زاهدان- ایرنا- رییس جمهوری گفت: ما مشکل حل نشدنی در کشور نداریم و همه مشکلات قابل حل است اما این مهم نیاز به کار کارشناسی، همفکری و هماهنگی همگان دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی شامگاه جمعه در نشست شورای اداری سیستان و بلوچستان با تسلیت شهادت امام سجاد(ع) اظهارداشت: امید است خداوند متعال معرفت نسبت به این امام بزرگوار را به ما مرحمت کند تا بتوانیم حجت‌شناسی و امام شناسی داشته باشیم و با تاسی از ایشان سعادتمان رقم بخورد.

وی افزود: توفیقی بود که در سفر دو روزه به استان سیستان و بلوچستان به شهرستان‌های آن رفتیم و صمیمانه باید از تلاش‌های همه مدیران که در جای جای استان به خدمتگزاری به مردم مشغول هستند، تشکر کنم.

رییس جمهوری بیان با اشاره به ویژگی‌های مدیریت در نظام اسلامی با فرهنگ دینی گفت: در مدیریت سخن بسیار است، ویژگی‌های مدیریت در نظام اسلامی این است که مدیر قبل از هر کسی خود را در محضر پروردگار ببیند و خود را پاسخگوی او بداند و این نوع مدیریت به رفتارش به گونه‌ای جهت بدهد که خود کنترلی نسبت به خویش داشته باشد و خود را در مقابل پروردگار حس کند.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: طبق مدیریت در فرهنگ نظام اسلامی مدیر باید خود را پاسخگو به عموم شهروندان، مردم، ارباب رجوع و سلسله مراتب اداری و نظارتی بداند. 

وی با بیان اینکه اعتمادسازی اصل مهمی است، گفت: باید این اعتمادی که در مردم آسیب‌دیده بازسازی شود و این مهم در گرو عمل به وعده هاست تا مردم احساس کنند که صادق القول هستیم.

رییس جمهوری تصریح  کرد: طبق مفهوم مدیریت در نظام اسلامی با فرهنگ دینی نگاه مدیر به مردم نگاه خاص است، نظام‌های مدیریتی دیگر می‌گویند مشتری‌مداری، که این نهایت توجه به مردم و ارباب رجوع نیست؛ نهایت آنچه در فرهنگ دینی داریم این است که باید مردم را دوست داشت، اولیای دین به عنوان بهترین انسان‌ها دارای این ویژگی بودند. 

آیت‌الله رییسی افزود: محبت به مردم، مرتبه نازله محبت الله است به تعبیر شهید مطهری فقط خدا، اما بدانید راه خدا از میان خلق می‌گذرد. 

وی ادامه داد: در سیره امام سجاد( ع) بسیار دیده‌ایم که ایشان توجه به فقرا را در زندگی پیش رو داشتند و این مهم سمت و سوی ماست، امام سجاد (ع) می‌فرماید بدن پدرم صد پاره بود اما در پشت پدرم زخمی ایجاد شده بود که مربوط به عاشورا نبود بلکه مربوط به اقدامی بود که در مدینه انجام و به خانه فقراء اقلامی را می بردند.

رییس جمهوری گفت: بنابر آنچه گفته شد شاخص دوم در مدیریت از نگاه نظام اسلامی محبت به مردم است، اگر انسان مردم را دوست داشته باشد مثل اولیای الهی خواهد بود؛ امروز رهبری نیز همینگونه مردم را دوست دارند، باید حقیقتاً به مردم علاقه‌مند بود، در سخنان امام حسین (ع) این است که اگر مردم به شما بگویند گرفتاریم از نعمت های خداست.

آیت‌الله رییسی با بیان اینکه نکته سوم در مدیریت از نگاه نظام اسلامی این است که قبل از اینکه به بازرسی‌های بیرونی توجه داشته باشد به بازرسی‌های درونی توجه کند، افزود: وظیفه ما این است که از مجموعه سازمان های اداری صیانت کنیم که دچار آسیب نشوند.

توسعه یافتگی در سیستان و بلوچستان باید براساس سند آمایش سرزمینی باشد

وی بیان کرد: توسعه یافتگی در سیستان و بلوچستان باید براساس سند آمایش سرزمینی باشد و اگر طبق این سند پیش رود برنامه هفتم نیز انجام خواهد شد زیرا اساس این برنامه نیز بر این سند خواهد بود.

