ارومیه- ایرنا- بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه در سفر چند ساعته به آذربایجان غربی، ضمن بازدید از روند درمان بیماران کرونایی در ارومیه، وضعیت دانشگاه علوم پزشکی را بررسی کرد؛ در این سفر خبرهای خوشی نیز از روند واکسیناسیون به عنوان مهمترین خواسته مردم از دولت مردمی ارائه شد.

به گزارش ایرنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نخستین وزیر دولت سیزدهم به عنوان دولت مردمی بود که به آذربایجان غربی سفر کرد؛ در این سفر که پس از حضور و بازدید عین‌اللهی در اردبیل و تبریز صورت گرفت، وزیر بهداشت از نزدیک با وضعیت دانشگاه علوم پزشکی و اقدامات صورت گرفته در این استان آشنا شد.

در حالی که مهمترین خواسته مردم از مسوولان در شرایط کنونی، سرعت بخشیدن به واکسیناسیون و مصون کردن اقشار مختلف در مقابل بیماری کووید ۱۹ است، در این سفر نیز اخبار خوبی به ویژه در خصوص واکسیناسیون در کشور و آذربایجان غربی ارائه شد که می تواند برای روزها و هفته های آتی امیدوارکننده باشد.

عین اللهی بلافاصله پس از ورود به ارومیه به مرکز واکسیناسیون تجمیعی و خودرویی در ارومیه رفت و در آنجا با دست اندرکاران و افرادی که برای دریافت واکسن آمده بودند، به گفت و گو پرداخت.

این حضور سریع پرچمدار حوزه بهداشت و درمان در ارومیه و آذربایجان غربی، نشان دهنده توجه به بهبود وضعیت به ویژه در حوزه مقابله با کروناست؛ امری که در دولت مردمی سیزدهم امری قابل توجه به شمار می رود.

بر اساس توان واکسیناسیون به هر استان واکسن اختصاص می یابد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از آن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس توانمندی استان ها در تزریق، واکسن مورد نیاز در اختیار استان های مختلف قرار می گیرد ولی اجازه ذخیره واکسن نمی دهیم.

بهرام عین اللهی افزود: روند بسیار سریع ورود واکسن به کشور آغاز شده و تا روز یکشنبه حدود ۱۵ میلیون دز واکسن وارد خواهد شد.

وی اضافه کرد: با این روند سریع ورود، سرعت واکسیناسیون نیز باید افزایش یابد تا بتوانیم تعداد بیشتری را علیه کرونا واکسینه کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: واکسیناسیون نباید فقط توسط نیروهای بهداشتی درمانی انجام گیرد بلکه می توانیم از ظرفیت مردمی نیز در این خصوص بهره ببریم.

عین اللهی ادامه داد: نباید اجازه دهیم که مردم در صف تزریق واکسن باشند بلکه ما باید انتظار مردم را برای دریافت واکسن بکشیم.

پس از آن، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مرکز درمانی امام خمینی (ره) ارومیه حاضر شد و از برخی بیماران کرونایی نیز عیادت کرد.

در این بازدید نیز وزیر بهداشت بر اختصاص همه امکانات برای درمان بیماران مبتلا به کرونا تاکید کرد.

دیدار با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی و اعضای هیات رییسه دیگر برنامه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود؛ در این دیدار عین اللهی بر توسعه و رفع محرومیت از دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی تاکید کرد.

دانشگاه های علوم پزشکی مناطق مرزی کشور پیشرفت کافی نداشته اند

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: متاسفانه دانشگاه‌های موجود در مناطق مرزی کشور  به اندازه کافی پیشرفت کرده اند و دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نیز از این مساله مستثنی نیست.

عین اللهی افزود: البته دانشگاه علوم پزشکی ارومیه دارای قدمت زیادی بوده و از پتانسیل بالایی جهت پیشرفت برخوردار است.

