رشت – ایرنا – مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با بیان اینکه مسیرهای دسترسی به آتش به دلیل تالابی بودن منطقه سخت و در برخی مواقع غیرقابل عبور برای تجهیزات خودرویی است گفت: حجم آتش به گونه ای است که یک بالگرد جوابگو نیست و به بالگردهای آب پاش های بیشتری نیاز است .

به گزارش ایرنا، امیر مرادی سه شنبه شب در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون آتش سوزی آتش سوزی هکتار از اراضی تالابی انزلی را سوزانده و اکنون در حال گسترش است.

وی تصریح کرد: به دلیل عدم دسترسی زمینی به منطقه حادثه با هماهنگی محیط زیست استان یک فرورند بالگرد جمعیت هلال احمر از ساری به منطقه اعزام شد و با امداد هوایی ادامه دارد .

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان تاکید کرد : پیش از ظهر امروز آتش تقریبا فروکش کرده بود که به دلیل افزایش دما و وزش باد و همچنین خشک بودن نیزاها در این فصل از سال دوباره شعله ور شد و در حال گسترش است.  

مرادی با بیان اینکه به دنبال بسیج همه امکانات کشور برای مهار این آتش هستیم اظهار کرد: با وجود اینکه نقاط دیگر استان از جمله تالاب امیر بکنده نیز درگیر حریق هستند اما تالاب انزلی به دلیل اهمیت بین المللی آن در اولویت است.

روز گذشته هشتم شهریور ماه آتش سوزی در نیزارهای منطقه چراغ پشتان انزلی آغاز شد و تا کنون ۱۲ هکتار از این اراضی در شعله های آتش سوخت و دستگاههای خدمات رسان ، با همکاری یک بالگرد جمعیت هلال احمر ساری در حال مهار آتش هستند .  

سوم شهریور نیز پنج هکتار از نیزارهای روستای شانگهای پرده انزلی طعمه حریق شد که شواهد حاکی از عمدی بودن این آتش سوزی با هدف زمین خواری  بود.

 در سال ۹۸ نیز حدود ۱۰ هکتار از نیزار های تالاب بین المللی انزلی توسط سودجویان به آتش کشیده شد .

تالاب بین المللی انزلی با مساحتی حدود ۲۰ هزار هکتار که از شمال به انزلی، از جنوب به صومعه‌سرا، از شرق خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی محدود است.

این تالاب سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب های بین‌المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید همچنین سازمان بین‌المللی حیات پرندگان، این تالاب را به عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده‌ و جزو تالاب‌های طبیعی و آب شیرین کشور و  از جمله زیباترین مناظر آبی منطقه است.

تالاب انزلی محل تخم ریزی آبزیان و پناهگاه و مامن پرندگان بومی و مهاجر است، این تالاب که با بیش از ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کم‌نظیری دارد، از سال ۱۳۵۴ جزو تالاب‌های بین‌المللی تحت حفاظت شناخته شد و مهم‌ترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر  و سالانه پذیرای مسافران بی‌شمار داخلی و جهانگردان خارجی است.