سعید بابایی در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به پیشینه محمدعلی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری دولت سیزدهم که از اساتید موفق و به نام شیمی در ایران است گفت: نام زلفی گل از سال ۱۳۸۳ در لیست یک درصد دانشمندان پراستناد رشته شیمی جهان در پایگاه اطلاعات و آمار علمی ISI قرار گرفت و مورد تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وقت واقع شد.
وی افزود: اینکه رشته ی تحصیلی وزیر علوم از رشته های علوم پایه می باشد قابل توجه و باعث امیدواری است. چرا که رشته های علوم پایه به دلیل گستردگی و پیچیدگی قابلیت فعالیت های بین رشته ای را دارند و این موجب می شود فارغ التحصیلان این رشته ها با رشته های مختلف مهندسی، پزشکی و فلسفه آشنا باشند و این یعنی مهارت و توانایی ذهنی قوی تر.
این مدرس فیزیک اضافه کرد: وزیر علوم در زمینه های مختلف اجتماعی صاحب قلم بوده و تاکنون ۲۰ مقاله فارسی در زمینههای علم سنجی، سیاست گذاری علم، پژوهش و فرهنگ منتشر کرده که این مقالات به همراه برخی از نقطه نظراتشان در کتابی به نام "دانش برای دانایی" به چاپ رسیده است.
انتظار جامعه ی دانشگاهی وزیرعلوم
بابایی استقلال فضاهای دانشگاهی را مهم ترین عامل در توسعه و شکوفایی علوم دانست و گفت: با توجه به سابقه وزیر علوم انتظار می رود که در راستای استقلال دانشگاه ها گام بردارد.
وی ادامه داد: وزارت علوم به جای تکیه بر سیاست های ثابت و حرکت دادن همه دانشگاه ها به یک سمت، باید به هر دانشگاهی این اجازه را بدهد که بر اساس قابلیت و توانایی در رشته ها و گرایش هایی که در آن ها قوی است، برنامهریزی کند.
مدرس فیزیک دانشگاه های گیلان اظهار داشت: توانایی و قدرت و جذابیت هر دانشگاه در رشته ها و گرایش هایی که در آن فعالیت می کند مشخص بوده و باید این فرصت به دانشگاه داده شود تا با توجه به ظرفیت های اساتید و دانشجویان برای پیشرفت و افزایش کمی و کیفی دستاوردهای علمی برنامه ریزی کرده و تعریف ماموریت و ایجاد هدف کند.
بابایی خاطر نشان ساخت: مورد دیگری که در وزارت علوم مهم بوده و به بهتر شدن عملکرد این وزارتخانه کمک می کند، ارتقای کیفیت و توانمندی اعضای هیئت علمی است. زیرا اعضای هیئت علمی، علاوه بر وظیفه یاری دادن به دانشجویان ، توانایی ایجاد بینش و پرورش مهارتهای اشتغالپذیر در دانشجویان را برعهده دارند که در آینده آنها نقش مهمی دارد.
وی تاکید کرد: لازم است وزارت علوم همچنی تلاش کند ارتباطات اساتید را با خارج از کشور برقرار کرده و امکانات برای تبادل علمی را نیز فراهم کند. همچنین باید اقداماتی انجام شود تا کشور از مسیر دانش، علم و تکنولوژی باز نمانند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با شروع به کار زلفی گل و برنامه ریزی و اولویت بندی مسایل، با گذر زمان مشکلات برطرف شود و جامعه ی دانشگاهی با آرامش و اطمینان خاطر در مسیر علمی حرکت کنند.