کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه گفت: مردم اورامانات به حق انتظار دارند رویداد ثبت جهانی در زندگی و معیشت آن‌ها تاثیر مثبتی داشته باشد و این وظیفه اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که یک پیوست اشتغال مناسب برای این حوزه تهیه کند.

به گزارش ایرنا، «هوشنگ بازوند» روز دوشنبه در کارگروه اشتغال استان که با حضور معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه و دیگر مدیران عضو این کارگروه برگزار شد؛ موضوع ثبت جهانی اورامانات را یک فرصت برای توسعه منطقه خواند و افزود: مردم اورامانات به حق انتظار دارند رویداد ثبت جهانی در زندگی و معیشت آن‌ها تاثیر مثبتی داشته باشد. 

وی تاکید کرد: این وظیفه میراث فرهنگی و گردشگری است که با کمک افراد صاحب دانش و ایده و دیگر مجموعه‌ها یک پیوست اشتغال مناسب برای عرصه منظر فرهنگی اورامانات تهیه کند.

تحقق ۴۶درصدی برنامه اشتغال استان

استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش با بیان اینکه با وجود اینکه ۶ ماه اول سال هنوز به اتمام نرسیده ولی ۴۶ درصد برنامه اشتغال تحقق پیدا کرده که عملکرد رضایت بخشی برای مجموعه است ولی نکته مهم در موضوع اشتغال رضایت مردم از این عملکرد است. 

وی افزود: نمی توان مشکل بیکاری انباشته شده طی دهه‌های گذشته را یک شبه حل کرد ولی مردم این انتظار و توقع را از مسئولان دارند که برای رفع این مشکل تلاش کنند.

مدیر ارشد استان تاکید کرد: ایجاد هر شغل نیازمند ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات است که آن هم در شرایطی که این منابع فراهم باشد و بانک‌ها هم همراهی کنند. 

وی ادامه داد: با پیگیری‌های مداومی که انجام شد در نشست شورای اشتغال کشور در ابتدای فروردین ماه امسال و با حضور رئیس جمهور پیشین، مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای مناطق زلزله زده تصویب شده ولی این اعتبار تاکنون ابلاغ نشده است.

بازوند خاطرنشان کرد: این وظیفه مدیرکل کار است که با پیگیری بسیار جدی از طریق وزارتخانه، از حق و مطالبه مردم دفاع کند تا بتوانیم پروژه‌های تعریف شده در این حوزه اجرایی کنیم.

کرمانشاه نیاز به بازار بزرگ دارد

وی در بخش دیگری از سخنانش به فقدان یک بازار بزرگ در کرمانشاه به عنوان مرکز غرب کشور اشاره کرد و گفت: کلانشهرهایی مانند تهران، اصفهان و تبریز از مراکز مهم بازار کشور هستند و از سراسر کشور برای تهیه کالاها و وسایل گوناگون به آنجا مراجعه می‌کنند.

استاندار کرمانشاه گفت: خوشبختانه بازار کرمانشاه در برندسازی برخی کالاها بسیار موفق بوده و می‌توان با پشتیبانی، مانع زدایی و فراهم کردن بستر برای سرمایه‌گذاران توانمند، شاهد شکل گیری چنین بازار گسترده‌ای باشیم.

وی با تاکید بر اینکه برای شکل گیری این بازار بزرگ نیازمند شکل گیری کارگاه های بزرگ و کوچک هستیم در ادامه عنوان کرد: طرح توسعه حوزه نفت و گاز یک سرمایه گذاری کشنده است که می تواند شغل‌های بسیاری را در ذیل خود ایجاد کند.

به کزارش ایرنا؛ منظر فرهنگی هورامان» در چهل‌ و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (سه‌شنبه پنجم مرداد ۱۴۰۰ برابر با ۲۷ جولای ۲۰۲۱) در شهر فوجوی چین، با تصویب اعضای کمیته، به‌ عنوان بیست و ششمین میراث ملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است. این منطقه استان‌های کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمی‌گیرد که در کردستان، بخش‌هایی از شهرستان سنندج، کامیاران و سروآباد و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی را شامل می‌شود.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هورامان بیش از ۷۰۰ روستا را در این ۲ استان غربی ایران شامل می‌شود و شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان می‌دهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده و ۹۱۵ اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی بوده که ۹۱۵ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۸ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۵ مورد میراث طبیعی، ۹۳ مورد میراث معنوی و ۲۹ مورد میراث منقول است.