شهرکرد- ایرنا- مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در پنج ماهه منتهی به مردادماه سال‌جاری ۳۳ هزار و ۳۰ تن کالا به ارزش ۲۱ میلیون و ۳۵۷ هزار و ۶۵۲ دلار از گمرک این استان صادر شده است.

اسماعیل الله‌دادی روز دوشنبه در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۶۲ درصد و از لحاظ وزنی ۱۰۳ درصد افزایش دارد.

وی کالاهای صادراتی تولدیی در چهارمحال و بختیاری را شامل ماشین‌آلات و وسایل مکانیکی، فرآورده‌های خوراکی، میوه، فرش، کف‌پوش، آلومینیوم و مصنوعات آن، محصولات لبنی، عسل طبیعی، تخم‌مُرغ، مواد پلاستیکی، سرامیک و خوراک ماهی دانست و اظهار داشت: این کالاها به کشورهای عراق، افغانستان، هند، پاکستان، رومانی، ارمنستان، جمهوری عربی سوریه، ترکیه، آذربایجان و تاجیکستان صادر شده‌اند.

الله‌دادی تصریح کرد: تعهد ارزی و الزام صادرکنندگان به برگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما و چرخه اقتصادی کشور، کاهش سهم صادرکنندگان در بازارهای خارجی به‌ویژه در کشور عراق، پایین بودن نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی برای تولید و صادرات، بالا بودن کرایه حمل کالاهای صادراتی در استان نسبت به سایر مناطق کشور و تغییر هفتگی ارزش پایه صادراتی برخی کالاها از مهم‌ترین مشکلات صادرکنندگان این استان به‌شمار می‌رود.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به تولید سالانه یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان گفت: گردش اقتصادی سالانه بخش کشاورزی در این استان ۸۰ هزار میلیارد ریال است.

عطاءالله ابراهیمی تاکید کرد: تولید و صادرات انواع محصولات کشاورزی یکی از مهم‌ترین مزیت‌های اقتصادی در سطح ملی و استانی به‌شمار می‌رود.

وی با اشاره به وجود ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار بادامستان با تولید سالانه افزون‌بر ۲۸ هزار تن انواع بادام مامایی، ربیع، شاهرودی، سفید و سنگی در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: برای صادرات این محصول راهبردی در استان برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری‌های مناسبی شده است و با راه‌اندازی ناحیه صنعتی تخصصی بادام سامان این بخش متحول می‌شود.

ابراهیمی به رتبه‌های بالای چهارمحال و بختیاری در سطح ملی برای تولید انواع ماهیان سردابی، قارچ خوراکی، سیب‌زمینی و سایر محصولات کشاورزی اشاره و تصریح کرد: تقویت صادرات این تولیدات باعث ارزآوری بیشتر برای کشور خواهد شد.

وی اظهار داشت: در این راستا راه‌اندازی پایانه صادراتی در شهرستان خانمیرزا با مزیت‌هایی شامل ساماندهی و تسهیل صادرات، بهبود مبادله‌های گمرکی، کاهش هزینه‌های حمل و نقل، توسعه صادرات، ایجاد رقابت سالم بین تولیدکنندگان بخش کشاورزی، کاهش واسطه‌ها، هم‌افزایی برای قدرت صادراتی استان، ایجاد بازار صادراتی بین استان‌های فلات مرکزی ایران و بنادر جنوب غرب و جنوب کشور، ایجاد بازارچه‌های توزیع و خروج کالا و کمک به زنجیره‌های تولید بخش کشاورزی در دستور کار قرار دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز گفت: واحدهای تولیدی به‌ویژه کارخانه‌های بزرگ در این استان، محصولات خود را از طریق گمرک استان صادر کنند.

الله‌کرم نصیری تاکید کرد: آغاز صادرات محصولات و تولیدات شرکت پتروشیمی لردگان وضعیت صادرات کالا از گمرک استان را متحول خواهد کرد.

وی افزود: مسوولان دستگاه‌های اجرایی مرتبط، وضعیت صادرات کالا از چهارمحال و بختیاری به کشورهای اوراسیا را بررسی و نسبت به افزایش این میزان صادرات از استان اقدام کنند.

نصیری تصریح کرد: هم‌اکنون ۱۰ درصد بادام کشور از گمرک چهارمحال و بختیاری به کشورهای خارجی صادر می‌شود و با احتساب بادام صادراتی این استان از گمرک سایر استان‌ها، این میزان بیشتر است.

وی یادآور شد: راه‌اندازی کارگو (پایانه باربری هوایی) در فرودگاه بین‌المللی شهرکرد به‌صورت دقیق بررسی و روند واگذاری آن به بخش خصوصی با سرعت انجام شود.

نصیری تسریع در روند راه‌اندازی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در شهرستان خانمیرزا را ضروری دانست و اظهار داشت: با توجه به قرارگیری این شهرستان در مسیر ارتباطی استان‌های فلات مرکزی ایران به بنادر جنوب غرب و جنوبی کشور، ضرورت دارد تا ضمن تلاش بیشتر سرمایه‌گذار، مسوولان دستگاه‌های اجرایی استان برای تامین زیرساخت‌ها و صدور مجوزهای قانونی، اقدام لازم را سریع‌تر انجام دهند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با ۹۲۰ واحد صنعتی فعال، ۱.۳۴ درصد واحدهای صنعتی ایران را به خود اختصاص داده است و با اشتغال ۲۱ هزار نفر، ۹۸ صدم درصد اشتغال واحدهای صنعتی کشور را دارد.

آلونی مرکز شهرستان خانمیرزا در ۱۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با افزون‌بر ۹۷۹ هزار نفر جمعیت دارد.