اردبیل - ایرنا - مدیرکل‌ میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان اردبیل گفت: با هدف توسعه زیرساخت‌های گردشگری از سال ۹۷ تاکنون ۱۹۳ موافقت اصولی با ۴۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برای طرح‌های گردشگری این استان صادر شده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا ، نادر فلاحی اظهارکرد: حجم سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها بیش از ۴۰ هزار و ۲۵۶ میلیارد ریال است.

وی افزود: میزان اشتغال در نظر گرفته شده با راه‌اندازی این طرح‌های سرمایه‌گذاری ۶ هزار و ۳۱۵ نفر بوده که نقش مهمی در رونق اشتغال در استان دارد.

او ۳۰ مورد از این طرح‌ها را مربوط به احداث هتل با سرمایه‌گذاری ۱۵ هزار و۴۸۷ میلیارد ریال و اشتغال‌زایی یک هزار و ۸۶۸ نفر دانست و گفت: ۲۴ طرح نیز شامل هتل آپارتمان بوده که با بیش از یک هزار و ۱۰۶ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال برای ۱۹۶ نفر برای آنها موافقت اصولی صادر شده است.

فلاحی احداث ۳۲ اقامتگاه بوم‌گردی با یک هزار و ۳۶۳ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ۴۹۵ نفر اشتغال، ۱۷ واحد پذیرایی بین‌راهی با ۵۰۳ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ۲۸۳ نفر اشتغال، ۱۴ مهمانپذیر با ۳۸۹ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ۱۲۰ نفر اشتغال، چهار سفره‌خانه سنتی با ۶۹ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ۳۹ نفر اشتغال را از دیگر طرح‌ها ذکرکرد.

مدیرکل‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل ادامه داد: برای ۱۵مرکز تفریحی و سرگرمی گردشگری با ۲ هزار و ۹۴۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ۶۸۸ نفر اشتغال، ۲۹ مجتمع گردشگری با ۱۶ هزار و ۷۰۴ میلیارد ریال و دو هزار و ۵۲ اشتغال و ۲۳ محوطه گردشگری با یک هزار و ۸۸ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ۴۸۴ اشتغال نیز موافقت اصولی صادر شده است.

او افزود: از دیگر طرح‌هایی که برای آنها در این مدت موافقت اصولی صادر شده ۲ مرکز آبدرمانی با ۹۷ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ۲۳ اشتغال ، ۲ مرکز گردشگری سلامت با ۵۷۵ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ۵۴ اشتغال و یک اردوگاه گردشگری با ۲۷ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ۱۳ نفر اشتغال بوده است.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل با یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استان‌های گیلان، زنجان و آذربایجان شرقی همسایه بوده و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این استان در نظر گرفته شده است.

در حال حاضر ۳۲ واحد هتل با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تخت، ۸۷ واحد هتل آپارتمان با بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تخت، ۹۸ واحد میهمانپذیر با بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تخت، سه واحد کمپینگ گردشگری با ۴۰ تخت، ۲ واحد مجتمع گردشگری با ۱۵۰ تخت و ۲ واحد اقامتگاه بوم گردی با ۵۰ تخت در خدمت گردشگران استان اردبیل است.

پیش‌تر ستان اردبیل به علت دارا بودن آب و هوای مطبوع و جاذبه‌های متنوع طبیعی و تاریخی، مقصد نخست گردشگران داخلی ایران بود ولی به علت شیوع کرونا، بخش گردشگری استان به شدت آسیب دیده و بسیاری از واحدهای فعال این صنعت تعطیل شده است.

بنا اعلام مسئولان گردشگری، استان اردبیل سالانه پذیرای هشت میلیون نفر گردشگر داخلی و افزون بر ۱.۶ میلیون گردشگر خارجی بوده و در ۲ سال اخیر با اقدامات انجام شده، به یکی از قطب‌های گردشگری تبدیل شده است.