دکتر پیام کبیری روز پنجشنبه در مراسم پایانی همایش بین المللی پژوهشی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در گناباد برگزار شد، افزود: مقوله پژوهش یکی از ضرورتها برای کاهش مشکلات و توسعه علمی و فناوری در بخش های مختلف است و توجه به این مهم در شرایط شیوع ویروس کرونا می تواند نقش بسزایی در کاهش تبعات این بحران داشته باشد که باید با خرد جمعی و هم افزایی بینبخشی از این ظرفیت نهایت بهره برداری را کرد.
وی با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت های دانشجویی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و به خصوص حوزه علوم پزشکی در بخش های پژوهش و فناوری، اظهار داشت: برگزاری هدفمند چنین همایش های علمی می تواند افق های تازه ای گشوده و مسیر رسیدن به این مقصود را هموارتر کند.
رییس مرکز توسعه هماهنگی و انتشارات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید با توسعه تحقیقات علمی علاوه بر کاهش تبعات بیماری کووید ۱۹ در مقابل شبهه افکنی هایی که برخی اشخاص در زمینه این بیماری و واکسن های تولیدی مربوط به آن در جامعه انجام می دهند، ایستاده و به کسانی که تلاش دارند ذهن جامعه را مشوش کنند، پاسخ های روشنی ارایه کرد.
وی تصریح کرد: برخی افراد در داخل و یا خارج از کشور اصل ماجرای شیوع ویروس کرونا و نیز اثربخشی واکسن هایی را که برای مقابله با این بیماری تولید شده است، زیر سووال برده و چنین وانمود می کنند که این ویروس مسری نیست و برخی نیز تلاش می کنند با تولید داروهای ساختگی و واکسن های غیرواقعی، در صدد درمان بیماران کرونایی برآمده اند.
دکتر کبیری گفت: این در حالی است که شماری از همین شبهه افکنان، که اصل وجود بیماری کووید ۱۹ را زیر سووال برده و برای تغییر نگرش مردم در این زمینه تلاش می کردند، خود بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
این فعال عرصه پژوهش های پزشکی گفت: یقینا هیچ چیز به اندازه علم پزشکی و پژوهش و فناوری نمی تواند ما را از تبعات این بیماری مهلک نجات دهد و پیامدهای آنرا در جامعه به حداقل برساند و ما در شرایط کنونی، به فکر و عقلانیت و مستندات علمی برای رفع معضلات و تبعات بیماری هایی نظیر بیماری کووید ۱۹ نیاز داریم.
دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این مراسم گفت: برگزاری همایش بین المللی دانشجویان علوم پزشکی کشور در گناباد بستری برای ارزیابی ظرفیتهای این بخش فراهم کرد و باید به آن به عنوان یک فرصت مغتنم تحقیقاتی برای شکوفایی تولیدات مبتنی بر فعالیتهای علمی نگاه کرد.
دکتر مهناز خانوی، با بیان اینکه جهان کنونی، دنیای فناوری به تنهایی نیست، افزود: انسانهای هوشمند منشاء همه فناوری ها و خلاقیتها در بخشهای مختلف هستند و دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و علوم پزشکی با توانمندی و خلاقیت خود اثرگذاری بسیاری دارند و باید توانایی ها و ظرفیتهای خود را جدی بگیرند.
بیست و دومین همایش ملی سالانه و هشتمین همایش بینالمللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور نهم تا یازدهم شهریورماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد و سخنرانان و شرکت کنندگان همایش به صورت حضوری و مجازی به ارایه سخنرانی و مقالات خود پرداختند.
این همایش با محورهای بیماریهای غیرواگیر، اختلالات متابولیک، پیشگیری، مدیریت و درمان، ارتقای سلامت، بهداشت مادر و کودک، سلامت خانواده و جامعه، سالمندان، سرطان و پیوند اعضا، علوم پایه پزشکی، طراحی و ارزیابی داروها، بهداشت دهان و دندان، پرستاری و مامایی، اعتیاد، گیاهان دارویی و داروهای طبیعی، توانبخشی، طب و داروسازی سنتی، کارآفرینی و فناوری در علوم پزشکی، علوم اعصاب و بهداشت روان، آسیب شناسی و علوم آزمایشگاهی، نوآوری های علوم پزشکی، سلول های بنیادی، ژنتیک در پزشکی، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی برگزار شد.
بیماری کووید ۱۹ و سلامت از دور، شامل بخش های پیشگیری، درمان، مراقبت، سبک زندگی، خودمراقبتی، فرهنگ، اقتصاد و معیشت، ایمنی و بهداشت محیط، آموزش، مدیریت بحران و ارائه تجارب و راهکارها با محوریت تعیین کننده های اجتماعی سلامت، محورهای ویژه این کنگره را تشکیل می داد.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.