تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۸

سنندج- ایرنا- دل که بزرگ باشد فرقی نمی کند کودکی یا بزرگسال، زنی یا مرد، در یک خانواده ثروتمندی یا فقیر، مهم دلی است که به وسعت آسمان مهربان است.

به گزارش ایرنا، وقتی دیدن کفش های پاره کودکی حالت را دگرگون کند، چهره غمگین پدری که در برآورده کردن کوچکترین نیازهای فرزندش بازمانده دلت را به درد آورد و یا اشک حسرت کودکی در پشت مغازه اسباب بازی فروشی خواب را از چشمانت بگیرد ناخودآگاه قدم در راهی می گذاری که بی شک بهترین راه است.

صحبت از افراد خیر و نیک اندیش که می شود زنان ‌ یا مردان مسن ثروتمندی جلوی چشمانمان مجسم می شوند که به قول معروف پول پارو می کنند اما در واقع اینگونه نیست و قدم گذاشتن در مسیر کارهای نیک دل ثروتمند می خواهد و ربطی به سن و سال ندارد.

کردستانی ها از جمله این مردمان هستند که  دل دریایی شان شهره خاص و عام است و همواره در کارهای خیر پیشگام بوده و کمک به همنوع  در هر زمانی برای آنان در اولویت بوده است، حال آنکه این خیر بودن در اکثر مواقع ریشه خانوادگی دارد.

مهنا یکی از این افراد است که حدود ۱۸ سال پیش در خانواده ای دیده به جهان گشود که همواره  دستی در کارهای خیر داشتند،اولین فرزند خانواده بود و چون دختر بود و به قول معروف(چراغ خونه)عزیز دل بابا و نور چشم مادر شد.

مهنا که به دنیا آمد کارهای خیر و خداپسندانه خانواده بیشتر شد شاید بخاطر شکرانه اینکه خداوند فرزندی سالم به آنان داده می خواستند دیگران را نیز در شادی های خود شریک کنند.

زمان مثل برق و باد گذشت تا مهنا وارد مدرسه شد، به کلاس سوم و چهارم ابتدایی که رسید خصلت نیک خانواده در وی نیز نمایان شد و به کارهای خیر و کمک به همنوعان خود ورود پیدا کرد و در همان سال ها و با کمک خانواده  موفق به آزادسازی یک زندانی شد.

از همان دوران کودکی دل دریایی اش دیدن مشکلات همنوعانش را تاب نمی آورد ‌ و پول توجیبی هایش را جمع می کرد و هر وقت خانواده اش می خواستند به کسی کمک کنند فوری پیشقدم می شد و با همان پس انداز اندکش دل های زیادی را شاد می کرد.


کار خیر تیمی
مهنا اکنون وارد ۱۸ سالگی شده و گام هایش برای کارهای خیر و عام المنفعه  بزرگتر شده علاوه بر خود تعدادی از دوستانش را نیز وارد این کار کرده و حال به قول خودش تیمی به همنوعان و همکلاسی هایشان کمک می کنند.

مهنا فاتحی دانش آموز پایه دوازدهم رشته علوم انسانی در مدرسه نمونه دولتی صادق وزیری سنندج است و از دانش آموزان اتحادیه انجمن های اسلامی استان است.

وی از حدود ۲ سال پیش به عضویت اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان استان در آمده و با ورودش به اتحادیه شرکت در کارهای خیرش چند برابر شده است.

این نوجوان کردستانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: از طریق مدرسه با اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان آشنا شدم و به عضویت آن درآمدم البته عضویتم با شیوع ویروس کرونا همزمان شد و از شانس من  بسیاری از برنامه های اتحادیه نیز مجازی شد.

این دانش آموز خیر کردستانی با بیان اینکه  با ورود به اتحادیه جمع آوری کمک برای دانش آموزان بی بضاعت جزو اولین فعالیت هایم شد، اظهار داشت: علاوه بر آن برای تلاش بیشتر در این زمینه به عضویت خیریه انصارالرسول اتحادیه درآمده و عضو هیات مدیره شدم.

وی اضافه کرد: از طریق این موسسه نیز اقدامات و فعالیت های خیرخواهانه زیادی را با کمک اتحادیه انجام داده و در واقع آشنایی با اتحادیه تاثیر زیادی روی من گذاشت و فعالیت هایم در زمینه های مختلف بیشتر از گذشته شده است.

