به گزارش ایرنا در این جلسه که در محل بیتالزهرا (س) با حضور آیتالله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه گرگان به عنوان رییس شورا و استاندار، مدیرکل اطلاعات، مدیر کل آموزش و پرورش، مدیر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی، مدیر کل دفتر زنان و خانواده استانداری، فرماندار و سرپرست شهرداری گرگان و تعدادی از مدیران به صورت حضوری و برخی دیگر به صورت وبینار برگزار شد، مساله حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی مترتب بر آن با تاکید بر کودکان، نوجوانان، جوانان و دانشآموزان به عنوان یکی از اولویتها به تصویب رسید که زیر نظر کمیته تعلیم و تربیت بوده و دبیری آن در کنار دستگاه متولی برعهده اداره کل آموزش و پرورش استان گذاشته شد.
همچنین تحکیم بنیان خانواده و ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی با محوریت پیشگیری از طلاق و فرزندآوری زیر نظر کمیته امور دینی با دبیری و متولی گری اداره کل تبلیغات اسلامی دیگر مساله فرهنگی تصویب شده بود.
تقویت فرهنگ خود اتکایی و تولید محوری با تاکید بر روستاهای استان در کمیته اقتصاد فرهنگ با دبیری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و متولی گری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، فضای مجازی و سواد رسانهای در زیر کمیته فرهنگ، هنر و رسانه با دبیری و متولی گری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز نشاط اجتماعی زیر مجموعه کمیته اجتماعی، زنان و خانواده با دبیری اداره کل امور خانواده و بانوان استانداری و متولی بودن اداره کل ورزش و جوانان استان، سه مساله دیگر دارای اولویت فرهنگی بود که در این جلسه به تصویب رسید.
استاندار گلستان گفت: تسریع در تصویب و اجرای نقشه مهندسی فرهنگی موجب پیشگیری و مقابله با معضلات اجتماعی میشود.
هادی حقشناس در این جلسه اضافه کرد: در این مسیر نیازمند همراهی و همکاری همه دستگاههای اجرایی به عنوان یک امر ضروری هستیم.
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی ستان باید با انتقال معضلات فرهنگی به دستگاههای ملی خود زمینه اقدام فوقالعاده در حل مشکلات را فراهم نمایند.
وی یادآور شد: اجرای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور باید با استناد به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شود.
استاندار گلستان گفت: پنج محور اصلی معضلات در برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی استان پس از تصویب در شورای برنامه ریزی و توسعه استان زمینه توجه و اجرا را خواهند داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در این جلسه گفت: در کنار این پنج مساله دارای اولویت فرهنگی که به تصویب رسید، پنج اولویت دیگر در جلسهای مصوب شد که آن پنج اولویت شامل کودکان، نوجوانان و دانشآموزان بازمانده از تحصیل زیر کمیته تعلیم و تربیت، اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکی و شیوع مصرف آن در بین زنان، کودکان و نوجوانان زیر کمیته اجتماعی، زنان و خانواده، آب محیط زیست و منابع طبیعی زیر مجموعه کمیته اقتصاد و فرهنگ و اشتغال و بیکاری زیر کمیته اقتصاد و فرهنگ به همراه خشونت نزاع و درگیریهای خیابانی زیر کمیته اجتماعی زنان و خانواده است.
عادله کشمیری همچنین در خصوص شاخص های فرهنگ عمومی و عملکرد دبیرخانه و آن اداره کل گزارشی ارائه کرد.
وی یادآور شد: گام نخست تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در استان گلستان برداشته شد.
وی خاطرنشان کرد: استان گلستان یکی از ۱۱ استانی بوده که در سال ۱۴۰۰ برای تهیه و تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور توسط دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شده است.
در ادامه این جلسه برش استانی نقشه فرهنگی کشور و تصویب نهایی پنج مساله فرهنگی استان مطرح شد و اعضای شورای فرهنگ عمومی استان دیدگاهها و مطالب خود را بیان داشتند.
در ادامه پیرو دستورالعمل ها و مقررات، درباره نصب مجسمه و یادمان ها در فضاهای شهری، میادین و اماکن عمومی و تشکیل کارگروه استانی در این زمینه، مطالبی عنوان و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
ارائه طرح عملیاتی و بیان انتظارات مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان از دستگاه های اجرایی استان در خصوص ردیف سیزدهم از محور یکم اولویت های شورای فرهنگ عمومی با عنوان "محیط زیست" و ارائه گزارشی در زمینه سند برنامه ارتقا فرهنگ حفاظت از محیط زیست از دیگر رویداد های جلسه شورا بود.