به گزارش ایرنا؛ دهمین دوره حضور ایران در بازیهای پارالمپیک در ۲۰۲۰ توکیو در حالی به پایان رسید که از مجموع ۱۲ مدال طلای کسب شده سه طلا برای نخستین بار توسط سه بانوی ورزشکار بدست آمد. ساره جوانمردی، زهرانعمتی و هاشمیه متقیان.
هرچند این تعداد مدال در بازیهای پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو تکرار شده است اما توسط ۲ بانو که نعمتی یک طلا در تیرو کمان و جوانمردی ۲ طلا در تیراندازی برای ایران گرفتند. در بازیهای پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن زهرا نعمتی نخستین مدال طلای زنان را کسب میکند که با احتساب سه طلا در سه دوره متوالی در توکیو هتتریک کرد و ساره جوانمردی هم در لندن برنز گرفت.
هفت طلا و چهار برنز برای زنان
در مجموع ۱۶۰ مدال کسب شده در ۱۰ دوره حضور سهم زنان هفت طلا و چهار برنز است که هفت نشان زرین توسط زهرا نعمتی ۳ طلا، ساره جوانمردی ۳ طلا و هاشمیه متقیان در دوومیدانی یک طلا کسب شده است. نیره عاکف هم در ۲۰۰۰ سیدنی نخستین مدال زنان در تاریخ پارالمپیک، اعظم خدایاری در ۲۰۰۴ آتن و ساره در ۲۰۱۲ لندن و تیمی ریکرون زنان در لندن چهار برنز کسب میکنند. در حالی که در المپیک تنها یک بانو مدالآوری کرده است.
سیدنی و توکیو رکورددار بیشترین طلا
اما در مجموع ۱۰ دوره حضور ایران؛ ۱۶۰ مدال کسب شده که ۶۷ طلا، ۴۶ نقره و ۴۵ برنز است و بیشترین طلاهای کسب شده در پارالمپیک به ۲۰۰۰ سیدنی و ۲۰۲۰ توکیو اختصاص دارد که هر دوره ۱۲ طلا برای ایران شکار شده است. در حالی که ایران در سه دوره مدالش ۲ رقمی می شود نخستین دوره ۲۰۰۰ سیدنی۱۲ طلا، ۲۰۱۲ لندن ۱۰ طلا و ۲۰۲۰ توکیو ۱۲ طلا. کمترین مدال کسب شده طلا به ۱۹۹۲ بارسلونا باز میگردد که یک طلا بوده است.
نقره در ۲۰۲۰ دورقمی شد
اما شماره نقره کاروان ایران در ادوار پارالمپیک در ۲۰۲۰ توکیو برای نخستین بار ۲ رقمی شده است که از اولین دوره حضور در بازی ها در ۱۹۸۸ سئول از یک نقره به ۱۱ نقره در ۲۰۲۰ توکیو می رسد. کمترین برنز تصاحب شده هم به ۱۹۹۲ بارسلونا و ۲۰۲۰ توکیو باز می گردد که یک برنز بود. البته زنان تاکنون به مدال نقره دست نیافتند و سهم نقره ایران در پارالمپیک ۴۶ مدال است.