کرمان - ایرنا - نماینده پنج شهرستان جنوبی استان کرمان با اشاره به تاثیرات منفی برخی اختلافات بین بعضی مناطق در خصوص جانمایی پتروشیمی نگین جازموریان تاکید کرد که در این زمینه نباید فرصت سوزی شود.

منصور شکرالهی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به خشکسالی های مکرر و صادر نشدن مجوز حفر چاه در منطقه جازموریان مجوز احداث پتروشیمی نگین جازموریان در حال ابطال بود که با پیگیری های لازم، با تمدید دوره ۶ ماهه برای احداث این طرح موافقت شد.

وی تاکید کرد: استقرار پتروشیمی در یک نقطه به منزله تملیک آن فقط برای یک شهرستان نیست و همه شهرستان های جنوبی استان کرمان از این پروژه منتفع خواهند شد.

سهمیه فریز شده از دست نرود

شکرالهی با اشاره به برخی اختلافات مبنی بر جانمایی در پروژه پتروشیمی جازموریان تصریح کرد: کشمکش برای تعیین مکان احداث این طرح در بین شهرستان های جنوبی استان کرمان باعث خواهد شد سهمیه فریز شده پتروشیمی در فرصت باقیمانده ۶ ماهه از دست برود و این مساله در این صورت به نفع هیچ یک از پنج شهرستان جنوبی استان نخواهد بود.

وی تاکید کرد: از اصحاب رسانه و معتمدان محلی درخواست دارم افکار عمومی را اقناع کنند تا در مهلت باقیمانده فرصت سوزی نشود و اجازه دهند این طرح در شهرستان کهنوج در جایی که زیرساخت های احداث آن وجود دارد راه اندازی شود.

مستندات جانمایی پتروشیمی

نماینده مردم شهرستان های کهنوج، رودبارجنوب، فاریاب، قلعه گنج و منوجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به پسماند آب فاضلاب شهرستان کهنوج و وجود زیرساخت های لازم دیگر و صادر نشدن مجوز حفر چاه در منطقه جازموریان، همه باید تلاش کنند فرصت ارزشمند ۶ ماهه برای احداث پتروشیمی نگین جازموریان هدر نرود.

وی ادامه داد: بسیاری از نمایندگان حوزه های دیگر، وزیر وقت نفت را متقاعد کرده بودند که ساخت مجتمع پتروشیمی نگین جازموریان در هیچ یک از پنج شهرستان جنوبی توجیه اقتصادی ندارد لذا اگر این کشمکش ها برای تعیین مکان احداث طرح دستاویز قرار گیرد مجتمع پتروشیمی نگین جازموریان برای همیشه از پنج شهرستان جنوبی دست می رود.  

به گزارش ایرنا، پیش از این نماینده پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در فرودین ماه امسال از جانمایی برای احداث طرح پتروشیمی جازموریان با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون یورویی در فاز نخست در شهرستان کهنوج خبر داده بود.

این طرح برای نخستین بار در کشور با فناوری روز دنیا خواهد بود که گاز طبیعی را به MEG تبدیل می کند و بهره برداری از فاز نخست آن برای یک هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می کند.

شهرستان کهنوج در فاصله ۳۲۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است.