اردبیل- ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بعنوان نخستین عضو دولت سیزدهم در جریان سفری یک روزه به مرکز استان اردبیل وعده داد که نیازهای زیرساختی حوزه بهداشت و درمان این خطه حل و فصل شود.

به گزارش ایرنا، وی که عصر پنجشنبه وارد فرودگاه اردبیل شده بود در برنامه ای فشرده که تا بامداد روز جمعه ادامه یافت، ضمن بازدید از مراکز بستری و آزمایشگاهی و نیز مرکز واکسیناسیون کرونا در جلساتی با امام جمعه پ،  مدیران و  نمایندگا ن استان شرکت کرده  و با اشاره به بررسی نقطه نظرات نمایندگان و اعضای ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل گفت که ، نیازهای استان بررسی و احصا شده است.

دکتر بهرام عین‌اللهی در این سفر یک روزه که در ششمین روز کاری خود انجام داد، اضافه کرد: شواهد نشان می‌دهد که استان اردبیل در زمینه تخت بیمارستانی کمبود و نیاز جدی داد و باید برای تامین این نیاز، برنامه‌ریزی و اقدام اساسی شود.

دکتر عین‌اللهی بیان کرد: امیدواریم در آینده نزدیک به جایی برسیم که همه نیاز استان اردبیل در بخش بهداشت و درمان حل شود و اهالی این استان برای تامین نیازهای درمانی و دریافت خدمات به استان‌های دیگر سفر نکنند.

وی بر تامین نیازهای زیرساختی بخش درمانی استان اردبیل تاکید کرد و ادامه داد: تامین تخت بیمارستانی و تکمیل مراکز درمانی در دست احداث و نیز تامین نیروی انسانی مورد نیاز این مراکز در استان اردبیل در اولویت خواهد بود.

وزیر بهداشت همچنین با اشاره به انگیزه و علاقه زیاد فعالیت و خدمت به مردم در مراکز تجمیع واکسیناسیون کرونا در استان اردبیل، خواستار افزایش این مراکز شد و گفت: در هر مرکزی تنها یک رابط بهداشتی به کار گیری شده و از نیروهای توانمند آشنا به تزریق واکسن در این مراکز استفاده شود.

دکتر عین‌اللهی همچنین از ارسال محموله‌های بیشتر واکسن به استان اردبیل در روزهای آینده خبر داد و گفت: با افزایش تعداد مراکز واکسیناسیون و سه شیفته شدن فعالیت این مراکز، کرونا در این استان به زودی مهار شده در آینده نزدیک کنترل می‌شود.

تامین واکسن اولویت اول دولت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همچنین در جلسه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، تهیه واکسن کرونا را اولین اولویت دولت عنوان کرد و گفت: همه ارکان دولت برا تحقق این هدف بسیج شده است.

وی با بیان این که شخص رییس جمهوری و مجموعه هیات دولت بر این امر اهتمام جدی دارند، اظهار کرد: در سایه تلاش همگانی، در یک هفته اخیر اقدامات خوبی برای تامین و واردات واکسن کرونا آغاز شده و از امروز تعداد زیادی واکسن وارد کشور شده و این روند ادامه خواهد داشت.

دکتر عین‌اللهی همچنین با اشاره به اهمیت درمان مبتلایان کرونا اظهار کرد: پیشگیری از ابتلا به کووید.۱۹ از طریق واکسیناسیون مساله مهمتری است که موجب کاهش شدت و دامنه شیوع این بیماری می‌شود.

وی تاکید کرد: افزایش واکسیناسیون و دریافت واکسن کرونا به معنای ایمنی کامل و بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیست و همه افراد جامعه پس از دریافت واکسن نیز استفاده از ماسک، رعایت پروتکل‌ها و فاصله اجتماعی را باید ادامه دهند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: دریافت واکسن کرونا شدت بیماری و مرگ و میر ناشی از کرونا را به سرعت کاهش می دهد ولی مانع کامل ابتلای افراد نمی‌شود.

