بجنورد- ایرنا- رد پای سارقان کابل‌های مخابراتی که تا پیش از این فقط در محل‌های دور افتاده دیده می شد اکنون اطرف شهرها و مراکز صنعتی دیده می شود که این وضعیت در شهرک صنعتی بجنورد به علت قطع تلفن و اینترنت موجب رکود کسب و کار و بازاریابی شده است.

 مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک بیدک خراسان شمالی خواهان رفع مشکل قطع تلفن و اینترنت به علت سرقت کابل ها هستند. این افراد می گویند در شرایط کرونایی که باید همه کسب و کارها از طریق تلفن و اینترنت انجام شود قطعی های طولانی و مکرر تلفن مشکلات آنها را دوچندان کرده است.

مدیر واحد ایزی صنعت مستقر در شهرک صنعتی بجنورد در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دارا بودن خط تلفن و اینترنت از بدیهی ترین امکاناتی است که باید یک واحد صنعتی داشته باشد.

سینا ایزی  با بیان این که قطعی های مکرر و گاه همه روزه تلفن و اینترنت امکان تماس با بازارهای خارج از استان را با  واحدهای صنعتی شهرک بیدک بجنورد مشکل کرده است افزود: این وضعیت فروش محصول، بازاریابی و برگزاری ویدیو کنفرانس را غیرممکن کرده است.

وی افزود: ۲ ماه است تلفن این واحد صنعتی قطع و این قطعی موجب شده است اعتبار این واحدصنعتی زیر سوال رود.

وی با باین این که در کارناما «کاتالوگ» و تبلیغات شماره تلفن تماس ما درج شده است اظهار داشت: مشتری که ۱۰۰ میلیون تومان قطعه خریده زنگ زده است اما چون خط تلفن قطع است نتوانسته تماس بگیرد و به گمان این که مشکلی در کار وجود دارد و کلاهبرداری کرده ایم در حال شکایت بوده که متوجه شده تلفن ها قطع است.

وی خواهان تامین امنیت بیشتری در این شهرک شد و افزود: برای حل این مشکل به شرکت مخابرات مراجعه کردم و این شرکت پاسخ داد تا امنیت این محل تامین نشود کابل کشی نمی کنیم خودتان کابل بخرید در حالی که من نمی توانم کار و زندگی خود را رها کنم و به دنبال وصل تلفن باشم.

ایزی خاطرنشان کرد: اینترنت هم متعاقب قطع تلفن قطع شد و با این وضعیت آبرو و اعتبارمان زیر سوال رفته و این مشکل موجب تحمیل خسارت های هنگفت به واحدهای صنعتی شده است.

مدیر یکی دیگر از واحدهای صنعتی این شهرک که مایل به ذکر نام خود در این گزارش نیست  نیز با بیان این که از ابتدای سال تا کنون حداقل ۷ بار با قطعی تلفن مواجه بوده اند گفت: متاسفانه مدت زمان وصل تلفن و پیگیری مخابرات برای حل معضل نیز طولانی می شود و ممکن است از چند روز به چند ماه هم طول بکشد در حالی که ارتباط مخابراتی برای همه واحد های مستقر درشهرک های صنعتی ضروری است.

وی افزود: گاه در گرماگرم معامله و در هنگام بررسی آنلاین توافقنامه ها و خرید ها این مشکل پیش آمده است که واقعا دردسر ساز و زیانبار بود.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است گاهی توفان و یا عبور کامیون ها از داخل شهرک سیمهای هوایی مخابرات را قطع کند اما این اتفاقات بسیار نادر است و به سرعت موضوع پیگیری و حل می شود.

وی از مسوولان مخابرات و دیگر عوامل مرتبط خواستار شد تا این مشکل را که قریب  یکسال است برای واحد های صنعتی درد ساز شده حل کنند و افزود: شرایط سخت اقتصادی و کرونا حرکت واحد های اقتصادی را کند کرده است و متاسفانه قطع گاه و بیگاه تلفن نیز قوز بالا قوز شده است.

