تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۲

لندن - ایرنا - بیم شیوع کرونا در فرودگاه‌ اصلی لندن (هیترو) در حالی باعث نگرانی شده است که این روزها با نزدیک شدن به زمان بازگشایی مدارس، موجی از مسافران کشورهای مختلف بدون رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پوشیدن ماسک حدود ۴ ساعت برای ورود به کشور انتظار می‌کشند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، از زندانی و پناهنده گرفته تا تاجر، زن پیر و باردار و خانواده باید یک صف مارپیچ و بسیار طولانی را در کنار هم طی کنند تا نوبت آن‌ها برای ارائه مدارک به ماموران مرزی برسد. طبق مقررات جدید، گیت‌های ورود الکترونیک هم که در آن فقط با ارائه گذرنامه مقابل یک صفحه حس‌گر می‌شد وارد کشور شد بسته شده تا ماموران اسناد مسافران را بررسی کنند.

مسافران ورودی به انگلیس طبق قوانین دولت به دو دسته تقسیم می‌شوند. آن‌هایی که از کشورهای کم یا در حد متوسط بلحاظ خطر کرونایی وارد می‌شوند باید پیش از سفر آزمایش پی‌سی‌آر انجام داده و گواهی آن را به همراه پرسشنامه دولت در خصوص مشخصات فردی ارائه کنند. مسافران کشورهای متوسط کرونایی همچنین باید برای روز دوم و هشتم، تست پی‌سی‌آر انجام داده و سند تعیین نوبت آن را هنگام ورود به کشور ارائه کنند.

اما مسافرانی که از کشورهای پر خطر کرونایی وارد می‌شوند باید به مدت ۱۰ روز در مکان تعیین شده دولت قرنطینه شوند. آن‌ها علاوه بر اسناد فوق باید گواهی پرداخت هزینه دولت را که برای هر مسافر حدود یک هزار و ۷۰۰ پوند بالغ می‌شود ارائه کنند.

این وضعیت باعث طولانی‌تر شدن صف‌های فرودگاه و نگرانی مسافرانی شده است که از کشورهای کم و در حد متوسط خطرکرونایی وارد انگلیس می‌شوند. مسافران در طول مدتی که در صف هستند به آب و سرویس بهداشتی دسترسی ندارد و دیروز گزارش شد که یکی از مسافران در صف غش کرده است.

مقامات فرودگاه هیترو می‌گویند که نسبت به مدت زمان مورد نیاز برای عبور از صف گذرنامه ایده‌ای ندارند. در توئیتر فرودگاه دیروز این پیام منتشر شد که ماموران مرزی در تلاش هستند تا زمان انتظار در صف‌ها را کاهش دهند. اما با افزایش انتقادها در این زمینه، امروز پیام دیگری منتشر شد مبنی بر اینکه مسئولین فرودگاه از جانب ماموران مرزی که سالن‌های مهاجرتی را مدیریت می‌کنند، قادر به ارائه اطلاعات درباره مدت زمان مورد نیاز برای عبور از صف گذرنامه نیستند.

یک سخنگوی فرودگاه هیترو، وضعیت موجود را به تعداد کم ماموران مرزی نسبت داد و گفت که وزارت کشور از این مساله مطلع است. او با این حال از اینکه منابع لازم در اختیار فرودگاه قرار نگرفته ابراز نا امیدی کرد.

این درحالیست که یکی از مسافران ایرانی که خواست نامش فاش نشود به ایرنا گفت که هنگام ورود به انگلیس، مامور مرزی سووالات غیر مرتبطی را از او پرسیده است. به گفته این شهروند ایرانی، از او سووال شده که مهر ورود و خروجش از ایران که به زبان فارسی در فرودگاه امام خمینی (ره) در گذرنامه حک می‌شود و امری پذیرفته است برای او قابل شناسایی نیست. او بر همین اساس دقایقی معطل و «سووال پیچ» شده است.

سخنگوی فرودگاه هیترو به نشریه دیلی میل گفته است؛ ما این مسائل را با وزارت کشور در میان گذاشته‌ایم و انتظار داریم که وضع بهتر شود. با این حال وزارت کشور انگلیس که تشکیل صف‌های طولانی در فرودگاه و نارضایتی مسافران را به کمبود نیرو نسبت داده از وضع موجود عذرخواهی نکرده است.

نمایندگان مجلس انگلیس نسبت به عملکرد وزیر کشور و حمل‌ونقل معترض بوده و می‌گویند که این وضعیت به اعتبار کشور لطمه زده است