اراک - ایرنا - نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی گفت: پرداخت زکات از فرایض مهم دینی است که علاوه بر گسترش عدالت اجتماعی، تطهیر اموال و تزکیه روح را به دنبال داردو با مشارکت در این اقدام می‌اوان گام‌های موثر در حل معضلات نیازمندان برداشت.

آیت‌الله «قربانعلی دری نجف‌آبادی» روز دوشنبه در نشست شورای زکات استان مرکزی، افزود: کمیته امداد امام خمینی(ره) به‌عنوان متولی امر وظیفه دارد نسبت به تشویق آحاد جامعه در راستای پرداخت زکات اقدام و با این سرمایه چشمگیر خلاء و کمبودهای نیازمندان را تأمین کند. 

وی ادامه داد: در هر جامعه‌ای برخی افراد به‌دلایل مختلف در طبقات پائین جامعه قرار می‌گیرد و حمایت از این اقشار وظیفه ذاتی حاکمیت و مردم است که باید به بهترین شکل ممکن انجام شود. 

امام جمعه اراک اظهار داشت: وجوهات نقدی و غیرنقدی در بحث زکات باید از سوی اداره کل کمیته امداد امام خمینی(ره) جمع‌آوری می‌شود و بخشی در زمینه‌های عمرانی و قسمتی برای نیازمندان جامعه هزینه شود. 

آیت‌الله دری نجف‌آبادی بیان کرد: بخشی از درآمدهای حاصل از زکات باید با مدیریت کارآمد و برنامه‌ریزی کارشناسانه در راستای راه‌اندازی واحدهای تولیدی بکار گرفته شود تا از این طریق ضمن توانمندسازی افراد در راستای افزایش تولید ناخالص ملی و تقویت بهره‌وری نیز نقش‌آفرینی کرد. 

وی اضافه کرد:  اگر چه نمی‌توان اختلاف طبقاتی را در جامعه به کلی حذف کرد اما، توازن و تعادل نسبی بر اساس تقویت روحیه برادری را می‌توان در جامعه نهادینه کرد که تمامی دستگاه‌های اجرایی باید در این امر مهم نقش‌آفرینی کنند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی گفت: پرداخت زکات این استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۵ درصد افزایش یافت که این مهم نقش به سزایی در محرومیت‌زدایی دارد.

مجید مومنی افزود: ۱۱۴ میلیارد ریال نیز زکات فطره امسال در استان مرکزی جمع‌آوری شد که تمامی این اعتبار توسط ائمه جماعات مساجد بین نیازمندان توزیع شد. 

وی بیان اینکه بخش قابل توجهی از زکات جمع‌آوری شده در جهت توانمندی و هزینه‌های ماهیان مددجویان هزینه شد، اظهار داشت: بخشی نیز برای تامین هزینه جهیزیه ۱۰ نوعروس، تامین هزینه ساخت و تعمیر هشت منزل محرومان، ۲۴۳ هزینه کمک درمانی و ۲۴۳ بسته تحصیلی صرف شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی گفت: بهره‌گیری از ۸۶ مُبَلغ افتخاری، راه اندازی ۱۴ مرکز نیکوکاری روستایی و پنج خانه زکات در روستاها، آموزش یک‌هزار و ۵۲۱ عامل جمع‌آوری زکات روستایی و ۱۸۱ عامل شهری مجموعه اقداماتی است که در استان باعث افزایش پرداخت زکات شده است.

استان مرکزی ۱۲ شهرستان و یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.