به گزارش روز یکشنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در اولین جلسه کمیته اقتصاد مقاومتی دانشگاه، ضمن بررسی راهکارهای اقتصادی با محوریت بهینه سازی درآمدی در مسیر تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، بر ضرورت پایش محیطی تاکید کرد.
وی با اشاره به تاکیدات بهرام عین الهی، وزیر بهداشت، توجه به مولفه های اقتصاد مقاومتی با نگاه بهینه سازی درآمدی و صرفه جویی اقتصادی را یک ضرورت دانست و گفت: ایجاد سازوکاری به منظور تبیین راهبردهای منطبق با ابعاد اقتصاد مقاومتی از سال گذشته در دانشگاه کلید خورد که فعالیت آن با شیوع بیماری کرونا، به اهداف کامل خود دست پیدا نکرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه ثروت آفرینی در فضای علمی، اقدامی موثر و منطبق با دانشگاه های نسل جدید است، عنوان کرد: حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم، تجاری سازی محصولات و کارآفرینی در تضاد با رسالت های دانشگاه نیست.
وی با تاکید بر ضرورت ریل گذاری برای ایجاد درآمد اختصاصی خارج از نظام بودجه ریزی فعلی در حوزه هایی همچون آموزش، پژوهش و تولیدات مختلف، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در زمینه درآمدسازی، بین دانشگاه های برتر قرار دارد، اما همچنان به یک نظام پایشی و جدی برای نظارت، ایجاد انتظام و برنامه ریزی های اقتصادی نیاز است.
زالی در ادامه اضافه کرد: پایش محیطی مهمترین بخش در اقتصاد مقاومتی است، از همین رو تشکیل زیرکمیته ای با این هدف می تواند کمک کننده باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص داشبورد مدیریت بیمارستانی و نقش آن در بهینه سازی درآمدها، گفت: این سامانه، سامانه ای بی نظیر در سطح کشوری است و به طور پیوسته نیاز به بروز رسانی دارد، ایجاد امکان بررسی و ارزیابی درآمدهای اختصاصی در این سامانه نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
زالی برگزاری جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی را تجربه ای موفق خواند و افزود: این جشنواره باید به صورت دبیرخانه ای به فعالیت خود ادامه و همکاری خود را با مراکز مشارکتی افزایش دهد.
وی حضور ۱۰۵ شرکت دانش بنیان در دانشگاه را ظرفیت مناسبی برای درآمدزایی و خودکفایی دانست و افزود: انضباط مالی در سایه دانش اقتصادی و آگاهی به قوانین محقق می شود که به همین منظور برگزاری دوره های کوتاه مدت آموزشی با محوریت قوانین اقتصادی و پایش اثربخشی آموزش ها ضرورت دارد.
وی با اشاره به لزوم استقرار دولت الکترونیک در ابعاد دانشگاه، تصریح کرد: طراحی یک دولت الکترونیک مینیاتوری در دانشگاه و توسعه زیرساخت های مورد نیاز گام مهمی در مسیر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: در دوران همه گیری کرونا، بیش از پیش ضرورت راه اندازی هلدینگ دارویی حس شد، مدل آن باید تعریف و پس از ارزیابی، اجرا شود.
زالی تصریح کرد: زیرکمیته های اقتصاد مقاومتی دانشگاه باید فعال شوند و کمیته بهره وری نیز مجدد همسو با اهداف کمیته اقتصاد مقاومتی آغاز به کار کند.
در این جلسه گزارشی از اقدامات کارگروه اقتصاد مقاومتی از جمله اصلاح نظام محاسبه بودجه و بازتوزیع منابع، اصلاح چرخه مصرف دارو و کالاهای باارزش، فعالسازی زنجیره تامین کالا و استقرار آن و تامین منابع پایدار ارائه و در خصوص برگزاری جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی و راه اندازی سامانه داشبورد مدیریت بیمارستانی با رویکرد درآمدزایی در سطح کشوری اعلام آمادگی شد.