 فیبر نوری به شهرک بیدک رسید 

مدیرعامل شهرک های صنعتی خراسان شمالی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: مهمترین عامل افزایش قطع تلفن امسال واحد های صنعتی ما کابل دزدی های خارج از شهرک بیدک است که از اواخر سال گذشته افزایش یافت اما در کنار آن گاهی نیز سیم هایی هوایی مخابرات که در عرض خیابان ها کشیده شده به علت وزش باد و یا حرکت کامیون ها در داخل شهر قطع می شد.

سیاوش وحدت افزود:  قطعی های داخلی شهرک بیدک در کمترین زمان ممکن رفع می شد تا واحد ها دچار مشکل نشوند در حالی که قطع تلفن ناشی از کابل دزدی ها گاهی اوقات طولانی و موجب گلایه واحد های صنعتی می شد.

وی گفت: از ابتدای سال تا کنون با افزایش دزدی  کابلهای مخابراتی در خارج از شهرک بیدک مواجه هستیم به طوری که از اول سال تا کنون ۷ بار کابل های مخابراتی را دزدیده اند ارتباط مخابراتی شهرک نیز قطع شده است.

وی افزود: با توجه به این که مخابرات به علت گستردگی و تعدد کابل دزدی های سطح استان گاه نمی تواند به سرعت کابل جایگزین را خریداری و تامین کند شرکت شهرک های صنعتی خود اقدام به تامین کابل برای جایگزینی کابل های دزدی کرده است تا مشکل رفع شود.

وحدت افزود: از دیگر سو در حال حاضر برای رفع کامل مشکل قطع ارتباطات مخابراتی در شهرک بیدک در حال اجرای فیبر نوری هستیم و این اقدام از سال قبل آغاز شده است.

وی گفت: برای رفع مشکلات مخابراتی و هم چنین اجرای فیبر نوری داخل شهرک بیدک روی هم رفته تا کنون ۲۰ میلیارد ریال هزینه شده  و از دیگر سو هم اکنون ۷ کیلومتر از داخل شهرک بیدک حفاری شده و لوله هایی که کابل داخل آن ها قرار می گیرد نیز خریداری و پروژه در حال اجراست و تا دو هفته آینده به اتمام میرسد.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون ۸۱ واحد صنعتی در داخل شهرک بیدک مستقرند و این شهرک یکی از شهرک های موثر بجنورد و به همین دلیل اجراای فیبر نوری و رفع مشکلات مخابراتی آن در دستور کار است.

سرقت های متوالی کابل مخابراتی

مدیر مخابرات منطقه خراسان شمالی نیز بدون اشاره به تعداد و خسارت کابل دزدی های امسال در این مورد گفت: متاسفانه به دلیل سرقت های متوالی و مکرری که در شبکه کابل مرکز بیدک انجام شد تلفن کارخانه ها و مشترکان شهرک بیدک متوالی  و چندین مرتبه قطع و مخابرات نسبت  به تامین تجهیزات و سیم کشی مجدد آن اقدام کرد که متاسفانه باز در سرقت های بعدی مسیر ارتباطی مشترکان مذکور قطع شد.  

علیرضا هاشمی افزود: مخابرات استان  با هماهنگی شرکت شهرکهای صنعتی  در شهرک بیدک نسبت به اجرای شبکه فیبر نوری زمینی به طول بیش از هفت کیلومتر  اقدام کرده است که با اجرای آن تکنولوژی بسیار پبشرفته فیبر نوری و ارائه اینترنت پرسرعت ftth به مشترکان در شهرک‌ صنعتی بیدک تا پایان شهریورماه عملیاتی و در مهرماه راه اندازی سیستم جدید مبتنی بر فیبر نوری و اینترنت پرسرعت  انجام می شود.  

