلات دریافتی حبس شود هیچ تفاوتی در اوضاع ایجاد نمی شود.
وی ادامه داد: اگر منابع حبس شده در دست افراد گردن کلفت، به نظام بانکی برگردد، بسیاری از مشکلات حل می شود. طرف صحبت من با واحدهای گرفتار یا سودده یا فعال نیست.