به گزارش ایرنا؛ «هوشنگ بازوند» روز یکشنبه در جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان کرمانشاه در سرسرای تدبیر استانداری تاکید کرد که باید روند احداث این یادمان تسریع شود و زمانی که در خود استان برای اجرای آن اعتبار در نظر گرفتیم ضرورت دارد که تمام موضوعات آن در استان تصمیم گیری شود.
وی همچنین از فرمانداران استان خواست که به احداث یادمان های شهدا و دفاع مقدس در شهرستان ها توجه ویژه داشته باشند و بیش از پیش در توسعه فرهنگ ایثار و شهادت تلاش کنند.
استاندار کرمانشاه همچنین گفت: دستگاه های اجرایی باید از تمامی امکانات و ظرفیت ها برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استفاده و برای تبیین و تشریح رشادت ها، دلاوری ها و ازخودگذشتگی های شهیدان والامقام و انتقال به نسل جوان اقدام کنند.
بازوند در ادامه با تسلیت درگذشت سردار سرلشگر دکتر فیروزآبادی، اظهار داشت: انصافاً این بزرگوار در در طول این ۴۳ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خدمات بسیار ارزشمندی از خود به یادگار گذاشتند که جا دارد یاد و خاطره این عزیز سفر کرده را در این شورا که مختص به فرهنگ ایثار و شهادت است، گرامی بداریم.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به نهادینه شدن و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تصریح کرد: علاوه بر توجه به توسعه سخت افزارها در بحث فرهنگ ایثار و شهادت ضروری است که به توسعه نرم افزارها هم توجه کنیم تا جامعه بیش از پیش با این فرهنگ ارزشمند آشنا گردد.
عاشورا سرچشمه فرهنگ ایثار و شهادت است
استاندار کرمانشاه در ادامه این جلسه با بیان اینکه سرچشمه فرهنگ ایثار و شهادت، عاشورای حسینی (ع) است، ادامه داد: اگر در طول هشت سال دفاع مقدس توانستیم در برابر دشمن ایستادگی کنیم و کشور در مقابل متجاوزان به پیروزی برسد بواسطه ترویج همین فرهنگ بود که تهدیدها به فرصت تبدیل شدند.
بازوند تصریح کرد: نیاز اصلی جوانان در طول هشت سال دفاع مقدس، بهره گیری از فرهنگ ایثار و شهادت بود و رزمندگان دفاع مقدس با تمام وجود این فرهنگ را نشر و توسعه می دادند که همین مهم منجر به پیروزی کشور در جنگ تحمیلی گردید.
او خواستار ترویج و توسعه همین فرهنگ در نسل نوجوان و جوان جامعه شد و گفت: اگر می خواهیم در مقابل دشمنان ایستادگی کنیم و کشور همچنان در صحنه های مختلف به پیروزی برسد باید با تمام وجود هم مانند دوران دفاع مقدس در زمینه توسعه این فرهنگ بسیار با ارزش تلاش و کوشش نماییم.
وی اظهار داشت: وظیفه داریم که به دانش آموزان حاضر در جامعه بگوییم که بسیاری از دانش آموزان در زمان جنگ هم سن شما بودند که برای دفاع از اسلام، انقلاب و کشور رفتند و شهید شدند و این موضوع همان لزوم توجه به بحث نرم افزاری توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است که بسیار سنگین تر و واجب تر از توجه به مباحث سخت افزاری است.
استاندار کرمانشاه اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم از بحران ها عبور کنیم باید هم مانند زمان جنگ تحمیلی که یک احساس نیاز بسیار گسترده به فرهنگ ایثار و شهادت وجود داشت برای حال حاضر هم در جهت توجه بیشتر به همین احساس نیاز تلاش کنیم زیرا توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، کشور را از گزند دشمنان در امان نگه می دارد.
وی لازمه توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین توسعه فرهنگ جهادی را ایثارگری، ازخودگذشتگی، شهامت، ایستادگی و تواضع عنوان کرد و افزود: تمام مسئولان وظیفه دارند که در زمینه عملکرد ادارات و زیرمجموعه های کاری خود در بحث توسعه فرهنگ ایثار و شهادت یک کار تحقیقاتی و آسیب شناسی انجام دهند زیرا باید بیش از پیش تلاش کنیم که فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه نهادینه تر گردد و بتوانیم از گنجینه سال های مقاومت و ایثار دفاع مقدس بهره گیری لازم را داشته باشیم.
نیازمند تلاش بیشتر در زمینه توسعه بیانیه گام دوم انقلاب در استان هستیم
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش گفت: مقام معظم رهبری یک راهبرد بسیار مهم و اساسی تحت عنوان بیانیه گام دوم انقلاب برای کشور ترسیم کردند که ما در استان وظیفه داریم بیش از پیش به توسعه این بیانیه گام برداریم و باید طی یک برنامه تدوین شده مدیران دستگاه ها ملزم به اجرای دقیق آن در استان شوند.
بازوند در پایان سخنان خود خواستار یادآوری و قرائت وصیت نامه هر کدام از شهدای گرانقدر در تمامی جلسات و کارگروه های استان شد و افزود: ما همه مدیون ایثارگری و شجاعت های شهدا هستیم لذا وظیفه داریم که به منظور ارج نهادن بیش از پیش به مقام شامخ شهدا در هر کدام از جلسات و کارگروه های استان وصیت نامه یکی از شهدا به مدت سه دقیقه توسط دبیر مربوط به آن جلسه قرائت شود و این موضوع بزودی به تمامی دستگاه های اجرایی استان بخش نامه خواهد شد.
استان کرمانشاه ۹ هزار و ۸۰۰ شهید و نزدیک به ۲۰ هزار جانباز دارد که ۳۵۰ تن از جانبازان بالای ۷۰ درصد هستند.
این استان همچنین یک هزار و ۶۰۰ آزاده هم تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده است. این استان با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۴ شهرستان، ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.
جنگ تحمیلی با اشغال شهر قصرشیرین در ۳۱شهریور سال ۵۹ از استان کرمانشاه آغاز و با عملیات مرصاد در پنجم مرداد ماه سال ۶۷ در این استان به پایان رسید.