تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۱

مسکو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی همایش اقتصادی شرق گفت: روسیه تجزیه افغانستان را نمی خواهد، چون اگر این اتفاق بیفتد در آنصورت کسی وجود نخواهد داشت که با او صحبت کرد.

به گزارش ایرنا از مسکو مجمع اقتصادی شرقی (EEF) از دوم تا چهارم سپتامبر ( ۱۱ تا ۱۳ شهریور)  در محوطه دانشگاه فدرال شرق دور در ولادیوستوک در حال برگزاری است.

پوتین تصریح کرد:  اگر چنین است پس باید به این فکر کرد که هر چه زودتر طالبان وارد خانواده ملتهای متمدن شوند برقراری تماس، ارتباط و تأثیرگذاشتن بر اوضاع و مطرح کردن مسائل راحت تر خواهد شد.

رهبر روسیه تاکید کرد: و اگر نمی شود مطالبه کرد لااقل باید  گفت که در چارچوب این روابط متمدن، باید قوانین متمدن خاصی رعایت شوند.

پوتین از معافیت مالیاتی بی‌سابقه در جزایر مورد تنش با ژاپن گفت

 پوتین همچنین در نشست عمومی همایش اقتصادی شرق گفت که یک رژیم مالیاتی بی سابقه برای تجارت در جزایر کوریل ایجاد و سرمایه‌گذاران به مدت ۱۰ سال از مالیات معاف می‌شوند. روسیه و ژاپن سالهاست که بر سر مسئله حاکمیت جزایر کوریل اختلاف دارند.

به گفته پوتین ، نه تنها سرمایه گذاران روسی، بلکه سرمایه گذاران خارجی نیز می توانند از مزایای مالیاتی و گمرکی در جزایر کوریل استفاده کنند. وی تصریح کرد که سرمایه گذاران ژاپنی نیز می توانند از شرایط ترجیحی در جزایر کوریل برخوردار شوند.

رئیس جمهوری روسیه گفت این یک کار فوق العاده دشوار است، اما ما باید برای آن تلاش کنیم. پوتین تصریح کرد: «ما باید شرایط رقابتی را برای کار شرکای خود ایجاد کنیم و سرعت و کیفیت خدمات عمومی برای مشاغل موجود در اینجا باید در سطح جهانی رقابتی باشد.

پیش از این یوری تروتنف نماینده تام الاختیار رئیس جمهور روسیه در شرق دور  گفته بود که دولت برای توسعه جزایر کوریل، یک منطقه مالیاتی رایگان برای حداقل ۱۰ سال ایجاد می کند. تروتنیف تأکید کرد که در طول مدت مزایا، شرکتها توسط مقامات نظارتی بررسی نمی شوند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه همچنین از عدم وجود پیمان صلح با ژاپن انتقاد کرد وی در این مجمع با اشاره به اصلاحیه قانون اساسی این کشور، که بیان می کند که فدراسیون روسیه تجزیه ناپذیر است و کوریلهای جنوبی برای همیشه بخشی از روسیه هستند گفت: ما معتقدیم که فقدان چنین سندی در روابط ما مطلوب نیست.  

سالهاست که روسیه و ژاپن قادر به انعقاد پیمان صلح در پی نتایج جنگ جهانی دوم نیستند. مشکل اصلی مساله مالکیت جزایر کوریل است. توکیو به معاهده شیمودا در مورد تجارت و مرزها اشاره می کند که بین امپراتوری روسیه و ژاپن در فوریه ۱۸۵۵ منعقد شد.