مشهد- ایرنا- دبیر گروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روند تزریق داروی رمدسیویر به بیماران کرونایی در هفت کلینیک از مجموع ۱۵ کلینیک سرپایی این طرح دارودرمانی در کلانشهر مشهد شبانه‌روزی شد تا از این طریق خدمات مربوطه بطور ۲۴ ساعته به شهروندان نیازمند ارائه شود.

دکتر علی‌اصغر انجیدنی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: کلینیک‌های سرپایی تزریق داروی رمدسیویر همزمان با پنجمین دوره طغیان ویروس کرونا علاوه بر افزایش تختهای بستری بیمارستانی در مشهد فعال شدند تا از حجم مراجعه مردم به بیمارستانها کاسته شود

وی ادامه داد: راه‌اندازی کلینیک‌های سرپایی تزریق داروی رمدسیویر در مشهد تاثیر چشمگیری بر کاهش مشکلات ناشی از کمبود تختهای بیمارستانی برای بیماران کووید ۱۹ در این کلانشهر داشت.

دبیر گروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزانه هزار و ۸۰۰ بیمار کووید ۱۹ تنها به یکی از کلینیک‌های سرپایی تزریق داروی رمدسیویر در مشهد همزمان با اوج پنجمین دوره طغیان ویروس کرونا مراجعه می‌کردند. 
وی افزود: مراکز تزریق رمدسیویر از ابتدای راه‌اندازی تاکنون به افزون بر ۲۰ هزار بیمار کرونایی در مشهد خدمت کرده‌اند که نقش موثری در کاهش بار بستری بیماران در مراکز درمانی این کلانشهر داشته است.
دکتر انجیدنی ادامه داد: مشکل کمبود تخت بیمارستانی برای بیماران رکونایی در مشهد با تلاش و مدیریت شبانه‌روزی این موضوع هم‌اینک برطرف شده است.

وی گفت: بر این اساس بیمارستانهای خصوصی، خیریه، نظامی و دولتی غیردانشگاهی زیر بار بیماران کرونا رفتند و بیمارستانهای اصلی مشهد مانند امام رضا (ع)، قائم (عج)، شریعتی و هاشمی‌نژاد نیز با  حداکثر گنجایش خود فعالیت کردند. 

همزمان با پنجمین موج طغیان ویروس کرونا شمار بیماران بخش سرپایی در خراسان رضوی که علائم مشکوک ابتلا به کووید ۱۹ داشتند رشدی چند برابری نسبت به دوره‌های پیشین اوجگیری کرونا داشت بطوری که آمار مراجعان به مراکز منتخب در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ۹ هزار نفر در روز رسید. 

بر این اساس کلینیک‌های سرپایی تزریق داروی رمدسیویر مشهد فعال شدند تا از حجم مراجعه مردم به بیمارستانها کاسته شود 

همچنین هم‌اینک علاوه بر ۱۵ کلینیک سرپایی تزریق داروی رمدسیویر برای بیماران کرونایی در مشهد، در بخش پیشگیری نیز ۴۲ پایگاه و مرکز تجمیعی واکسیناسیون عمومی شهروندان در فریمان، سرخس، قوچان، چناران، کلات، طرقبه، خواف، کاشمر، گلبهار، بردسکن، تایباد و کاشمر در محدوده جغرافیایی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خراسان رضوی فعال هستند. 

آمار بستری‌ روزانه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در خراسان رضوی با این اقدامات ظرف هفته پیش از ۹۰۰ نفر به ۷۵۰ نفر کاهش یافت. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد چهارم شهریور ماه جاری از توقف افزایش تعداد بیماران کووید ۱۹ در خراسان رضوی خبر داد و گفت: روند ابتلا به ویروس کرونا در این استان در "بخش سرپایی" با شیبی کند در حال کاهش است. 

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون پنج میلیون و ۸۳ هزار و ۱۳۳ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ جان ۱۰۹ هزار و ۵۴۹ نفر را نیز تاکنون در کشورمان گرفته است. همچنین چهار میلیون ۳۰۲ هزار و ۱۱ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران تاکنون بهبود یافته‌اند.  

وزارت بهداشت اعلام کرد هم‌اینک ۳۰۶ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهرستان در شرایط نارنجی و ۳۲ شهرستان در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند.

همچنین تاکنون ۱۹ میلیون و ۲۹۷ هزار و ۵۸۲ شهروند ایرانی دوز نخست واکسن کرونا و ۹ میلیون و ۴۰۷ هزار و ۳۱۱ نفر دوز دوم آن را تزریق کرده و واکسینه شده‌اند. بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در ایران به ۲۸ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۸۹۳ دوز رسیده است.

"پاندمی کرونا" در سطح جهان ۲۲۰ میلیون و ۱۰۲ هزار و ۶۴۸ نفر را بیمار کرده و جان چهار میلیون و ۵۵۹ هزار و ۵۴۹  نفر را گرفته است. ۱۹۶ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۸۴۸ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا هم تاکنون در سطح جهان درمان شده‌اند.

آمریکا در این میان با ۴۰ میلیون ۵۱۳ هزار ۱۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین ۶۶۲ هزار و ۸۵۳ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.

ایران بر اساس آخرین آمارهای رسمی جایگاه نهم را در جدول بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا در میان کشورهای جهان دارد.