جواد رضایی روز یکشنبه در حاشیه توزیع پنل خورشیدی در بین عشایر گچساران و باشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر پنل خورشیدی توان تولید ۱۰۰ وات برق را دارد و تا پنج شعله قابلیت روشنایی و شارژ گوشی همراه و چراغ قوه را دارد.
وی بیان کرد: قیمت هر دستگاه بیش از ۱۰۰ میلیون ریال است که ۱۰ درصد سهم عشایر و مابقی یارانه است.
رضایی اظهار داشت: بیش از یکهزارو پنل خورشیدی در مناطق مختلف عشایری این استان در حال توزیع می باشد که از این تعداد تاکنون ۴۵۸ مورد توزیع شده است.
وی ارزش ریالی پنل ها را بیش از ۱۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: همچنین با پیگیری های انجام شده از سوی مدیرکل این اداره بیش از یکهزارو ۱۰۰ پنل خورشیدی دیگر امسال بین عشایر کهگیلویه و بویراحمد توزیع خواهد شد.
رضایی ادامه داد: ساکنان مناطق عشایری که درخواست پنل خورشیدی دارند به ادارات امور عشایر شهرستان های مربوطه خود مراجعه و اقدام به نام نویسی کنند.
وی وزن کم، قابل حمل بودن و نصب آسان را از مهمترین مزایای این پنل ها عنوان کرد و افزود: این مزیت به مصرف کننده کمک می کند تا بدون نیاز به متخصص، به راحتی خود بتواند این سیستم خورشیدی را نصب و از آن استفاده کند.
رضایی افزود: در راستای استفاده بهینه از منابع و صرفه جویی در منابع انرژی و استفاده از انرژیهای پاک، اداره کل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد این پنل های خورشیدی را در مناطق عشایری توزیع کرد.
وی تصریح کرد: به دلیل مسافت زیاد از خط انتقال برق، امکان برق رسانی برای مناطق اسکان عشایری غیر ممکن بود که بر همین اساس از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۰ تاکنون این پنلهای خورشیدی که نیاز عشایر استان را رفع میکند بین آنها توزیع شد.
۷۰ هزار نفر در قالب بیش از ۱۱ هزار و ۱۲۰ خانوار از جمعیت ۷۱۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد عشایر هستند که این میزان جمعیت از ۶ ایل بومی، ۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) شکل گرفته است.