به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر «قباد محمدی» روز شنبه در نشست خبری افزود: اقدامات خوبی در بحث تامین داروهای موردنیاز افراد مبتلا به کرونا انجام دادیم و این داروها در کمترین زمان تامین شد و سعی کردیم بیماران در این زمینه کمبودی نداشته باشند.
وی یکی از نیازهای بیماران کرونایی را اکسیژن دانست و گفت: از زمان شروع همه گیری کرونا بیش از ۲۵ دستگاه اکسیژن ساز در مراکز درمانی استان و ۲ مخزن ۲۰ و ۲۵ تنی اکسیژن در بیمارستان های فارابی و امام رضا (ع) شهر کرمانشاه نصب شد که با مشکل کمبود اکسیژن مواجه نشویم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: برای تامین اکسیژن بیماران کرونایی حدود ۴۰ میلیارد تومان هزینه خرید دستگاه های مربوطه شده است.
وی با اعلام اینکه هر بیمار کرونایی به طور میانگین سه میلیون تومان در طول دوران بستری اکسیژن مصرف می کند، گفت: در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی بیش از ۵۰ هزار بیمار در ۱/۵ سال گذشته بستری شده اند که هزینه تولید اکسیژن این افراد حدود ۱۵۰ میلیارد تومان شده است.
محمدی با اشاره به نصب دستگاه اکسیژن ساز در شهرستان های صحنه و اسلامآبادغرب گفت: اکنون کمبود اکسیژن را با کپسول پوشش می دهیم و از زمان شروع همه گیری کرونا حدود ۲ هزار عدد کپسول اکسیژن به بیمارستان های استان تحویل دادیم.
بیش از ۱۰۰ تخت ویژه در بیمارستان های کرمانشاه اضافه شده است
وی با بیان اینکه قبل از همه گیری کرونا در کل بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه حدود ۲۷۰ تا ۳۰۰ تخت ویژه داشتیم، گفت: اکنون حدود ۴۲۰ تخت ویژه در سطح استان وجود دارد که برای هر تخت ویژه حدود یک میلیارد تومان هزینه شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین افزود: حدود ۲۰۰ دستگاه ونتیلاتور و مانیتورینگ هم در دوران کرونا تحویل بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان شده است.
وی تاکید کرد: بحران هایی که دو سه ماه اول شیوع بیماری کرونا در سطح استان در خصوص کمبود ماسک داشتیم از بین رفته است و هم اکنون در تولید ماسک خودکفا هستیم.
محمدی در ادامه به عملکرد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در چهار سال گذشته پرداخت و گفت: ۴۰۰ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی سرمایه ای با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در این مدت برای بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان خریداری شده است که با ارز آزاد حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان میشود.
وی اضافه کرد: از جمله این تجهیزات می توان به پیشرفته ترین دستگاه تموتراپی به ارزش ۲۰ میلیارد تومان با ارز ۴۲۰۰ تومانی، ۲ دستگاه رادیوتراپی که هرکدام به ارزش ۱۰ میلیارد تومان با ارز ۴۲۰۰ تومانی، نصب دستگاه سیتی آنژیوگرافی در بیمارستان امام رضا، نصب پنج دستگاه سیتیاسکن در مراکز درمانی، ۲ دستگاه ام آر ای، یک دستگاه پت اسکن که اولین دستگاه غرب کشور است و یک دستگاه سیکلوترون که در غرب، شمال غرب و جنوب غرب کشور اولین دستگاه است، اشاره کرد.
پنج بیمارستان در چهار سال گذشته به بهره برداری رسیده است
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین گفت: در چهار سال گذشته پنج بیمارستان نوساز شهرهای پاوه، اسلامآبادغرب، سرپل ذهاب و گلستان و مرکز نسیم در بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه را کامل و تجهیز کردهایم.
وی در ادامه گفت: در حوزه غذا هم نشانگرهای تغذیهای که نشاندهنده قند، نمک، چربی و اسیدهای چرب ترانس محصول است روی ۱۰۰ درصد محصولات تولیدی استان نصب شده است.
محمدی اضافه کرد: اسیدچرب ترانس در روغن های مصارف خانگی و صنعتی را کاهش دادیم که این کار اثر مستقیمی روی سلامت قلب و عروق جامعه دارد.
وی اضافه کرد: میانگین اسید چرب ترانس در روغن های مصرفی خانگی ۲ درصد است. ما توانستیم اسیدهای چرب ترانس روغن های تولید استان را به زیر نیم درصد کاهش دهیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین گفت: در مورد روغن های صنعتی هم میانگین کشور پنج درصد است و در محصولات تولید کرمانشاه این عدد را به زیر ۲ درصد کاهش دادیم.
نمک موجود در محصولات غذایی تولید کرمانشاه ۱۰ درصد کاهش یافته است
وی همچنین گفت: نمک موجود در محصولات غذایی تولید استان کرمانشاه را ۱۰ درصد کاهش دادیم. به طور مثال رب روژین در کشور کمترین نمک در بین رب های کشور را دارد.
محمدی با بیان اینکه ۹۷ درصد آرد مصرفی استان کرمانشاه غنی شده با آهن و اسیدفولیک است، گفت: در چهار سال گذشته بیش از ۲۱۵ مجوز بهرهبرداری در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی و بیش از یک هزار و ۴۲۰ محصول مجوز تولید صادر شده است.
وی در ادامه گفت: در چهار سال گذشته همچنین ۱۰۵ تن مواد خوراکی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی که سلامت آن ها توسط سازمان غذا و دارو تایید نشده بود معدوم شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، تعداد مجوزهای داروخانه ای صادر شده در چهار سال گذشته در استان را بیش از ۵۰ مجوز اعلام کرد و گفت: هم اکنون ۳۰۰ داروخانه در سطح استان فعال است.
وی در پایان با اشاره به کمبود سرم در ۲ ماه گذشته گفت: دلیل آن تعطیلی کارخانه سرم سازی قاضی بود و ما چون حدس می زدیم که با کمبود سرم مواجه شویم سه ماه پیش با تامین بودجه سرم ذخیره کردیم که خوشبختانه در بخش بستری ها دچار بحران سرم نشدیم. در بیماران سرپایی و در داروخانه ها کمبود سرم داشتیم که از ۲ هفته پیش مرتب توزیع می کنیم.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و اکنون بیش از سه هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی در قالب ۱۸ بیمارستان دولتی دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان کرمانشاه فعال است.