امین خوشقامت روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون ۳۷۴ صندوق خرد محلی زنان روستایی در خراسان رضوی تشکیل شده است که اعضای ۳۰۰ صندوق نسبت به دریافت تسهیلات مزبور اقدام کرده اند.
وی بیان کرد: تسهیلات قرض الحسنه صندوق زنان روستایی مزبور به متقاضیان در رسته های شغلی فرش دستباف، پوشاک، پرورش دام سبک و سنگین، زعفران و گیاهان دارویی، محصولات گلخانه ای، صنایع دستی، صنایع غذایی و تبدیلی، گردشگری و بسته بندی میوه، تولید شیرینی خانگی، کشت نهال و بذر، گلیم بافی، عروسک دوزی، نوغان داری، تولید کیف، تولید چیپس میوه، تولید عرقیات گیاهی، محصولات ارگانیک، بازیافت، تولید ادوات کشاورزی و حوزه های فرهنگی اختصاص یافته است.
خوشقامت اظهار داشت: صندوق های خرد محلی زنان روستایی یکی از راهبردهای کلان صندوق کارآفرینی امید است که از محل انعقاد تفاهمنامه این صندوق با سازمان بسیج سازندگی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بهزیستی، با هدف ارایه آموزش و توانمندسازی اعضای صندوق های خرد محلی را دنبال می کند و پرداخت تسهیلات به بانوان با عنوان صندوقهای خرد زنان روستایی انجام می گیرد.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان رضوی گفت: به منظور سهولت یا تسهیل گری در فرآیند پرداخت تسهیلات به زنان روستایی، حداقل ضمانت های لازمه در نظر گرفته شده و اعضای صندوق با ارایه سفته می توانند این تسهیلات را دریافت کنند.
خوش قامت اظهار داشت: تسهیلات صندوق های زنان روستایی بین اعضا توزیع می شود و رسته های مختلف شغلی را دربرمی گیرد، افزون بر این، دوره تنفسی نیز برای آنان به منظور به راه افتادن چرخه اقتصادی در نظر گرفته شده است، پس از افزایش اعضای هر صندوق که حداقل باید ۲۰ نفر باشد و پس از سه تا ۶ ماه سپرده گذاری اعضای آن، تسهیلات با نرخ چهار درصد پرداخت می شود.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید خراسان رضوی گفت: نظارتهای قبل، حین و بعد از اعطای تسهیلات توسط این صندوق انجام شده و این مهم پایداری مشاغل را باعث می شود، لذا انحراف در پرداخت تسهیلات مشاغل روستایی بسیار کم است.
خوش قامت اظهار داشت: اولویت امسال صندوق کارآفرینی امید پرداخت تسهیلات به طرحهای اشتغال روستایی با هدف انجام مهاجرت معکوس و ایجاد اشتغال پایدار روستایی است که با نظارتهای انجام گرفته بر صندوق های کارآفرینی استانها و کمک به کارآفرینان زمینه پایداری مشاغل فراهم شده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان رضوی گفت: از سال ۱۳۹۷ تاکنون اولویت این صندوق پرداخت تسهیلات به مشاغل روستایی بوده و طرحهایی که از محل سامانه کارا به این صندوق معرفی شده، در رده های صنعت، خدمات و کشاورزی بوده اند.
وی بیان کرد: طرحهای اشتغال روستایی که از محل سامانه کارا به صندوق کارآفرینی امید معرفی می شود، ساماندهی و بعد از معرفی به کارگروه فنی مربوطه و تایید به صندوق یا بانک عامل ارجاع شده و در صورت داشتن توجیه فنی و اقتصادی طرح و تایید آن و جلب موافقت اعضای صندوق، به آن تسهیلات پرداخت می شود.
خوش قامت ادامه داد: تاکنون صندوق کارآفرینی امید تفاهم نامه هایی را با نهادها و دستگاه های اجرایی مختلف از جمله وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان زندانها منعقد کرده تا با هدف حمایت از مشاغل مختلف تسهیلات قرض الحسنه را پرداخت نماید.
وی با بیان اینکه بیشترین آسیب دیدگی مشاغل از محل کرونا مربوط به حوزه های گردشگری و هنری بوده است، افزود: براساس دستورالعمل بانک مرکزی و ستاد ملی مقابله با کرونا، استمهال ۶ ماهه برای وام گیرندگان با اولویتهای حوزه گردشگری و هنری، که بیشترین آسیب را از شرایط کرونا دیدند، از سال گذشته توسط این صندوق به اجرا درآمده است.