واردات ۴۰ میلیون دُز واکسن تا آخر شهریورماه

وزیر بهداشت‌، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از مرکز واکسیناسیون مصلی اردبیل نیز با اشاره به سرعت گرفتن واردات واکسن از دیروز سرعت گرفته با بیان این که هفته آینده نیز ۱۹ میلیون دُز واکسن وارد کشور می شود، گفت: تا آخر شهریور ماه تعداد واکسن وارداتی کشور به ۴۰ میلیون دُز افزایش خواهد یافت.

وی افزود: برنامه دولت این است که پوشش واکسیناسیون در کشور هم سرعت گرفته و هم افزایش یابد و برای این منظور نیاز به مشارکت تمام دستگاه‌ها و مردم است‌.

دکتر عین‌اللهی خواستار استفاده از ظرفیت شبکه مساجد و حسینیه‌ها برای تزریق واکسن شد و اظهار کرد: با استقرار رابط‌های بهداشتی در این مراکز می توان به واکسیناسیون در جامعه سرعت بخشید.

وی واکسیناسیون تنها راه کنترل، مهار و کاهش مرگ و میر کرونا دانست و تاکید کرد: در کنار این امر مردم همچنان باید استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را ادامه دهند.

واگذاری تصمیم آغاز فعالیت حضوری مراکز آموزشی به استان‌ها

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در شرایط کرونایی گفت: مصمم به شروع فعالیت مراکز آموزشی هستیم ولی تصمیم‌گیری در این زمینه را به ستادهای مدیریت کرونا در استان‌های واگذار می‌کنیم.

وی با بیان این که اکثر استادان دانشگاه‌ها و معلمان واکسینه شده‌اند و واکسیناسیون دانشجویان نیز از هفته آینده شروع می‌شود، افزود: فعالیت مدارس احتمالا به صورت ترکیبی خواهد بود و بر این اساس فعالیت حضوری و مجازی در مدارس و دانشگاه‌ها مد نظر است و کلاس‌های درس نیز با حضور محدود دانشجویان و دانش آموزان دایر خواهد شد.

دکتر عین‌اللهی با اشاره به آسیب نظام آموزشی در همه جای جهان در پس شیوع کرونا بیان کرد: ضروری است که فعالیت‌های آموزشی در کشور از سر گرفته شود و این کار علاوه بر مسایل تربیتی و آموزشی ضروری ات چرا که پس از کرونا، آسیب‌های جسمی از جمله چاقی دانش آموزان به خاطر فقدان جنب جوش بیشتر شده است.

واکسن برکت از با کیفیت‌ترین واکسن‌ها در جهان است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین به تولید واکسن داخلی اشاره کرد و گفت: واکسن برکت که تولید متخصصان داخلی ایران است، از با کیفیت‌ترین واکسن‌های موجود در جهان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به همت دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن اضافه کرد: هم اکنون سه مرکز پاستور، رازی و سینا ژن در این زمینه فعال هستند.

وی افزود: البته در کنار تولید واکسن داخلی همچنان نیاز به واردات داریم ولی واکسن داخلی تضمین آینده کشور است و ما این اطمینان را داریم که در آینده نیاز داخلی را با همین واکسن‌ها تامین خواهیم کرد.

ضرورت افزایش مراکز و سرعت واکسیناسیون در کشور

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان سفر یک روزه به استان اردبیل و در بازدید از آزمایشگاه جامع بیمارستان امام خمینی(ره) شهر اردبیل و نیز مرکز مدیریت و بستری بیماران کرونایی این بیمارستان، بر ضرورت افزایش مراکز و سرعت بخشی به فرایند واکسیناسیون در کشور تاکید کرد

وی خواستار سرعت‌بخشی عملیات واکسیناسیون کرونا از طریق افزایش تعداد مراکز و سه نوبته شدن فعالیت مراکز تزریق در سطح کشور شد و افزود: برای تحقق این هدف واکسن انبوه از منابع معتبر خارجی تامین شده است.

دکتر عین‌اللهی همچنین گفت: از هفته آینده در استان‎های مختلف کشور هر چه واکسن مورد نیاز باشد و توان تزریق و استفاده وجود داشته باشد، تامین شده و در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار خواهد گرفت.

