اصفهان-ایرنا- نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان گفت: استقرار و توسعه صنایع تبدیلی در شهرستان های کم برخوردار غرب اصفهان با هدف ایجاد اشتغال پایدار و جلوگیری از خام فروشی و فساد محصولات کشاورزی ضروری است.

به گزارش ایرنا؛ آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد در حاشیه بازدید از سردخانه و کارخانه فرآوری سیب‌زمینی شهر دامنه فریدن، در گفت و گو با ایرنا، افزود: سال های مدید محصول سیب زمینی فریدن در نبود انبارهای مناسب و صنایع تبدیلی دور ریخته می شد، مشاهده این صحنه بسیار اندوهبار بود که برای رفع آن در همان سال هاپیشنهاداتی به سرمایه گذاران بخش خصوصی و مسوولان دولتی داده شد.

 وی با اشاره به راه اندازی سردخانه نگهداری محصولات کشاورزی با تلاش سرمایه گذار بخش خصوصی، اظهار امیداوری کرد: در آینده‌ای نزدیک با تکمیل و گسترش کارخانه،  شاهد فساد محصولات تولیدی کشاورزان این منطقه نباشیم.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان افزود: راه‌اندازی یک واحد تولیدی و یا صنایع تبدیلی در مناطق محروم و یا کم برخوردار، توسعه اشتغال، رونق اقتصادی و بهبود سطح معیشت مردم و کشاورزان آن منطقه را بدنبال خواهد داشت.

آیت‌الله طباطبایی نژاد خاطرنشان کرد: هزاران تن مواد غذایی و محصولات کشاورزی به دلیل اینکه فضای استاندارد و مناسب برای نگهداری آنها در همه فصول سال وجود ندارد از بین می رود که این رویه اسراف است و باید مدیریت شود.

وی افزود: پرهیز از اسراف یکی از شاخصه های مهم اقتصاد مقاومتی است، از این رو با حمایت از  تولید کننده و سرمایه گذار علاوه بر افزایش سطح کیفیت و کمیت محصولات، خرید مردم نیز افزایش پیدا می کند.

وی تاکید کرد: در جهش تولید و رونق اقتصادی باید بگونه ای حرکت کنیم که برای کشورهای دیگر الگو باشیم.

به گزارش ایرنا، «شهرام عبدالهی»، کشاورز نمونه در فریدن، سال گذشته نخستین و بزرگترین سرد خانه غرب استان را در زمینی به وسعت ۷ هزار مترمربع و با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد ریال راه اندازی کرد.این سردخانه با ظرفیت ۱۲ هزار تن دارای ۱۸ غرفه است و محصولات در دمای مناسب نگهداری و به موقع به بازار عرضه می‌شود.

برای حمایت از بخش کشاورزی منطقه ، کارخانه فراوری سیب زمینی در زمینی به وسعت ۵ هزارمترمربع و سرمایه گذاری اولیه بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال با بیش از ۳۰ درصد پیشرفت نیز از سوی این سرمایه گذار در حال احداث است.

این کشاورز نمونه، سالانه بیش از ۱۰ هزار تن پیاز در ۳۰۰ تا ۳۵۰ هکتار زمین کشاورزی خود کشت و برداشت می‌کند.  همچنین سالانه ۲۰ نوع بذر سیب زمینی کلاس دار به میزان ۱۳ هزار تن تولید و برای کشت به سراسر کشور ارسال می‌کند.

نماینده ولی فقیه در اصفهان، امروز یکشنبه به همراه ائمه جمعه شهرهای داران و دامنه و شماری از مسوولان استانی و محلی، در سفر به شهرستان فریدن از نخستین و بزرگترین سرد خانه غرب استان بازدید کرد.

شهر دامنه فریدن  که شهر متحرک کشور نیز نام گرفته است از دوران شکل‌گیری با توجه به جنگ‌ها و لشکر کشی‌های مختلف جابجا شده و قدمت مکان فعلی این شهر به ۵۰۰ سال پیش برمی‌گردد. زبان مردم دامنه فارسی است که با لهجه خراسان قدیم و ترکی قشقایی آمیخته است. شغل بیشتر مردم دامنه کشاورزی و دامداری  و عمده محصول تولیدی آن در این بخش سیب زمینی و پیاز است. وجه تسمیه آن به دلیل قرار گرفتن این شهر در دامنه شیب دار کوه است.

فریدن، یکی از مراکز مهم کشاورزی، با ۲ شهر دامنه و داران و جمعیت افزون بر ۴۹ هزار نفر در ۱۴۰ کیلومتری غرب اصفهان واقع است.