شیراز-ایرنا-مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: صنعت گردشگری استان در ایام بیماری کووید ۱۹، آسیب‌های جدی را متحمل شده است که باید با برنامه‌ریزی برای بسته‌های تورهای داخلی از ظرفیت گردشگران داخلی استفاده کنیم.

  هادی شه‌دوست شیرازی روز شنبه با بیان اینکه  استان فارس و شهر  شیراز  دارای ظرفیت‌های بی‌بدیلی در گردشگری مذهبی، فرهنگی تاریخی، ادبی، طبیعی و سلامت است افزود: فارس در همه این زمینه‌ها ظرفیت‌ها و فرصت‌های بسیاری  دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس که در نشست اصناف و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی سخن می‌گفت،افزود: استان فارس مظهر و الگوی همدلی و اتحاد بخش دولتی و خصوصی است که می‌تواند الگوی تمام کشور در این زمینه باشد.

وی ادامه داد: استان فارس همچنین در زمینه گردشگری مذهبی و ادبی یکی از قطب‌های کشور است که باید با کمک همه فعالان حوزه گردشگری برای رونق آن تلاش شود.

تعطیل یا نیمه تعطیل شدن ۷۰ درصد از دفاتر خدمات گردشگری در استان

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی فارس نیز اظهار داشت: با شیوع بیماری کرونا ٧٠ درصد از دفاتر خدمات گردشگری در استان تعطیل و یا نیمه تعطیل و حدود ٩٠ درصد از بانوان شاغل در این دفاتر بیکار شدند.

محمود فخری افزود: ویروس کرونا لطمه زیادی به صنعت گردشگری وارد کرد و این امر سبب شد حدود ٧٠ درصد از دفاتر خدمات گردشگری در فارس تعطیل و یا نیمه تعطیل و حدود ٩٠ درصد از بانوان شاغل در این دفاتر بیکار شوند.

لزوم رفع خلأها و آسیب‌های حوزه گردشگری

 نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: امیدواریم با واکسیناسیون که سرعت گرفته است شاهد رونق گردشگری باشیم و می‌دانیم این صنعت در این مدت ضررهایی بسیاری را متحمل شده است.

جعفر قادری، افزود: گردشگری یکی از کلیدی‌ترین صنایع است و ما در کشور انواع گردشگری را با ظرفیت‌های مختلف دارا هستیم.در بین کشورها سهم قابل قبولی در زمینه صنعت گردشگری نداریم که در مجلس شورای اسلامی سعی کردیم خلأهای قانونی در این زمینه را شناسایی و برطرف کنیم.

قادری اضافه کرد: سه طرح قانون حمایت از بافت‌های فرسوده که عمده آثار در این بافت قرار دارند، قانون حمایت از بافت تاریخی، قانون حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی و همچنین قانون حمایت از بافت‌های اطراف حرم را در دستور کارداریم که کلیات آن در کمسیون عمرانی به تصویب رسیده است.
او از فعالان حوزه گردشگری خواست تا با تبیین خلأها و آسیب‌های حوزه گردشگری به مجلس زمینه رفع این موانع را فراهم کنند.

قادری این‌گونه نشست‌ها را فرصتی خوبی برای گوش‌زد کردن و رفع مشکلات دانست و گفت: باید با راهکارهای قانونی و باسیاست گذاری دقیق در رونق این صنعت مهم گام برداریم.

ضرورت ترمیم شکاف بین حاکمیت و مردم در حوزه میراث فرهنگی

 دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، نیز اظهار کرد: شیراز مهد تمدن و فرهنگ ایران اسلامی است و شیراز معروف به تکریم میهمانان و مهمان‌نوازی است.

روح الله نجابت با بیان اینکه امید جدید در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دیده می‌شود، ادامه داد: شاهد فاصله گرفتن بین حاکمیت و مردم در این حوزه شدیم که امیدواریم با حضور وزیر جدید بارقه‌های امید در فعالان این حوزه طنین‌انداز شود.

عضو فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی یادآور شد: گردشگری یک عزم همگانی می‌خواهد که باید به حرف بسنده نکرد و در میدان کار را به‌پیش برد.