شهرکرد- ایرنا -گردش ۸هزار میلیارد تومانی بخش کشاورزی، هزینه ۵۰۰ میلیارد تومانی برای اجرای راه‌آهن، نبود مشکل در تامین سیمان و گشایش نخستین مرکز درمان بستر در کوهرنگ از جمله مهم‌ترین سرخط‌های خبری چهارمحال و بختیاری در هفته گذشته به شمار می‌روند.

در این هفته به مناسبت گرامیداشت هفته دولت، ۲۳ طرح در شهرستان شهرکرد، ۱۴ طرح در لردگان، ۱۲ طرح در کیار و در هر یک از شهرستان‌های خانمیرزا و اردل نیز هفت طرح با حضور مسوولان استانی به بهره‌برداری رسید.

همچنین در این هفته آیین افتتاح طرح تامین و انتقال آب دشت اردل به عنوان یکی از طرح‌های مهم بخش کشاورزی استان نیز برگزار شد و مسوولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی با حضور در نشست‌های شورای برنامه‌ریزی و توسعه، شورای راهبری توسعه مدیریت، شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و شورای آموزش‌وپرورش چهارمحال و بختیاری به بررسی مسائل مربوطه پرداختند و تصمیماتی را نیز برای پیشبرد اهداف و اجرای برنامه‌ها اتخاذ کردند.

چهارمحال و بختیاری برای درمان کووید ۱۹ با بحران کمبود دارو مواجه نیست

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: خوشبختانه این استان برای درمان بیماری کووید ۱۹ تاکنون با مشکل کمبود جدی دارو مواجه نشده است ولی به‌ صورت مقطعی و کوتاه‌مدت با کمبودهایی روبه‌رو بوده‌ایم.

فریدون رحمانی تاکید کرد: البته قبل از شیوع موج پنجم ویروس کرونا، حدود یک ماه پیش، احتمال رسیدن این روزها سخت، مواجه شدن با کمبود دارو و تجهیزات و همچنین ماندن بیماران پشت درهای بسته، برای نخستین بار پیش‌بینی شد.

وی تصریح کرد: هنوز با کمبود جدی دارو و سِرُم در چهارمحال و بختیاری مواجه نشده‌ایم اما شرکت‌های دارویی کشور ترجیح می‌دهند در این دوران، اقلام خود را به‌صورت نقدی به‌فروش برسانند.

گردش مالی کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیش از ۸ هزار میلیارد تومان است

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سالانه بیش از یک و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود، گفت: گردش مالی تولیدات کشاورزی در استان بیش از هشت هزار میلیارد تومان است.

عطاءالله ابراهیمی افزود: استان در بخش تولیدات کشاورزی از جمله آبزیان، بادام، تولید قارچ و مولفه‌های کشاورزی جایگاه خاصی در کشور دارد.

وی به جایگاه شهرستان اردل در تولیدات ماهیان سردآبی اشاره کرد و گفت: توسعه باغات هسته‌دار و کشت‌های متراکم در این شهرستان در دستور کار قرار دارد.

استاندار چهارمحال و بختیاری: وزارت نیرو موظف به تامین آب آشامیدنی است

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به کمبود آب آشامیدنی در برخی از مناطق استان گفت: وزارت نیرو موظف به تامین آب آشامیدنی در تمامی مناطق است و باید هزینه‌های این بخش را بپردازد.

اقبال عباسی تاکید کرد: وظیفه توزیع آب آشامیدنی با شرکت آب و فاضلاب است که از اعتبارات استانی به این شرکت کمک می‌شود.

کمیته معماری طرح اقدام ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری فعال شد

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: کمیته معماری طرح‌های اقدام ملی مسکن به منظور بررسی نقشه‌های ساختمانی و جلوگیری از تکرار ساخت‌وسازهای غیراستاندارد در استان تشکیل شده است.

ابراهیم علیرضایی افزود: تجربه ساخت مسکن مهر با طراحی‌های غیراصولی سبب شد تا برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن کمیته معماری تشکیل و طرح‌ها و نقشه‌های ساختمانی به صورت اصولی و استاندارد بررسی و نظارت شود.

