لندن – ایرنا – مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: آینده افغانستان یک مساله کلیدی است و تاثیر مستقیمی بر امنیت اروپا دارد.

به گزارش ایرنا، جوسپ بورل روز جمعه پس از پایان نشست غیر رسمی وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در اسلوونی درباره محتوای جلسه توضیحاتی را به خبرنگاران ارائه داد.

وی بیان داشت که در جلسه امروز درباره کنار آمدن با شرایط جدید و دولت افغانستان تحت سلطه طالبان بحث و تبادل نظر شد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که چون نشست غیر رسمی بود تصمیمی گرفته نشد و او صرفا برداشت خود را ارائه می‌دهد.

وی عنوان کرد که تحولات افغانستان بر اروپا، منطقه و ثبات بین المللی تاثیر می‌گذارد.

بورل افزود که در جلسه امروز وزرای خارجه بر حمایت از مردم افغانستان تاکید داشتند. لازمه این مساله به گفته او تعامل با دولت جدید کابل است اما معنای این اقدام شناسایی سیاسی طالبان نیست، بلکه یک تعامل عملی است.
وی افزود؛ این تعامل به رفتار دولت جدید افغانستان بستگی دارد که برای راستی آزمایی آن شروطی در نظر گرفته شده است.

او در این باره توضیح داد که افغانستان نباید به عنوان پایگاهی برای فعالیت‌های تروریستی مورد استفاده قرار گیرد. احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان، حاکمیت قانون و آزادی رسانه‌ها از دیگر مواردی است که بورل به آن اشاره و اضافه کرد که طالبان باید زمینه تشکیل یک دولت فراگیر در افغانستان را از طریق مذاکره بین جریانات سیاسی فراهم کند.
به گفته وی طالبان همچنین باید دسترسی آزاد به کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا را طبق استانداردها و شرایط حمل آن بپذیرد.

بورل درباره آخرین شرط،به تعهد طالبان درخصوص تسهیل خروج اتباع خارجی و افغان‌هایی که به گفته او در معرض خطر قرار دارند و مایلند کشور را ترک کنند اشاره کرد و افزود که اعتبار این گروه افغان بر اساس احترام به شروط یادشده سنجیده می‌شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت که در بخش دیگری از جلسه درباره شهروندانی صحبت شد که در عملیات تخلیه افغانستان جا مانده‌اند. او گفت که در این زمینه قرار شد با در نظر گرفتن تدابیر امنیتی و هماهنگی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، یک هیات مشترک اروپایی در کابل حاضر شود. وی تاکید کرد که تنها راه خروج شهروندان باقی‌مانده در افغانستان نیازمند حضور و تماس از نزدیک است.
بورل اضافه کرد که دیپلمات‌های اروپایی درباره تشکیل یک پلتفورم (بستر) گفت‌وگو با کشورهای همسایه افغانستان برای بحث‌ در خصوص مدیریت مهاجرت از این کشور، جلوگیری از گسترش تروریسم و مقابله با جرائم سازمان‌یافته از جمله قاچاق مواد مخدر و انسان اتفاق نظر داشتند. به گفته وی، این پلتفورم که قرار شد با هماهنگی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا تشکیل شود برای ایجاد ثبات در منطقه ضروری است.
بورل دیروز هم در جلسه وزیران دفاع اتحادیه اروپا شرکت کرد تا درباره خروج شتابزده نیروهای نظامی از افغانستان و نکاتی که باید از ان آموخت بحث کنند. او پس از این جلسه به خبرنگاران گفت که حوادث افغانستان بیش از هرچیز نشان داد که نیروهای نظامی اروپا باید مستقل شوند.  به نظر وی اگر اروپا از چنین نیرویی برخوردار بود، می‌توانست در عملیات خروج از فرودگاه کابل نیز مستقل و بهتر عمل کند.