بغداد– ایرنا– کمتر از ۴۰ روز مانده به انتخابات پارلمانی عراق در دهم اکتبر آینده (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) صحنه سیاسی این کشور همچنان دستخوش تغییر و تحول است؛ مقتدا صدر بعد از بازگشت مجدد به رقابت انتخاباتی، امروز چهارشنبه فراخوان انقلاب انتخاباتی داد و سید عمار حکیم از ائتلاف جدید خود رونمایی کرد.

به گزارش ایرنا، در حالی که احزاب بزرگ سیاسی عراق این روزها سخت درگیری رقابت انتخاباتی شده و مقتدا صدر نیز داستان انصراف از انتخابات را پشت سرگذاشته، احزاب کوچکتر همچنان روند انصراف از انتخابات را به دلیل احساس کمتر شدن شانس آنها برای پیروزی در انتخابات ادامه می دهند. آخرین مورد انصراف از سوی حزب «حرکه وعی» رخ داد.

«صلاح العرباوی» عضو سابق جریان حکمت ملی به رهبری «سید عمار حکیم» بعد از جدایی از این جریان در ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ (۲۵ شهریور ۹۹)،  یک حزب سیاسی برای آزمودن بخت خود در انتخابات آتی عراق تحت عنوان «حرکه وعی» (جنبش آگاهی) تشکیل داد.

العرباوی در توئیتی کوتاه اعلام کرد که انصراف فردی خود را از روند انتخابات اعلام می کند و تنها به عنوان رای دهنده در این دوره از انتخابات شرکت خواهد کرد.

او از توضیح درباره اینکه انصراف فردی او به معنی انصراف حزبش از انتخابات است خودداری کرده اما گفته است که «به نفع جوانان شایسته، رای خود را به صندوق خواهد ریخت.»

از طرفی مقتدا صدر رهبر جریان صدر در توئیتی، امروز چهارشنبه هواداران خود را به آنچه «انقلاب انتخاباتی میلیونی» نامیده فراخوانده است.

صدر که کمتر از یک هفته از بازگشت مجدد او به روند رقابت انتخاباتی در عراق نمی گذرد، در این توئیت طولانی گفته است که «برای کنار زدن فاسدان و برداشتن بختک فساد از سینه عراق، نیازمند یک انقلاب میلیونی انتخاباتی برای علاقه مندان اصلاحات و دوستاران کشور هستیم.»

رسانه های عراقی این توئیت صدر را به مثابه فراخوان احتمالی برای تظاهرات انتخاباتی صدری ها عنوان کرده اند که برخی اعضای صدر نزدیک به مقتدا صدر قبلا از برگزاری آن خبر داده بودند.

در کنار این تحولات جدید، سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی، دیروز سه شنبه از تشکیل ائتلاف انتخاباتی جدید  در مراسمی ویژه رونمایی کرد.

حکیم در مراسم ویژه اعلان شکل گیری این ائتلاف جدید گفت که «روند انتقالی که از ۲۰۰۳ شروع شده بود، به پایان رسیده و امروز قطب نمای اولویت ها تغییر یافته و نسل جوان کاملا آگاه و مسوولیت پذیر شده است.»

وی ادامه داد که در این مرحله جدید، نیازمند قرارداد اجتماعی و سیاسی هستیم که بتواند امکان ساخت نظام سیاسی و انتخاب دولت را بدون تاثیرپذیری از دیکته های خارجی فراهم کند.

سید عمار حکیم در این مراسم ویژه از ائتلاف جدید خود تحت عنوان «ائتلاف گروه های ملی» خبر داد.

این ائتلاف به طور ویژه از دو گروه سیاسی جریان حکمت و «ائتلاف النصر» به رهبری «حیدر العبادی» و برخی جریان های دیگر عراقی شکل گرفته و عنوان شده است که برخی از گروه های منتسب به اعتراضات اکتبر در ائتلاف حکیم – العبادی حضور دارند.

ائتلاف های «ایاد علاوی» نخست وزیر پیشین و «صالح مطلک» معاون پیشین نخست وزیری به علاوه حزب کمونیست عراق و تعدادی از گروه های وابسته به اعتراضات اکتبر مهمترین گروه هایی هستند که تاکنون بر انصراف خود از انتخابات اصرار دارند و هنوز از تصمیم خود عدول نکرده اند.

این در حالی است که کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق تاکید کرده است که تاکنون هیچ گروهی به طور رسمی درخواست انصراف از انتخابات را به این کمیسیون ارائه نکرده است.

براساس گزارش کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق، ۲۱ ائتلاف به علاوه ۱۶۷ حزب سیاسی که ۵۸ حزب در قالب ائتلافی هستند، در انتخابات آینده شرکت می کنند.

تعداد کل نامزدها نیز سه هزار و ۲۴۹ نفر عنوان شده است که زنان سهمی ۹۵۱ نفری از کل نامزدها را تشکیل می دهند.

از این عده ۷۸۹ نامزد نیز به صورت مستقل و ۹۵۹ نامزد در قالب ائتلاف انتخاباتی و یک هزار و ۵۰۱ نفر نیز در قالب اعضای احزاب در انتخابات آینده شرکت می کنند.