مدیریت کرونا را اولویت اول دولت جدید در بخش بهداشت و درمان

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین مدیریت کرونا را اولویت اول دولت جدید در بخش بهداشت و درمان ذکر کرد و افزود: در این زمینه اقدامات پیشگیرانه، واکسیناسیون و درمان در راس اقدامات خادمان سلامت کشور قرار گرفته است.

وی با تاکید بر رعایت پروتکل‌های توصیه شدن از جمله استفاده از ماسک، پرهیز از حضور در اجتماعات و رعایت فاصله اجتماعی، تنها راه کاهش آمار بالای جان‌باختگان کرونا در کشور را سرعت‌بخشی به انجام عملیات واکسیناسیون عنوان کرد.

وی اضافه کرد: کارت واکسن در آینده خیلی ارزش خواهد داشت و ارائه خدمات عمومی برای شهروندان منوط به ارائه کارت واکسن خواهد بود و بر همین اساس لازم است که شهروندان بر اساس گروه‌های تعیین شده، واکسن کرونا را دریافت کنند.

عیادت وزیر از بیماران کووید.۱۹ بستری در اردبیل

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در جریان بازدید بخش بستری بیماران کرونایی بیمارستان امام خمینی(ره)، از بیماران بستری در این بخش عیادت کرده و ضمن دلجویی از بیماران و همراهان آنها، علاوه بر گفت‌وگو با کارکنان بخش، در جریان روند درمان افراد بستری قرار گرفت.

صف واکسن در شان مردم ایران نیست

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار با آیت الله سیدحسن عاملی نماینده ولی در استان و امام جمعه اردبیل گفت که تشکیل صف برای دریافت واکسن در شان مردم ایران نیست و برای حل مشکل صف، فعالیت مراکز واکسیناسیون کشور سه شیفته می‌شود.

وی با انتقاد از تشکیل صف برای انجام واکسیناسیون در نقاط مختلف کشور افزود: واکسن انبوه از منابع معتبر خارجی خرید و تامین شده است و بر همین اساس عملیات واکسیناسیون کرونا در همه استان‌های کشور باید سرعت بگیرد.

دکتر عین‌اللهی بیان کرد: مردم برای دریافت واکسن نباید توی صف بایستند و صف‌های تشکیل شده در مراکز واکسیناسیون باید با افزایش تعداد و ساعت کاری این گونه مراکز برچیده شود.

وی همچنین خواستار سه شیفته شدن مراکز واکسیناسیون در سرتاسر کشور شد و اظهار کرد: هزینه مترتب بر این کار توسط وزارت بهداشت تامین خواهد شد و بر این اساس نباید هیچ صفی در مراکز واکسیناسیون وجود داشته باشد.

وزیر بهداشت با اشاره به ورود یک محموله پنج میلیون دُز واکسن کرونا در روز جاری، ۱.۴ میلیون دُز در ساعات فردا و پنج میلیون دُز در روز شنبه افزود: عملیات واکسیناسیون تا ۶ هفته آینده با سرعت و حجم بیشتری جریان خواهد داشت.

ضرورت آغاز واکسیناسیون خانه به خانه

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این دیدار، خواستار آغاز واکسیناسیون خانه به خانه در مناطق دور افتاده و محروم کشور شد و گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی باید با شناسایی افراد جای مانده، بستر دریافت واکسن کرونا برای همه افراد را فراهم کنند.

وی، تنها راه کنترل و مهار کرونا را انجام واکسیناسیون همگانی عنوان کرد و گفت: علما، روحانیون و ائمه جمعه باید برای تحقق این هدف تبلیغ کرده و مردم را برای انجام واکسیناسیون ترغیب کنند.

دکتر عین‌اللهی بیان کرد: امیدوارم که با اختصاص واکسن‌های تهیه شده، عملیات واکسیناسیون نوبت اول تا چند هفته آینده تمام شده و مراحل برای واکسیناسیون نوبت دوم نیز طی شود.

