کاشان - ایرنا - رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان گفت: هشت طرح تعاونی این شهرستان به صورت متمرکز همزمان با سراسر کشور و ارتباط ویدیو کنفرانسی رییس جمهوری همزمان با هفته تعاون (۱۳ تا ۱۹ شهریور) بهره‌برداری می‌شود.

به گزارش ایرنا، حسن رمضانی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به بهره‌برداری همزمان ۵۲ طرح در استان اصفهان با حضور مجازی رییس جمهوری افزود: طرح‌های کاشان شامل سه طرح درحوزه تامین نیاز دامداران، ۲ طرح در حوزه پیمانکاران بخش خصوصی، یک طرح در حوزه سلامت و یک طرح در حوزه تولید دارو افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به اشتغالزایی ۲۰۵ نفر با بهره‌برداری از طرح‌های تعاون کاشان ادامه داد: سرمایه‌گذاری برای این طرح‌ها  افزون بر ۲۷۷ میلیارد تومان است.

سهم ۵ هزار نفری تعاون در اشتغال کاشان

رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی کاشان سهم بخش تعاون این شهرستان را در حوزه اشتغال بیش از پنج هزار نفر بصورت مستقیم عنوان و اضافه کرد: بسیاری از مهم‌ترین طرح‌های اقتصادی در دهه‌های اخیر با فعالیت حوزه تعاون شهرستان اجرا شده است.

وی با یادآوری تشکیل ۱۳ تعاونی و اشتغال‌ ۲۸۰ نفر در یکسال کنونی گفت: نظارت بر عملکرد کاری و مالی تعاونی‌ها در راستای پیشگیری از فساد اداری و مالی در تعاونی‌ها نیز مورد توجه و دقت قرار گرفته است.

فعالیت ۳۱۴ تعاونی در بخش تولید و توزیع

رمضانی، معافیت مالیاتی به میزان ۲۵ درصد در بخش مالیات بر درآمد و معافیت در حوزه عوارض شهرداری و اعطای تسهیلات ارزان قیمت با شرایط خاص را از جمله امتیازهای لحاظ شده در قانون برای تعاونی‌ها دانست و افزود: در برهه کنونی ۳۱۴ تعاونی فعال در ۲ بخش تولید و توزیع  در زمینه‌های کشاورزی، خدماتی، صنعت، مسکن، تولیدی و توزیعی در کاشان فعالیت می‌کند که افزون بر ۷۰ درصد جمعیت این شهرستان عضو آنها هستند.

ساخت ۳۵۰۰ واحد مسکن مهر

رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی کاشان ساخت سه هزار و ۵۵۰ واحد مسکونی در قالب طرح مسکن مهر در سال‌های پایانی دهه‌های ۸۰ و ۹۰ به‌عنوان بزرگ‌ترین طرح مسکونی این شهرستان را از تلاش‌های همکاران اتحادیه مسکن مهر کاشان عنوان و تصریح کرد: ساخت ۹۰۰ واحد مسکونی از سوی تعاونی‌های کارگری در یک دهه نشان از وجود توانمندی و ظرفیت موجود شهرستان است.

وی تشکیل نخستین شرکت تعاونی را در کاشان مربوط به کارگران شرکت ریسندگی و بافندگی شهرستان در سال ۱۳۳۲ اعلام کرد و گفت: نخستین تعاونی مدرن در ایران نیز سال ۱۳۱۴ در شهرستان گرمسار تشکیل شده است.

سهم تعاونی‌ها در درآمد ملی و تولید ناخالص داخلی

رمضانی با تاکید بر اینکه لازمه رشد بیشتر ‌و شکوفایی بخش تعاون و ارتقای سهم آن در درآمد ملی و تولید ناخالص داخلی با اعطای امتیازات بیشتر به بخش تعاون و لحاظ کردن معافیت های قانونی است، ادامه داد: ترکیب مجمع عمومی، هیات مدیره، بازرس و مدیرعامل در شرکت‌های تعاونی با حداکثر سهم هر عضو در تعاونی به میزان ۳۰ درصد گامی در راستای تحقق عدالت اقتصادی اجتماعی است.

وی با تاکید بر آیه ۲ سوره مائده «تعاونو ا علی البر والتقوی ولا تعاونوا علی الاثم و العدوان» و حدیث نبوی «ان الله مع الجماعة» که روح تعاون مبتنی بر همکاری و مشارکت و تحقق خرد جمعی در فعالیت‌های تعاونی است، افزود: طبق فصل هشتم قانون کار تمامی واحدهای صنعتی بزرگ به تشکیل تعاونی‌های مسکن و مصرف برای کارکنان خود دعوت می‌شوند تا از طریق تشکیل این نوع تعاونی‌ها زمینه ارایه بهینه خدمات رفاهی به کارگران عزیز را بیش از پیش فراهم کنند.

نخسین تعاونی مدرن در سال ۱۸۴۴ میلادی از سوی کارگران واحدهای صنعتی انگلستان در راستای پیشگیری از اجحاف در پرداخت مطالبات کارگری توسط سرمایه داران انگلیسی تشکیل شده است.

برای کسب توفیق در تمامی  امور اقتصادی و فرهنگی در جهان امروز باید همکاری باشد تا بتوان به مقاصد عالی دست یافت، به منظور ایجاد این همکاری، در اصل۴۴ قانون اساسی، بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران، مطرح و شرح و تفصیل آن در ۱۳ شهریور ۱۳۷۰، به تصویب مجلس رسید؛ در این راستا، وزارت تعاون به منظور اعمال نظارت دولت و حمایت و پشتیبانی از بخش تعاونی در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۷۰ تشکیل شد.

شهرستان کاشان با افزون بر ۳۶۴ هزار نفر جمعیت در فاصله ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.