مسکو - ایرنا - دستیار سابق میخائیل گورباچف رئیس جمهوری اتحاد جماهیر شوروی ‌در امور اقتصادی دلیل اصلی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را مشکل غذایی اعلام کرد و گفت: اگر این مشکل حل می شد، فروپاشی اتفاق نمی افتاد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا اولگ اوژرلیف با طرح این سوال که چرا صدها هزار نفر (در سال ۱۹۹۰) به میدان مانژنایا آمدند؟ جواب داد، این به دلیل عدم توانایی دیکتاتوری گورباچف ‌یا عدم دموکراسی نبود بلکه به دلیل کمبود غذا رخ داد.  

وی در مصاحبه با نشریه لنتا گفت: در آن زمان مغازه ها خالی بود و مردم برای تهیه مواد غذایی مشکل داشتند.

دستیار سابق گورباچف ‌همچنین گفت دولت متوجه شد که اصلاحات عمیقی لازم است و کشور در حال تغییر و  تحول بود اما کسری بودحه و کمبود غذا همه چیز را تعیین کرد.

وی گفت: حتی در آن زمان  کشاورزی به شدت تضعیف شد و در واقع  همین مشکل نقش تعیین کننده ای در مراسم تشییع جنازه اتحاد جماهیر شوروی داشت.

 اوژرلیف اظهار داشت: اگر غذا در فروشگاه ها وجود داشت، هیچ «انقلابی»  در سال ۱۹۹۱ رخ نمی داد.

پیش از این، ویکتور میروننکو، همکار گورباچف ‌در سال ۱۹۸۶-۱۹۹۰ و اولین دبیر کمیته مرکزی حزب کمونیست، مسئولیت اصلی فروپاشی را متوجه سیاستمداران روس و رهبران این اتحادیه و به ویژه بوریس یلتسین و همچنین رهبری وقت اوکراین دانست.  

 فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی  تغییرات عظیم سیاسی و تاریخی بود که در آخرین دهه سده بیستم میلادی اتفاق افتاد و از پیامدهای مهم آن، پایان جنگ سرد و آغاز یک سلسله جنگ‌های خونین در اروپای شرقی مخصوصاً بالکان و جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگسلاوی، جنگ‌های داخلی مانند جنگ اول چچن،  آسیای مرکزی مانند جنگ داخلی تاجیکستان و پیدایش طالبان بود.