قم - ایرنا - جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی استان قم با امضای تفاهم‌نامه‌ای همکاری‌های مشترک خود را در زمینه‌های علمی، پژوهشی، آموزشی، فرهنگی‌ و رفاهی ویژه دانشجویان، استادان و کارکنان سرعت بخشیدند.

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی جهاد دانشگاهی قم، رئیس دانشگاه آزاد قم در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: پایه و اساس تعامل‌ها و همکاری میان جهاد دانشگاهی و این واحد دانشگاهی از سوی سازمان مرکزی بنا نهاده‌شده و درهمین راستا همکاری‌ها شکل گرفته‌است.

حجت‌الاسلام حسن خیری افزود: جهاد دانشگاهی مرکز بسیار مهم و تاثیرگذاری است، زیرا پایه و اساس جهاد علمی از جهاد دانشگاهی آغاز شده و هسته اولیه بسیاری از مراکز اثرگذار دانش‌بنیان نیز در جهاد دانشگاهی ایجاد شده‌است.

وی بیان داشت: تفاهم‌نامه منعقدشده میان جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی قم فرصتی را برای دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کرده است که از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی استان استفاده کند.

خیری با تاکید بر اینکه تعامل و اعتماد و ارتباط میان جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم وجود دارد، گفت: این دانشگاه نیز تلاش می‌کند در تدوین نقشه راه مسیر جهاد دانشگاهی را تجربه کرده و با نگاه مساله‌محور، ظرفیت‌سنجی و کارآفرینی را در دستور کار خود قرار دهد.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی قم تلاش می‌کند این دانشگاه صرف یک دانشکده آموزشی نباشد؛ بنابراین معتقدیم دانشگاهی که با تولید و آمایش سرزمینی بیگانه باشد دانشگاه آزاد نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: خانه خلاق بر اساس نیازهای منطقه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی قم راه‌اندازی شده و به‌سمت حل‌ مساله پیش می‌رود.

خیری خاطرنشان کرد: طرح پویش هم دانشگاه آزاد اسلامی را به‌سمت صنعت سوق می‌دهد، بنابراین دانشگاه آزاد به سمت تامین نیازهای علم و صنعت جامعه حرکت می‌کند.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با راه‌اندازی سامانه پژوهشیار در کشور تلاش می‌کند در مسیر حل مسائل و مشکل‌ها جامعه گام‌های موثری بردارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم ادامه داد: این واحد دانشگاهی از جهت تنوع رشته‌های تحصیلی بسیار غنی است و یکی از قدیمی‌ترین دانشکده‌های پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی را در خود جای داده است.

رئیس جهاد دانشگاهی قم نیز دراین نشست با اشاره به‌اختصاص یک درصد بودجه دستگاه‌های اجرایی به‌اولویت‌های پژوهشی گفت: همین بودجه اندک نیز بعضا به هدر می‌رود، از آن بهره‌برداری کامل نمی‌شود و صرف پژوهش و بهسازی دستگاه مربوطه نمی‌شود. بعضی دستگاه‌ها اولویت‌های پژوهشی داده بودند و تحقیق‌هایی انجام شده بود، وقتی به‌عنوان مجری طرح سنجش اثربخشی طرح‌های پژوهشی از این دستگاه‌ها گزارش آن پژوهش را مطالبه کردیم حتی از انجام شدن یا نشدن آن پژوهش ابراز بی اطلاعی کردند.

 محمد حیدری با بیان این‌که در جهاد دانشگاهی ظرفیتی وجود دارد که می‌تواند سبب توسعه شود گفت: در استان قم در عرصه‌های خاصی ورود کرده ایم و با توجه به‌اشتیاق‌ مسئولان‌ استانداری به‌بحث‌های پژوهشی سبب شده به جهاد دانشگاهی اعتماد مضاعفی داشته باشند و مسئولان جهاد دانشگاهی قم در تمام کارگروه‌های پژوهشی استان عضویت داشته باشند.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی قم گفت: در بحث پزشکی در گروه‌های بیولوژی تولید مثل و سلول‌های بنیادی مزانشیمی آماده همکاری با دانشگاه آزاد هستیم و می‌توانیم در حوزه آموزش دانشجویان نیز خدماتی ارائه دهیم.

لیلا ناصرپور معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد قم نیز با اشاره به ۲ گروه پژوهشی بیولوژی تولید مثل و سلول‌های بنیادی مزانشیمی، از تاسیس گروه پژوهشی زنان و ناباروری در جهاد دانشگاهی استان قم خبر داد و گفت: یکی از مطالبه‌های دانشجویانی که برای گذراندن دوره کارورزی به معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی معرفی می‌شوند هماهنگی بیشتر استادان دانشگاه آزاد با عوامل اجرایی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان قم است، از این رو ایجاد ارتباط اساتید دانشگاه آزاد و اعضای جهاد دانشگاهی می‌تواند در رفع این مساله موثر باشد.

بر اساس این گزارش در این نشست رئیسان ۲ نهاد علمی برای همکاری در کلیه زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و درمانی بر اساس قوانین و مقررات جاری دانشگاه آزاد و جهاد دانشگاهی به‌تفاهم و توافق رسیدند.

جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی با امضای تفاهم نامه همکاری‌های مشترک توافق کردند به‌منظور ارتقای توان علمی، تخصصی، فرهنگی، هنری و اجتماعی کارکنان و دانشجویان، با اعمال تخفیف‌های ویژه دوره‌های آموزشی کوتاه مدت برگزار کنند.

همچنین اجرای سمینارها، دوره‌های تخصصی و کارگاه ‌های آموزشی کوتاه مدت و مهارت آموزی برای کارکنان و دانشجویان طرفین از دیگر موضوعات همکاری جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی در استان قم است.

در این تفاهم نامه توافق شد چاپ، تدوین و تالیف کتاب‌ها، مقاله‌ها، اسناد و مدارک علمی استادان و دانشجویان توسط انتشارات دانشگاه آزاد و جهاد دانشگاهی در چارچوب قوانین و مقررات سازمان انتشارات ۲ طرف به‌سهولت انجام شود.

همچنین انجام امور مطالعاتی و افکارسنجی دانشجویان در زمینه‌های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و برنامه‌ریزی، معرفی دانشجویان نخبه و استادان توانمند طرفین جهت استفاده از آنها در خصوص تدریس دوره‌های آموزشی و انجام طرح‌ها و پروژه‌های علمی و پژوهشی مشترک، اطلاع رسانی متقابل درخصوص فعالیت‌های جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد از طریق سایت و دیگر منابع اطلاع رسانی به‌دانشجویان، کارکنان و ارباب رجوع و پوشش خبری فعالیت‌های دانشگاه آزاد توسط خبرگزاری‌های جهاد دانشگاهی از موارد توافق درتفاهم نامه فوق می‌باشد.

راه‌اندازی دفتر جهاد دانشگاهی در دانشگاه آزاد و متقابلا دفتر دانشگاه آزاد در جهاد دانشگاهی و تشکیل کارگروه‌های تخصصی مشترک بین جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد در زمینه تولید محتوای آموزشی و اجرای طرح‌های پژوهشی، انجام متقابل بازدیدهای علمی و فرهنگی دانشجویان از فعالیت‌های جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد و همچنین برگزاری اردوهای تفریحی با محوریت موضوع‌های دینی و مذهبی در جهت تقویت روحیه دانشجویان و برگزاری مشترک نمایشگاه‌های علمی، هنری و فرهنگی نیز از موضوع‌های مورد توافق ۲ طرف به‌شمار می‌آید.