به گزارش روز شنبه ایرنا از سایت نوید شاهد، حمیدرضا شکارسری اظهار کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم نباید به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نگاه ابزاری داشته باشد. رویکردی که دفاع مقدس و ایثار و شهادت را صرفا امری قدسی میبیند، مخاطب را برای رسیدن به این ارزشهای والای انسانی بیانگیزه میکند.
وی افزود: مهمترین کار دولت جدید این است که کار در عرصه فرهنگ را به اهالی فرهنگ بسپارد و از سیاستزدگی در این زمینه اجتناب کند.
این شاعر حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس جای بازنگری و بازتعریفی از مقوله «فرهنگ» را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خالی دانست و گفت: پیشنهاد ما اهالی حوزه ایثار به آقای محمد مهدی اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم این است که بازتعریفی از مقوله فرهنگ در عصر جدید و رابطه آن با دین، ایدئولوژی و سیاست ارایه دهد. در این صورت میتوانیم از مواهب آن نیز بهرهمند شویم.
وی همچنین پیشنهاد کرد که در کنار شبکههای تلویزیونی چون ورزش، مستند و ... شبکهای نیز ویژه ادبیات در رسانه ملی راهاندازی شود تا بتوان به راهبری ادبیات داستانی و شعر کمک کرد. این شبکه تلویزیونی میتواند به مدیران و جامعه کمک کند که به ادبیات نگاه سیاسی نداشته و اقشار مختلف ادبی و فرهنگی را به یکدیگر نزدیک کند.
شاعر کتاب «عاشقانههایی برای دشمن» درباره توفیق در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: هرچند در سالهای اخیر کارهای ارزشمندی در حوزه ادبیات دفاع مقدس منتشر شده است اما باید کوشید که ادبیات دفاع مقدس فارغ از شعارزدگی و آرمانگرایی باشد. رویکردی که دفاع مقدس و ایثار و شهادت را صرفا امری قدسی میبیند، مخاطب را برای رسیدن به این ارزشهای والای انسانی بیانگیزه میکند.
شکارسری تاکید کرد: ضروری است که به شهیدان نگاه یکسانی داشته باشیم و آنها را منتسب به جناحها و دستههای سیاسی نکنیم. این کار، ناشی از نگاههای سطحی، روزمره و ژورنالیستی و در ادامهی رویکرد سیاسی به مقوله فرهنگ است.