بجنورد-ایرنا- مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان شمالی گفت: ۴۰ تن از پزشکان متخصص و یا فوق تخصص دارای عنوان در این استان با هیچ سازمان بیمه‌گری قرارداد ندارند و بیماران را به صورت آزاد پذیرش می‌کنند که نیمی از این پزشکان دندانپزشک هستند.

دکتر جلال جهان نیا  روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد پزشکان طرف قرار داد با تامین اجتماعی استان را ۴۲۰ نفر عنوان کرد و اظهار داشت: با وجود تلاش های زیادی به منظور گسترش خدمات به بیمه شونده ها تاکنون بخشی از پزشکان با این سازمان بیمه ای قرار دادی نداشته اند.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی استان و سازمان نظام پزشکی باید پزشکان را ملزم به قرارداد با سازمان های بیمه گر کنند البته این مشکل در سطح کشور نیز وجود دارد.

جهان نیا بر نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی تاکید کرد و اظهار داشت: با اجرایی شدن کامل این طرح تمامی خدمات در بستر مجازی و سامانه ها انجام خواهد شد؛ پزشکان نسخه را نیز به صورت الکترونیکی به داروخانه ها، سونوگرانی ها، آزمایشگاه ها، رادیو لوژی ها و سایر موارد ارسال خواهند کرد، این امر نیز می طلبد که پزشکان با بیمه ها قرار داد داشته باشند.

مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان شمالی گفت: پروژه نسخه الکترونیک در این استان از سال ۹۹ به طور جدی مورد پیگیری این مدیریت قرار گرفت که همزمان با نسخه نویسی الکترونیکی نسخه پیچی الکترونیکی نیز در این استان اجرایی شد که ۲۲۲ هزار و ۱۸۰ نسخه نویسی الکترونیکی انجام شد، ۱۰۴ هزار و ۸۴۰ نسخه داروئی و ۳۱ هزار و ۱۱ نسخه پاراکلینیک می

وی گفت: از ابتدای امسال نسخه نویسی الکترونیک در این استان به ۱۸۴ هزار و ۱۱۳ نسخه و نسخه پیچی در داروخانه ها به  ۸۹ هزار و ۲۷۹ نسخه و در پاراکلینیک ها به ۴۰ هزار و ۵۱۶ نسخه رسیده است .

وی افزود: پرداخت های آنلاین سازمان به صورت ۸۰ درصد سهم سازمان تا حداکثر ۲۴ ساعت برای پزشکان و ۳۰ درصد سهم سازمان برای نسخ دارویی به داروخانه ها تا پانزدهم ماه بعد پرداخت می شود.

جهان نیا تعداد کل بیماران بستری در سه ماه سال جاری را در مراکز ملکی ۲ هزار و ۳۸۹ نفر  و متوسط اقامت ۵۷ درصد اشغال تخت عنوان کرد.

وی تعداد کل بیماران سرپایی در این مراکز را ۱۳۹ هزار و ۸۳۴ مورد و تعداد مراجعان دندانپزشکی در این بازه زمانی را ۱۶ هزار و ۳۰۲ مورد بیان کرد.

 ضریب پوشش بیمه‌ای در این استان ۳۸ درصد است که این رقم نسبت به میانگین ۵۰ درصدی این شاخص در کشور، ۱۲ درصد عقب است،  هم‌اینک ۳۰۳ هزار نفر از مجموع جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این خطه بیمه هستند.