« بهزاد سامدلیری» روز شنبه به مناسبت آغاز هفته تعاون، در جمع خبرنگاران در اراک افزود: حدود پنج هزار و ۵۰۰ تعاونی در استان مرکزی به ثبت رسیده که ۲ هزار و ۲۷۷ تعاونی آن فعال است و ۲۲ هزار فرصت شغلی مستقیم توسط آنها ایجاد شده است.
وی بیان کرد:تعاونیهای استان مرکزی ۹۹۸ هزار و ۲۵۳ نفر عضو دارد که ۷۲۲ هزار و ۴۸۷ نفر آنان مرد و ۲۷۵ هزار و ۴۶۶ نفر زن هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: سایر تعاونیهای ثبت شده استان مرکزی نیز راکد و غیرفعال است که فعالیت مجدد آنها با حمایتهای ویژه در دستور کار است.
سامدلیری عنوان کرد: ۲۰۰ هزار تعاونی در کشور به ثبت رسیده که تنها ۵۰ درصد آنها فعال هستند و در چرخه اقتصادی نقش دارند.
وی گفت: اجرای سند توسعه بخش تعاون در فعالیت مجدد تعاونیهای غیرفعال و افزایش چند برابری این بخش در اقتصاد دارد و این مهم در اولویت برنامههای وزارتخانه است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: افزایش آگاهی جایگاه تعاون، آموزش در بخشهای مختلف و اعطای تسهیلات حمایتی با توجه به طرحهای توجیهی، از دیگر مواردی است که برای احیای تعاونیهای غیرفعال دنبال میشود.
سامدلیری عنوان کرد: ظرفیتهای تعاونی این استان بالا است و باید از این پتانسیل به خوبی بهرهگیری کرد.
وی اظهار داشت: تعاون الگوی اقتصادی پیشرو در راستای جهش اقتصادی در شرایط فعلی کشور است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر به بخش تعاون بهصورت ویژه توجه شود اقتصاد کشور به شکل موثری بهبود پیدا میکند.
سامدلیری تصریح کرد: تعاون در سرمایهگذاریهای مولد اقتصادی، ترویج و توسعه کارآفرینی، ایجاد اشتغال مولد و پایدار، اصلاح نظام توزیع و بهبود معیشت جامعه، کاهش فاصله اجتماعی، ایجاد عدالت اجتماعی، رفاه اجتماعی و اقتصادی نقش موثری دارد.
رئیس هیات مدیره بخش تعاون استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: هدف تعاونیها برخلاف سایر بنگاههای اقتصادی، دستیابی به ثروت نیست و بهبود وضعیت زندگی و عدالت اجتماعی را دنبال میکند.
«حسین خسروبیگی» افزود: ۸۰ درصد از بخش حمل و نقل، ۳۴ درصد از تولید گوشت قرمز، ۳۸ ونیم درصد از تولید گوشت سفید و ۳۲ درصد از تولید میگو کشور مربوط به بخش تعاون است که این مهم خود بیانگر جایگاه بالای بخش تعاون است.
وی تاکید کرد: فرهنگ تعاون هنوز بهخوبی در جامعه درک نشده و نیاز است به این مهم و آموزش ویژه در این راستا توجه جدی شود.
سرپرست مدیریت تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هم گفت: بیش از ۴۰ ویژه برنامه در هفته تعاون امسال در این استان برگزار میشود.
« جمشید امیدی» افزود: بهدلیل شیوع بالای کووید ۱۹، بیشتر برنامههای این هفته بهصورت مجازی تدارک دیده شده است.
وی بیان کرد: در هفته تعاون امسال و تا ۱۹ شهریورماه جاری، چهار طرح تعاونی در استان مرکزی با اشتغالزایی ۵۴ نفر افتتاح میشود.
سرپرست مدیر تعاون، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: ۶۴ شرکت تعاونی در جشنواره تعاونیهای برتر این استان ثبتنام کرده که سه تعاونی برتر و ۱۲ شرکت تعاونی، اتحادیه و اتاق تعاون شایسته تقدیر شده است.
امیدی عنوان کرد: مقرر شده بود تا پایان برنامه پنجم توسعه، سهم اقتصاد از بهش تعاون به ۲۵ درصد برسد اما به واقع این مهم تحقق نیافته است.
وی اظهار داشت: امید است تعاون با حمایتهای ویژه به جایگاه واقعی خود دست پیدا کند.
معاون بانک توسعه تعاون استان مرکزی نیز در این نشست گفت:: این بانک پارسال ۱۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرد که نسبت به مدت مشابه قبل با افزایش ۱۰۰ درصدی همراه بود.
«عباس مصلحآبادی» افزود: این میزان تسهیلات در قالب ۶ هزار پرونده پرداخت شد.
وی بیان کرد: طبق قانون، بانک توسعه تعاون باید ۷۰ درصد از تسهیلات و امکانات خود را به بخش تعاون اختصاص دهد که این مهم در استان مرکزی بیش از ۷۰ درصد انجام شده است.
معاون بانک توسعه تعاون استان مرکزی ادامه داد: بهمناسبت هفته تعاون، تسهیلات ویژهای برای حمایت از بخش تعاون در نظر گرفته شده است.
مصلح آبادی بیان کرد: در این راستا، برای تعاونیهای تولیدی تسهیلات ۱۲ درصد با بازپرداخت ۴۸ ماهه، تسهیلات ۱۵ درصدی با بازپرداخت ۴۸ ماهه برای تعاونیهای خدمات و تسهیلات ۱۷ درصدی با بازپرداخت ۳۶ ماهه برای اعضای تعاونیها دیده شده است.
حدود پنج هزار و ۵۰۰ شرکت تعاونی در استان مرکزی به ثبت رسیده که ۲ هزار و ۲۷۸ شرکت آن فعال است.