ساری - ایرنا - مدیرعامل بانک صنعت و معدن گفت: ۷۳ طرح اقتصادی و صنعتی متوسط و بزرگ مازندران طی هشت سال اخیر با پشتیبانی این بانک و پرداخت بیش از ۶۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات اجرا شد.

حسین مهری که روز چهارشنبه برای بازدید از برخی پروژه‌های صنعتی مازندران به این استان سفر کرد به خبرنگار ایرنا گفت: بانک صنعت و معدن در مازندران از سال ۱۳۹۲ تا کنون به جز تسهیلاتی که توسط شعب این بانک در استان  به طرح‌های صنعتی و اقتصادی ارایه شد، ۷۳ طرح متوسط و بزرگ صنعتی و اقتصادی را تامین اعتبار کرد.

وی افزود: این ۷۳ طرح از طریق ستاد بانک صنعت و معدن تامین اعتبار شد که تا کنون ۶۳ طرح به بهره‌برداری رسید و ۱۰ طرح نیز در حال اجراست.

این مسئول خاطرنشان کرد: بانک صنعت و معدن برای اجرای این ۷۳ طرح صنعتی و اقتصادی در مازندران طی هشت سال اخیر ۶۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اختصاص داد که عمدتا پرداخت شده و بقیه هم در حال پرداخت است. از این مبلغ حدود ۳۰۵ میلیون یورد به صورت ارزی ارائه شد و مابقی در قالب تسهیلات ریالی است.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور خاطرنشان کرد: بزرگترین طرح مورد حمایت این بانک در مازندران نیروگاه کاسپین نوشهر است که یک فاز از آن به بهره‌برداری رسیده و فاز بعدی آن نیز با پشتیبانی بانک در حال اجراست. برای این پروژه مهم ۲۱۵ میلیون یورو تسهیلات توسط بانک صنعت و معدن ارائه شده است.

مهری درباره فعالیت حمایتی شعب این بانک از صنایع و واحدهای اقتصادی در مازندران گفت: در مازندران سه شعبه تنکابن، آمل و ساری را داریم که وضعیت و عملکرد خوبی در پرداخت تسهیلات برای رفع موانع تولید این استان دارند. با این که سه شعبه مازندران پارسال در برخی شاخص‌ها رشد حدود صد در صدی را ثبت کردند، امسال هم تا کنون شاهد رشد حدود ۶۰ درصدی در عملکرد این شعب هستیم که در این بین شعبه آمل با توجه به صنعتی بودن شهرستان و برنامه‌ریزی‌های رئیس شعبه وضعیت بهتری دارد.

 وی افزود: امیدواریم بتوانیم در ماه‌های آتی نیز با توجه به شعار سال که تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها تعیین شده است، به واحدهای تولیدی این استان بر اساس اولویت‌های در نظر گرفته شده کمک کنیم.

این مسئول درباره اولویت‌های پرداخت تسهیلات اظهار کرد: بانک صنعت و معدن یک بانک توسعه‌ای و تخصصی است که کمک به صنعتگران و فعالان اقتصادی وظیفه اصلی آن است. اولویت نخست ما در  پرداخت تسهیلات کمک به تامین سرمایه در گردش برای تثبیت وضعیت موجود واحدهای فعال است. با توجه به افزایش قیمت‌ها حمایت از واحدهای فعال برای ادامه کار با ظرفیت کامل  در شرایط کنونی یک اصل مهم در پویایی تولید کشور است.

مهری افزود: دومین اولویت ما کمک به تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد است تا به واسطه ارائه تسهیلات با سرعت بیشتری تکمیل شوند و در چرخه تولید و خدمات قرار بگیرند.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور ادامه داد: اولویت سوم ما در پرداخت تسهیلات کمک به اجرای طرح‌های تکمیلی و زنجیره ارزش است. بازدیدی که امروز از شرکت کاله داشتیم نیز به همین منظور صورت گرفت. ایجاد زنجیره ارزش با توجه به اثرگذاری در اشتغال پایدار، کاهش قیمت تمام شده محصول و تنوع تولیدات در نهایت به رشد صادرات منجر می‌شود و به همین دلیل برای  کشور اهمیت زیادی دارد. طبق این رویکرد نیز طرح‌های جدید صادرات‌محور و اشتغال‌زا مورد حمایت بانک قرار می‌گیرد.

مهری درباره حمایت بانک صنعت و معدن از مشاغل خرد و فعالیت‌های اقتصادی بومی در روستاهای مازندران اظهار کرد: علاوه بر این که حمایت از طرح‌های صنعتی و اقتصادی در قالب ضوابط توسط شعب ما در سراسر کشور از جمله مازندران در حال انجام‌است، پشتیبانی از مجموعه‌های بزرگ و ایجاد زنجیره‌های ارزش بر اقتصاد روستاها نیز اثرگذار است. 

وی افزود: حمایت از صنایعی مانند کاله در مازندران به طور مستقیم روی کسب و کار روستایی این مناطق نیز اثرگذار است و به تقویت دامداری و کشاورزی منطقه کمک می‌کند. در واقع این طرح‌ها معین‌های اقتصادی کسب و کارهای روستایی محسوب می‌شوند و اثرات غیرمستقیم خوبی بر اقتصاد روستایی دارند.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن مازندران در این سفر علاوه بر بازدید از دو شعبه این بانک در آمل و ساری، دیداری با چند تن از فعالان اقتصادی مازندران نیز داشت و در جریان چالش‌ها و مشکلات آن‌ها قرار گرفت.
مهری پس از گفت‌وگو با فعالان اقتصادی استان از چند واحد تولیدی و اقتصادی در شهرک‌های صنعتی ساری و بشل نیز بازدید کرد و برای گره‌گشایی مشکلات این واحدها با سرمایه‌گذاران گفت‌وگو کرد.