شیراز - ایرنا- هر روز که می‌گذرد چشم‌هایی نگران آمدن یا نیامدن پیامک تزریق کرونا بر روی گوشی های تلفن همراه است ، دست هایی تلاش می‌کنند تا سهمیه بهتر و بیشتری از واکسن برای شهروندان در شیراز و دیگر شهرهای فارس تامین گردد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز روز شنبه در سیصد و نود و هفتمین نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه، تاکید کرد: تزریق واکسن علیه کرونا در سطح استان، مهمترین دغدغه مسوولان دانشگاه است.

مهرزاد لطفی با تاکید بر اینکه تزریق واکسن علیه کرونا در سطح استان، مهمترین دغدغه مسوولان دانشگاه است، اعلام کرد: با برگزاری نشست های متعدد و برنامه ریزی های انجام شده، از تمام ظرفیت های استان برای انجام واکسیناسیون عمومی به صورت گسترده استفاده می شود.

بررسی امکان استفاده از مشارکت داوطلبان سلامت شامل دانشجویان رشته های مختلف بهداشت و درمان در انجام واکسیناسیون و ظرفیت بخش های خصوصی استان، از دیگر موضوعات این نشست بود که با تاکید رییس دانشگاه در دستور کار قرار گرفت.

دکتر لطفی با تاکید بر اینکه لازم است در کنار تلاش های مجموعه سلامت برای تسریع در امر واکسیناسیون، مشارکت عمومی نیز در این زمینه تقویت شود؛ از عموم مردم استان خواست تا طبق پیامک نوبت دهی، به مراکز واکسیناسیون اعلام شده در پیامک مراجعه کنند.

وی دو عامل مهم پایبندی به قرنطینه صحیح خانگی و واکسیناسیون را در کاهش میزان ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در فارس، بسیار تاثیرگذار دانست و اعلام کرد: با برگزاری نشست های متعدد و برنامه ریزی های انجام شده، از تمام ظرفیت های استان برای انجام واکسیناسیون عمومی به صورت گسترده استفاده می شود.

توصیه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مردم استان برای پیشگیری از مواجهه با عواقب خطرناک این بیماری رعایت جدی تر اصول بهداشتی نظیر استفاده مداوم از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی با دیگران و پرهیز از حضور در تجمعات و دورهمی های خانوادگی بود.

عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اعلام آخرین آمارهای مربوط به کرونا در استان فارس، از جان باختن ۲۱ هم استانی دیگر بر اثر ابتلا به این بیماری خبر داد و گفت: با افزوده شدن این تعداد، مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری در استان تا امروز، به ۶ هزار و ۲۴۶ نفر رسید.

وضعیت وخیم ۳۷۶ بیمار کرونا در بخش های مراقبت ویژه استان

وی در ادامه با اعلام بستری ۳۶۲ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته؛ مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را سه هزار و ۹۶۶نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۳۷۶بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

به گفته دکتر همتی از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۲۵۹ هزار و ۷۷تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۳۸۱ هزار و ۳۴۷بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

 همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۶۴ هزار و ۴۹۳مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۳۵ هزار و ۴۰۱بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۱۶ هزار و ۷۴۸بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

معاون بهداشت دانشگاه همچنین از بهبودی ۳۶۵ هزار و ۹۷۳ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

تزریق بیش از یک میلیون و ۶۴۷هزار دوز واکسن کرونا در فارس

او با اعلام اینکه تا کنون بیش از یک میلیون و ۶۴۷ هزار دوز واکسن کرونا به مردم استان تزریق شده است، اضافه کرد: با دریافت محموله جدید واکسن کرونا از وزارت بهداشت، از امروز فعالیت مراکز واکسیناسیون و روند تزریق با شدت و قوت ادامه می یابد.

دکتر همتی از افرادی که موعد واکسن آنان فرا رسیده و پیامک نوبت دهی دریافت کرده اند، خواست تا به مراکز معرفی شده در پیامک مراجعه کرده و به سرعت واکسن کرونا را دریافت کنند تا هرچه سریع تر بتوانیم به ایمنی عمومی در سطح جامعه دسترسی پیدا کنیم.

او با تاکید بر اینکه تمامی افراد جامعه، چه افرادی که واکسن دریافت کرده یا هنوز دریافت نکرده اند، باید اصول بهداشتی را رعایت کنند، ابراز امیدواری کرد تا با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و شتاب بیشتر روند انجام واکسیناسیون، رفته رفته ایمنی جامعه افزایش یافته و شاهد کاهش آمار ابتلا، بستری و مرگ ناشی از کرونا باشیم.

این مقام مسوول در دانشگاه ادامه داد: مردم استان فارس می توانند برای اطلاع دقیق نسبت به مکان های واکسیناسیون، به پایگاه اینترنتی https://covidvaccine.sums.ac.ir به عنوان تنها مرجع رسمی واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ در فارس مراجعه کنند و از زمان و مکان دقیق مراکز واکسیناسیون اطلاع یابند.