فاتحی افزود: در این دوران شیوع کرونا و با توجه به اینکه بسیاری از خانواده ها با مشکلات شدید مالی مواجه هستند با کمک تعدادی از دوستانم تعدادی دفتر و کفش و لوازم التحریر جمع‌آوری و تحویل اتحادیه داده ایم که به دانش آموزان بی بضاعت بدهند.

وی اظهار داشت: همچنین در این راستا و برای اینکه دانش آموزان به روحیه شان لطمه ای وارد نشود در بسیاری مواقع برای خرید لباس و کفش با مغازه دار هماهنگ کرده که در رنج قیمتی که اعلام می کنیم همراه والدینشان و به سلیقه خود خرید کنند.

این دانش آموز کردستانی ادامه داد: در حال حاضر و با توجه به اینکه در آستانه سال تحصیلی جدید قرار داریم و برای اعتمادسازی بیشتر در میان مردم در جمع آوری کمک برای دانش آموزان نیازمند به همراه دوستانم و بصورت تیمی در فضای مجازی صفحه ای را باز کرده ایم و مستندات را در آن بارگذاری می کنیم.


کمک از نوع علمی
مهنا از مرداد ماه امسال و با کمک مشاور برنامه ریزی درسی‌اش برای کنکور را شروع کرده و قصد دارد با ورودش به دانشگاه کمک به پشت کنکوری ها در قالب مشاوره رایگان را به فعالیت های خیرخواهانه اش اضافه کند.

وی می گوید: اگر در دانشگاه با رتبه خوب پذیرفته شوم تلاش می کنم حداقل ۵۰ دانش آموز پشت کنکوری بخصوص کسانی که قصد تحصیل در دانشگاه های برتر را دارند را بصورت رایگان تا زمان کنکور در قالب برنامه های مختلف درسی مشاوره بدهم.

این دانش آموز خیر خود عاشق رشته وکالت است و رشته روان شناسی نیز اولویت دومش برای ورود به دانشگاه است، موفق به گرفتن بورسیه رشته روان شناسی دانشگاه کانادا شده و بورسیه رشته وکالتش در آمریکا نیز در حال درست شدن است اما می گوید: درسم خوب است و میخواهم همین جا به تحصیلم ادامه بدهم و فعلا قصد رفتن به جایی را ندارد.


خیر افتخارآفرین

وی علاوه بر کارهای خیر و عالم المنفعه در مسابقات فرهنگی و هنری زیادی شرکت کرده و موفق به کسب عناوین برتر استانی و کشوری شده که از آن جمله می توان به برگزیده کشوری و نفر اول استانی مسابقه فرهنگی هنری فردا در طراحی سایت و وبلاگ، نفر اول استانی جشنواره نوجوان سالم و برگزیده کشوری،کسب رتبه برتر رشته بسکتبال اشاره کرد.

وی برخلاف بسیاری دیگر از دانش آموزان تعطیلی مدارس و مجازی شدن کلاس ها را پله ای برای ترقی خود دانست و گفت: تعطیلی مدرسه تاثیر بدی بر روی درس ما نگذاشت چون مدرسه ما خیلی پیگیر بود و کلاس ها را مرتب بصورت مجازی برگزار می کرد  و لطمه ای به درسمان وارد نشد.

این دانش آموز کردستانی افزود: به نظر من کلاس های مجازی برای دانش آموزان پشت کنکوری خیلی مفید بود چون زمانی را که در مدرسه صرف می کردند می توانستند در منزل بوده و تایمی که قرار بود بعد از مدرسه استراحت کنند را به درس خواندن اختصاص دهند که البته برای من اینگونه بود.

وی یادآور شد: حتی از طریق همین فضای مجازی با خانمی آشنا شدم که برای برنامه ریزی کنکور خیلی کمکم کرد و مرا با مشاوری آشنا کرد که تا الان خیلی خوب بوده در حالیکه اگر مدارس باز بود و فضای مجازی نبود شاید من هیچوقت با چنین برنامه ای نمی توانستم پیش بروم.

این دانش آموز خیر و بهتر است بگوییم تیزهوش و افتخارآفرین کردستانی در حال حاضر در کنار برنامه ریزی هایش برای کنکور سال آینده، در جنب جوش تامین لوازم مورد نیاز دانش آموزان نیازمند است و در این زمینه با اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان  برای شناسایی و معرفی دانش آموزان نیازمند در ارتباط است.

امید می رود با فراهم بودن زمینه های تحصیل آسان در استان و کشور شاهد پیشرفت چنین دانش آموزان با استعداد و خیری در این مرز و بوم باشیم چرا که با وجود چنین جوانان و نوجوانانی قطعا آینده کشور روشن تر از همیشه خواهد بود.