وی ادامه داد: در کمیته معماری طرح اقدام ملی مسکن، ۲ استاد دانشگاه حوزه معماری و شهرسازی، تعدادی از طراحان استان و کارشناس واحد شهرسازی این اداره کل عضو هستند و طرح‌ها و نقشه‌های ساختمانی ارائه شده را پس از بررسی و تصویب به نظام مهندسی استان ارائه می‌دهند.

۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای راه‌آهن چهارمحال و بختیاری هزینه شد

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری، اعتبار مورد نیاز برای زیرسازی و تکمیل مسیر راه‌آهن به‌جز ریل‌گذاری آن را یک هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه شده است.

حسینعلی مقصودی افزود: در سال جاری نیز ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه‌آهن استان در نظر گرفته شده که ۲۵۰ میلیارد تومان آن تاکنون تخصیص یافته است.

وی ادامه داد: زیرسازی این طرح در ۲ قطعه به طور تقریبی به پایان رسیده است و ۱۵ دستگاه تونل و پل‌های طول مسیر نیز در حال اجرا است و امید می‌رود تا پایان سال این موارد نیز تکمیل شود.

مقصودی تصریح کرد: کارگاه احداث ایستگاه سفیددشت نیز فعال است و با تملک ۳۰ هکتار از منطقه رحمتیه، پیمانکار این قطعه نیز مشخص شده است و به زودی عملیات احداث ایستگاه شهرکرد آغاز می‌شود.

بازگشایی مدارس تابع تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا است

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به شیوع ویروس کرونا و موج پنجم آن گفت: بازگشایی مدارس در استان تابع تصمیم و مصوبات ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا است.

اقبال عباسی به آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا در رابطه با بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید اشاره و تاکید کرد: بر اساس آخرین مصوبه این ستاد در مهرماه امسال، مدارس به‌ صورت غیرحضوری و سپس در آبان ماه به‌ صورت حضوری بازگشایی خواهد شد که البته امکان تغییر در این تصمیم با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا وجود دارد.

وی افزود: در دوران شیوع ویروس کرونا و آموزش آنلاین، ساماندهی مطلوبی برای آموزش مجازی در چهارمحال و بختیاری انجام شد.

نخستین مرکز درمان‌بستر چهارمحال و بختیاری در بازفت افتتاح شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به راه‌اندازی این مرکز درمان بستر در شهرستان کوهرنگ اظهار داشت: سطح خدمات بهداشت و درمان به دورترین نقاط استان گسترش یافته است به طوری که در همه روستاها، مرکز جامع خدمات سلامت ایجاد شده است.

مجید شیرانی با بیان اینکه مرکز جامع سلامت درمان‌بستر بازفت دارای ۱۲ تخت بستری است، افزود: این تعداد تخت برای بستری موقت چند ساعته بیماران پیش‌بینی شده است.

وی، مجموع اعتبار هزینه شده برای بهره‌برداری از مرکز درمان‌بستر بازفت را ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این میزان اعتبار ۱۴ میلیارد تومان هزینه تامین تجهیزات و ۶ میلیارد تومان به قیمت روز هزینه ساخت این مرکز شده است.

نگرانی برای تامین در سیمان چهارمحال و بختیاری وجود ندارد

معاون هماهنگی مور اقتصادی و توسعه منابع استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به روشن شدن مشعل کارخانه سیمان شهرکرد و رفع مشکل این واحد تولیدی گفت: مردم استان نگران تامین به‌موقع سیمان نباشند.

الله‌کرم افزود: هم‌اکنون کارخانه سیمان شهرکرد با حداکثر ظرفیت وارد مدار شده است تا نیاز طرح‌های عمرانی چهارمحال و بختیاری را رفع کند و در روزهای آینده مشکل سیمان برای رفع نیازهای مردم و طرح‌های عمرانی برطرف خواهد شد.

وی تصریح کرد: قرار است حداکثر تولید کارخانه سیمان شهرکرد بدون ذخیره‌سازی در انبارهای این کارخانه وارد بازار شود.