جلال عباسی روز پنجنشبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پرونده ها شامل سفره خانه سنتی، متل، هتل، بومگردی، مجتمع گردشگری، اقامتگاه سنتی، مهمانپذیر، دهکده سلامت، مرکز تفریحی و سرگرمی است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۲ جلسه کمیته فنی برای موافقت اصولی در نیمه نخست سال تشکیل شد، گفت: از میان ۱۱۳ پرونده، شهر تهران با ۴۴ طرح بیشترین متقاضی را در ایجاد فضاهای پذیرایی و گردشگری در این بازه زمانی به خود اختصاص داده است.
معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی استان تهران گفت: یکی از برنامه های میراث در کل کشور، پیگیری و صدور مجوز های گردشگری و اماکن اقامتی و پذیرایی جهت زیر ساخت گردشگری است.
عباسی با بیان اینکه پس از دریافت موافقت اصولی نیز واحد ها ملزم به دریافت تاییدیه نهایی و استعلام ۱۳ گانه دستگاههای اجرایی مرتبط هستند، گفت: این واحد های گردشگری پس از سپری شدن مراحل و تعهد های محضری، مجوز تجهیز، و مراحل بانکی خود را طبق ضوابط دریافت می کنند.
۹ منطقه نمونه گردشگری در استان تهران
وی بیان کرد که هم اینک یک هزار و ۱۶۸ منطقه نمونه گردشگری مصوب شده دولت، در کشور وجود دارد که سهم استان تهران ۹ منطقه است.
این مسئول اضافه کرد: تعریف ما از منطقه یا مناطق نمونه گردشگری، مناطقی هستند که در جوار جاذبه های فرهنگی، مذهبی، طبیعی و گردشگری استان برای ارائه خدمات به گردشگران ایجاد می شوند.
گفتنیست که هم اینک در شهرستان های پرند، دماوند، فیروزکوه و شمیرانات هر یک، ۲ منطقه گردشکری و در شهرستان شهریار یک مورد منطقه گردشگری فعال است.
عباسی بیان کرد: در مناطق نمونه گردشگری استان هر منطقه دارای مراکز خدماتی رفاهی فرهنگی و گردشگری از واحدهای اقامتی پذیرایی تا مراکز فرهنگی، هنری، تفریحی، ورزشی، پارکها فضای سبز و سایر خدمات گردشگری است که اشتغالزایی دایم را به همراه خواهد داشت.
وی، افزود: دولت برای گسترش این مناطق حمایت هایی از جمله احتساب هزینه مصرف انرژی از جمله آب، برق و گاز، پروژه های گردشگری با تعرفه صنعتی، تغییر کاربری زمین از مسکونی، کشاورزی و سایر به گردشگری در اراضی خارج از شهر به صورت رایگان، پرداخت تسهیلات در صورت وجود بودجه کافی به پروژه ها پس از پیشرفت فیزیکی حداقل ۳۰درصدی با اقساط بلند مدت و تامین چهار تا هشت درصد از سود پرداختی و بخشودگی مالیاتی تا ۵۰ درصد را به متقاضیان ارائه می کند.
به گفته عباسی هم اینک ۹ منطقه نمونه گردشگری طبیعی استان تهران از پیشرفت فیزیکی پنج تا ۲۵ درصد برخوردار هستند.
ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در استان تهران مد نظر است
وی همچنین با اشاره به اینکه یکی از اولویت های مهم ما در رونق کسب و کار در مناطق روستایی ایجاد اقامتگاه های بومگردی خواهد بود، افزود: هدف از تدوین این ضوابط، حفظ و پاسداشت فرهنگ سنتی و بومی، افزایش محصولات گردشگری و ایجاد نوع جدید از مقاصد و جاذبه های گردشگری خواهد بود.
معاون سرمایه گذاری استان تهران بیان کرد: اقامتگاه های بومگردی، اماکنی هستند که در محیط های طبیعی و بومی با رعایت بالاترین سطح ممکن ضوابط زیست محیطی و به شکلی سازگار با معماری بومی، بافت تاریخی و سیمای طبیعی منطقه تاسیس شود و ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی و توجه به اقلیم، زمینه حضور گردشگران را با کیفیتی قابل قبول و تعریف شده فراهم کند.
به گفته عباسی، در شش ماه نخست سال جاری نیز مجوز ۱۳ اقامتگاه بوم گردی در شهرهای تهران، فیروزکوه، دماوند، ملارد، ورامین و رباط کریم صادر شده است.