به گزارش ایرنا، شکستن طلسم رکود کارخانه ها سرمشقی است که رئیس جمهوری به همه استانها داد تا واژه «تعطیل» از فرهنگنامه اقتصادی کشور خط بخورد، لازمه این مهم پالایش و ارزیابی واحدهای نیمه و جان و از نفس افتاده است تا دولتمردان با داشتن این شمای کلی وارد میدان عمل شوند.
اینکار شاید برای همدان آنقدرها هم سخت نباشد چرا که متولیان امر از سال گذشته با هدف رسیدن به جهش تولید آستینهای همت را بالا زده و کار شناسایی و سرکشی به واحدهای تولیدی غیرفعال را در جغرافیای استان مشق کرده و نقاط ضعف و قوت کار راه هم استخراج کرده اند.
۱۲۰ چراغ تولید روشن شد
در تلاش و تکاپویی که سال گذشته به اوج خود رسید چراغ ۱۲۰ واحد صنعتی، کشاورزی و گردشگری در پهنای استان همدان دوباره روشن شد و شور و نشاط کارگران تازه به کار بازگشته جایگزین کبوترانی شده که در سکوت و رکود این کارخانه ها آشیانه کرده بودند.
رکودی که در سال های گذشته به گفته ظاهر پورمجاهد بر اثر تحریم، گرانی مواد اولیه، کمبود سرمایه در گردش و در مواردی ضعف و ناشیگری مدیران کارخانه ها گریبان واحدهای تولیدی را گرفته و آنها را از رمق انداخته است.صنایع تبدیلی سیب زمینی الوند، کیان کرد و ذوب فولاد آلیاژی به اعتبار آمار و اطلاعات معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان نمونه هایی از ده ها کارخانه تعطیلی است که با تدبیر دولتمردان گرد و غبار رخوت و رکود از چهره آنها زدوده شده است.
رکودی که در سال های گذشته به گفته «ظاهر پورمجاهد» بر اثر تحریم، گرانی مواد اولیه، کمبود سرمایه در گردش و در مواردی ضعف و ناشیگری مدیران کارخانه ها گریبان واحدهای تولیدی را گرفته و آنها را از رمق انداخته است.
تولید همدان نیازمند معجزه
او میگوید: زنده شدن کارخانه های تعطیل همدان بی شباهت به معجزه نیست؛ معجزه ای که ناقوس گوش خراش بیکاری را آرام آرام در همدان خاموش میکند و طنین شادی و آبادانی به جای آن می نشیند و بی تردید این دیار نیازمند تکرار این معجزات است.
به اعتقاد معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان، روند احیای واحدهای راکد با مشارکت بخش خصوصی و دستگاه های اجرایی به صورت تخصصی در جلسات «ستاد تسهیل و رفع موانع تولید» و «هیات خبرگان بانکی» مستمر و منظم در حال اجراست و هنوز هم تعدادی از صنایع مشکل دار در سطح استان وجود دارد که امسال برای رفع موانع آنها برنامه داریم.
پورمجاهد تاکید میکند: برخی از واحدها در دستگاه قضایی پرونده دارند که مدیران دستگاه های متولی شناسایی آنها را در اولویت قرار داده اند تا این واحدها نیز به چرخه تولید بازگردند.
طعم شیرین صنعت زیر دندان همدان
هر چند همدان شهری صنعتی نیست و اقتصادش بر پاشنه کشاورزی می چرخد اما در سالهای اخیر این خطه سنتشکنی کرده و سیر و سلوک صنعتی شدن را پیشه کرد به طوریکه هم اینک در صنایع پتروشیمی، فروسیلیس، سیمان و فولاد به شهرت جهانی رسیده و در خاورمیانه ادعای بی همتایی میکند.
مهمتر از موضوع تامین زیرساخت در شهرکهای صنعتی، صدور ۱۵۰۰ جواز تاسیس واحدهای جدید است که سال گذشته در کارنامه جهش تولید به نام این استان به ثبت رسید؛ رکوردی که در ۴۲ سال گذشته بیسابقه بوده است.گواه این ادعا سخنان معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان است که از احداث حدود ۱۴۰۰ واحد صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی این منطقه خبر میدهد.
«مسعود قربانی» با اشاره به وجود ۳۱ شهرک، ناحیه و منطقه ویژه اقتصادی می گوید، همدان با آغوش باز آماده پذیرش سرمایه گذاران برای احداث صنایع جدید و همچنین فعالسازی واحدهای از کارافتاده است.
به استناد آمار و ارقام او سال گذشته ۴۳۰ فقره قرارداد واگذاری زمین بین شهرکهای صنعتی استان همدان و متقاضیان واحدهای تولیدی امضا شده است.
و مهمتر از موضوع تامین زیرساخت در شهرکهای صنعتی، صدور ۱۵۰۰ جواز تاسیس واحدهای جدید است که سال گذشته در کارنامه جهش تولید به نام این استان به ثبت رسید؛ رکوردی که در ۴۲ سال گذشته بیسابقه بوده است.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان این واحدها به مرور فرآیند ساخت و ساز سوله و نصب ماشین آلات را طی کرده و در سالهای آتی به جمع یک هزار و ۶۶ کارخانه کوچک و بزرگ استان میپیوندند تا مردم این خطه طعم شیرین صنعتی شدن را بچشند.
شناسایی ۳۶ پروژه محرک تولید
«حمیدرضا متین» ابراز امیدواری می کند با سیاست های دولت جدید، ظرف چند ماه آینده در زمینه واردات مواد اولیه و تخصیص ارز شاهد تغییر و تحولات خوبی باشیم.
استان همدان همگام با سیاستهای ابلاغی رئیس جمهوری درخصوص شناسایی و احیای واحدهای غیرفعال حرکت می کند به گونه ای که در تمامی بخشها مشکلات شناسایی و احصا شده و درحال برنامهریزی صحیح هستیم تا این موارد ظرف چند روز آینده قطعی و به جمع بندی نهایی برسد.
او به دیدارش با وزیر صنعت، معدن و تجارت اشاره میکند که ثمره خوبی داشته به طوری که در حدود ۳۶ پروژه استان در دستور کار وزارت صمت با برنامههای پیشنهادی فاطمیامین تعریف شده که رفع موانع تولید، ایجاد اشتغال، تامین منابع مالی، رونق صادرات و تسهیل واردات از ضروریات اجرای این پروژه ها است.
به گفته متین، استان همدان همگام با سیاستهای ابلاغی رئیس جمهوری درخصوص شناسایی و احیای واحدهای غیرفعال حرکت می کند به گونه ای که در تمامی بخشها مشکلات شناسایی و احصا شده و درحال برنامهریزی صحیح هستیم تا این موارد ظرف چند روز آینده قطعی و به جمع بندی نهایی برسد.
خلاصه اینکه نمایندگان دولت در این دیار آستین بالا زده و دانه دانه سنگ های ریز و درشت را از سر راه تولید کنندگان برمی دارند و مسیر را برای حرکت دوباره کارخانه ها هموار می کنند بی تردید عزمی همگانی نیاز است تا این کاروان به سر منزل مقصود برسد و صنعت همدان رنگ تازگی بخود بگیرد.
چشم امید کارخانه های نیمه جان همدان هم به دستان پرتوان دولت است تا همچون صنایع تبدیلی الوند زنده شوند و زندگی ببخشند و هرگز لانه کبوترها نشوند.