وی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های مهم دولت محرومیت‌زدایی و ایجاد عدالت در تمامی شهرهای مرزی است، اضافه کرد: رفع محرومیت در آذربایجان‌غربی نیز همانند سایر مناطق محروم کشور در دستور کار است.

وی، آذربایجان‌غربی را به عنوان یکی از استان‌های پیشگام درحوزه بهداشت کشور عنوان کرد و ادامه داد: اولین بهورز کشور از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه فارغ التحصیل شده و این نشان از تجربه این دانشگاه در تربیت بهورز است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به لزوم توجه به توریسم درمانی به ویژه در آذربایجان غربی پرداخت و بیان کرد: توجه به این مساله علاوه بر تامین منابع  مالی سرشار برای استان می‌تواند زمینه ساز معرفی توانمندی‌های استان در بخش پزشکی به سایر کشورها باشد.

وی گفت: خوشبختانه جذب دانشجوی خارجی در آذربایجان غربی، پیشرفت زیادی داشته و این استان قابلیت اجرای طرح پزشک خانواده را نیز دارد.

عین اللهی با بیان اینکه هم اکنون کنترل بیماری کووید ۱۹ در کشور در اولویت است، افزود: از تمامی همکاران تقاضا دارم تمام انرژی خود را بر واکسیناسیون متمرکز کنند و از مردم برای این کار کمک بگیرند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار  امیدواری کرد که از هفته آینده با تامین واکسن، واکسیناسیون در کشور به سرعت انجام گیرد.

تسریع در واکسیناسیون اولویت امروز وزارت بهداشت است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از آن در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد: تسریع در واکسیناسیون و توجه به تزریق دزهای بیشتر به گروه های سنی و صنفی مختلف اولویت امروز این وزارتخانه است.

عین اللهی افزود:  با توجه به تحقیقات صورت گرفته، واکسیناسیون شدت بیماری و میزان مرگ و میر بر اثر کرونا را کاهش می دهد.

وی همچنین با اشاره به توجه ویژه وزارت بهداشت به موضوع دارو به ویژه داروی بیماران کرونایی، بیان کرد: توزیع الکترونیکی دارو را نیز در دستور کار داریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه آذربایجان غربی جزء استان های محروم کشور است، گفت: البته این استان در حوزه مسایل بهداشتی و توسعه تجهیزات بهداشتی در کشور پیشگام است.

عین اللهی با اشاره به همسایگی آذربایجان‌غربی با چند کشور، افزود: در همین راستا باید به توریسم درمانی در جهت توسعه اقتصادی و تبلیغ قدرت پزشکی کشور توجه شود.

افزایش مراکز واکسیناسیون علیه کرونا در آذربایجان غربی

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان‌غربی نیز پس از این جلسه، در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه طی ۲ روز آینده واکسن کرونا وارد استان می‌شود، گفت: جهت ارائه خدمات هرچه بهتر به مردم قصد افزایش مراکز واکسیناسیون در استان را داریم.

دکتر جواد آقازاده بیان کرد: اولویت ما واکسیناسیون مشاغل پرخطر در استان است و در صورت تامین واکسن، واکسیناسیون برخی دیگر از مشاغل سخت در دستور کار خواهد بود.

وی بر مصرف داروهای مرتبط با بیماری کووید ۱۹ در داخل بیمارستان تاکید کرد و افزود: داروهایی که برخی افراد از بازار سیاه تهیه می کنند،  به صورت قاچاق وارد کشور شده به احتمال زیاد تقلبی هستند.

با توجه به گفته های وزیر بهداشت و همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی باید در روزهای آینده منتظر سرعت بیشتر واکسیناسیون در همه کشور به ویژه در این استان باشیم زیرا این امر می تواند از حاد بودن بیش از حد وضعیت شیوع کرونا در استان بکاهد.

تاکنون نزدیک به ۹۳۰ هزار دز واکسن کرونا در آذربایجان غربی تزریق شده است.