مرز یک فرصت است

رییس جمهوری همچنین مرز را یک فرصت دانست و گفت: باید از مرزها به عنوان فرصت استفاده کنیم و مرز باید باعث تعامل بین کشورها شود که قطعاً امنیت و رفاه را به ارمغان خواهد آورد.

آیت‌الله رییسی با اشاره به اینکه ما باید راه بازارچه‌های مرزی و راه‌هایی که برای صادرات قانونی وجود دارد را باز کنیم، افزود: فرصت‌های بسیاری در سیستان و بلوچستان وجود دارد که سواحل مکران از این فرصت هاست، باید از فرصت این طبیعتی که خدا به این مردم داده، استفاده شود.

وی  ادامه داد: اقتصاد گردشگری و اقتصاد دریا از این فرصت‌ها است که باید آن را تقویت کنیم؛ ما پنج هزار کیلومتر با دریا ارتباط داریم این اقتصاد دریا باید به دست همین مدیران توانمند و کارشناسان فعال شود.

رییس قوه مجریه با اشاره به اینکه ما استفاده از ظرفیت نیروی انسانی سیستان و بلوچستان را اولویت می‌دانیم، گفت: استفاده از نیروی انسانی که دارای انگیزه و کارآمد باشد دارای اهمیت است.

پروژه‌های نیمه‌تمام در سیستان و بلوچستان در اولویت است

آیت‌الله رییسی اظهارداشت: پروژه‌های نیمه‌تمام در سیستان و بلوچستان در اولویت است چون اگر سال به آن بگذرد فرسوده می‌شود حتماً پروژه‌های نیمه‌تمام در اولویت قرار بگیرد به ویژه پروژه‌هایی که در حوزه آب و فاضلاب است.

رییس جمهوری با بیان  اینکه  برای حل مشکل آب راهکار وجود دارد اظهارداشت: یکسری راهکارهای طولانی مدت مثل انتقال آب از دریای عمان از این موارد است.

وی خاطرنشان کرد: یکسری طرح‌های زود بازده مثل استفاده از فناوری آب ژرف وجود دارد که امروز سه تا چهار چاه ژرف در این منطقه حفر شده است و می تواند افزایش این چاه‌ها آب را به دست مردم برساند.

رییسی ادامه داد: اما راه‌حل بسیار کوتاه‌مدت هم وجود دارد و آن اینکه ما از ظرفیت چاه نیمه‌ها استفاده کنیم سریعاً آقای استاندار، آقای فرماندار، مسوولان آب در منطقه اقدام کنند نسبت به حفظ آبی که در چاه نیمه‌ها موجود است.

وی تصریح کرد: مسوولان این آب چاه نیمه‌ها را به مخازن منتقل کنند و این انتقال برای مدت قابل توجهی مشکلات مردم را حل می‌کند. 

رییس جمهوری تاکید کرد: مساله حق آبه هیرمند حقی متعلق به این مردم است از این حق نه ما می‌گذریم و نه مردم از آن خواهند گذشت در این زمینه ما نیازمند دیپلماسی فعالی هستیم که این حق مسلم مربوط به مردم منطقه احیا شود.
وی افزود: ما باید یک سری امتیازات برای سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان بگذاریم و باید سرمایه‌گذاران در این منطقه احساس کنند که این سرمایه گذاری آنان سودآوری دارد همچنین احساس کنند که از معافیت‌ها برخوردارند تا این مهم جاذبه شود. 
وی گفت:  استفاده از  نیروی جوان و نخبه سیستان و بلوچستان در توسعه یافتگی استان دارای اهمیت است و  همه مدیران از ظرفیت نخبگی به ویژه جمعیت تحصیلکرده  منطقه در جهت رشد آن استفاده کنند.
رییسی اظهار داشت: دیروز رفتم بعضی کپرنشینان منطقه چابهار را دیدم خیلی ناراحت شدم از بسیج سازندگی، سپاه و بنیاد مسکن بخاطر اقداماتشان تشکر می‌کنم تا آخر سال قضیه مسکن حاشیه‌نشینان چابهار را حل کنیم دوم اینکه از همه مدیران می‌خواهم برای پروژه‌ها زمان بگذارید.