 بهمن ماه سال ۹۹ بود که مدیر مخابرات منطقه خراسان شمالی در نشست خبری  سرقت کابل و تجهزات مخابرات را معضل بزرگ  شرکت مخابرات استان دانست و  میزان خسارتی که سرقت های کابل و تجهزات مخابراتی بر این شرکت وارد کرده بود را رقم ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان بیان کرد و گفت: فقط در بهمن ماه پارسال ۲۰ سایت بر اثر سرقت های صورت گرفته از کار افتاد که هر سایت هزار تا هزار و ۵۰۰ نفر را تحت پوشش خود قرار داده است.

وی در ادامه  بر این امر نیز تاکید کرده بود که بیشتر سرقت های صورت گرفته در مناطق روستایی و حواشی شهرها بوده است.

امسال نیز  کابل دزدی در اسفراین موجب قطع تلفن نزدیک به ۷۰۰ مشترک شدبه طوری که دستگاه قضا با ورود به این موضوع به سارقان کابل ها و دیگر عوامل مانند خریداران کابل های سرقتی هشدار داد که با مشاهده این موارد برخورد سختی در انتظار عاملان است.

معاون دادستان عمومی وانقلاب اسفراین با تاکید بر ضرورت حفاظت از حقوق بیت المال و صیانت از حقوق عامه از مسوولان امور خواست هر چه سریعتر  متهمان مرتبط با این ماجرا را  دستگیر کنند و افزود: لازم است تمهیدات بیشتر و بهتری برای جلوگیری از شکل گیری این چنین سرقت ها و پیشگیری از بروز موارد مشابه اتخاذ شود.

علی همتی  تعدد و تکثر مصادیق سرقت در استان  را از جمله عوامل ایجاد نارضایتی شهروندان برشمرد و افزود: برای کلیه عواملی که در این سرقت ها نقش داشتند اعم از مرتکبان و مباشران جرائم و فروشندگان و خریداران اموال مسروقه پرونده قضایی تشکیل شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به نقش دستگاه هایی که در این خصوص وظایف مدیریتی و نقش های نظارتی و مراقبتی دارند گفت: دستگاه های ذی ربط به اعتبار میزان نقش و سهمی که به موجب قانون در مقام ایفای وظایف و پاسخگویی به افکار عمومی بر عهده دارند مسوول هستند و در این بحبوحه چنانچه احراز شود اشخاص حقوقی نیز به لحاظ قصور و سهل انگاری و یا تساهل و تسامح به نحوی از انحاء مرتکب ترک فعل شده اند بدون اغماض و مماشات با آنان برخورد خواهد شد.

در عین حال ازدیبهشت ماه امسال بود که رییس اداره مخابرات شهرستان اسفراین در خراسان شمالی گفته بود با شیوع ویروس کرونا به طور میانگین ماهانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ تلفن ثابت این شهرستان به دلیل سرقت کابل ها قطع شده است و سرقت مکرر کابل تلفن ثابت با وجود برخورد مداوم نیروهای انتظامی با سارقان همچنان ادامه دارد و این کار برنامه های توسعه مخابراتی در این شهرستان را با اختلال مواجه کرد.

در استان خراسان شمالی ۲۴۵ هزار نفر مشترک تلفن ثابت هستند که پیش بینی می شود ۱۰ تا ۱۵ درصد از این مشترکان مربوط به شهرستان اسفراین در این استان باشد.

مخابرات خراسان شمالی ۳۰۰ هزار تلفن ثابت و ۶۰ هزار مشترک اینترنت خانگی دارد و تمام دستگاه های دولتی، دهیاری ها و بانک ها به شبکه ارتباطی مخابرات متصل بوده و خدمات می گیرند.

بر اساس آمار سرشماری سال ۹۵ جمعیت این استان ۸۶۳ هزار نفر است که ۴۴درصد ازاین جمعیت در روستاها زندگی می کنند.