ظرفیت واکسیناسیون در استان اردبیل باید به سرعت افزایش یابد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اختصاص روزانه ۲۰ هزار دُز واکسن برای استان اردبیل را کم عنوان کرد و خواستار افزایش سقف این سهمیه استان و متناسب سازی نیروی انسانی و مراکز انجام واکسیناسیون با چند برابر ظرفیت فعلی شد.

وی همچنین امکانات و زیرساخت‌های بخش بهداشت و درمان استان اردبیل را ضعیف عنوان کرد و گفت: این استان از نظر تخت بیمارستانی به عنوان شاخص پایه‌ای بخش درمان، در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.

تاکید امام جمعه اردبیل بر تامین نیازهای بخش بهداشت و درمان استان اردبیل

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل نیز در این دیدار، واکسیناسیون را امری بسیار مهم خواند و گفت: برای تحقق این هدف مصلای اردبیل از چند روز پیش در اختیار ستاد کرونای استان قرار گرفته و هم‌اکنون عملیات واکسیناسیون شهروندان در این مکان انجام می‌شود.

آیت‌الله سیدحسن عاملی از آماده‌سازی مصلای اردبیل برای بستری و مداوای مبتلایان در صورت نیاز خبر داد و افزود: اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در مهار و مدیریت کرونا در استان شایسته تقدیر است.

وی سفر برخی شهروندان استان‌های همجوار به مرکز استان اردبیل برای دریافت خدمات بهداشت و درمان را موجب بالا رفتن نیازمندی این استان در بخش بهداشت و درمان دانست و اظهار کرد: تامین تخت بیمارستانی یکی از نیازهای این استان در این زمینه است.

وی ادامه داد: چند بیمارستان با حدود سه هزار تخت ظرفیت در دست احداث در استان وجود دارد ولی سرعت عملیات اجرایی آنها کُند است.

آیت الله عاملی تاکید کرد: شیوع کرونا نشان داد که نیاز استان اردبیل برای تحت بیمارستانی بسیار زیاد و عقب ماندگی این منطقه در این زمینه فاحش است.

درخواست ارسال روزانه ۳۰ هزار دُز واکسن برای استان اردبیل

استاندار اردبیل نیز در این دیدار خواستار ارسال روزانه ۳۰ هزار دُز واکسن به استان اردبیل شد و با اشاره به اختصاص ۲۰ هزار دُز سهمیه واکسن برای این استان گفت: در چند روز اخیر روزانه حدود ۱۰ هزار دُز واکسن به استان اختصاص یافته و عملیات واکسیناسیون با میزان اختصاص یافته انجام شده است.

اکبر بهنام‌جو افزود: استان اردبیل در زمینه تخت بیمارستانی کمبود جدی دارد ولی اقدامات خوبی هم برای تامین تخت مورد نیاز در استان آغاز شده است.

وی احداث بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی نجف‌زاده با یک هزار میلیارد ریال اعتبار اولیه و آغاز عملیات ساخت بیمارستان یکهزار تختخوابی دانشگاه علوم پزشکی با مشارکت قرارگاه خاتم‌الانبیاء با اعتبار اولیه یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی را از جمله پروژه‌های مهم و زیرساختی بیمارستانی در استان اردبیل ذکر کرد.

پایان سفر یک روزه

به گزارش ایرنا، وزیر بهداشت در سفر یکروزه به استان اردبیل که نخستین سفر اختصاصی استانی وی نیز به شمار می رود، پس از دیدار با آیت آلله سیدحسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل از مرکز بزرگ واکسیناسیون استان در مصلای شهر اردبیل بازدید کرد.

دکتر بهرام عین‌اللهی در جریان این سفر که در ششمین روز کاری وی در کسوت ویز بهداشت دولت سیزدهم انجام شد، از آزمایشگاه جامع بیمارستان امام خمینی(ره) شهر اردبیل و نیز مرکز مدیریت و بستری بیماران کرونایی این بیمارستان بازدید کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در پایان سفر خود، در جلسه مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و نیز جلسه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل حاضر شده و روند اجرایی برنامه‌های مدیریت کرونای استان را بررسی کرد.