سیدمجید بهشتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۱ هزار و ۲۳۴ دستگاه انواع ماشین آلات بخش کشاورزی این استان از سال های گذشته دارای پلاک بوده اند و در سال های اخیر بیش از ۶ هزار دستگاه نیز پلاک گذاری شده اند.
وی با بیان اینکه برخی از این دستگاه ها نیاز به تعویض پلاک دارند افزود: برای اختصاص سوخت باید تراکتورها و کمباین ها به نام خود مالک و کشاورز ثبت شده باشد در غیر اینصورت سوخت به آنان تحویل نمی شود.
وی از تمامی مالکان تراکتورها و کمباین ها خواست تا نسبت به پلاک گذاری وسایل نقلیه خود تا پایان مهرماه اقدام کنند.
بهشتی گفت: با پلاکگذاری ادوات کشاورزی و کنترل مصرف سوخت، ضمن جلوگیری از قاچاق سوخت میتوانیم نیازهای بخش کشاورزی را به موقع تامین کرده و مشکلات موجود را در این زمینه رفع کنیم.
رییس اداره فناوریهای نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: تمامی ماشین آلات بخش کشاورزی تا قبل از سال ۸۹ پلاک نداشتند که ماشین آلات زیر ۱۳ سال پلاک گذاری شدند و بعد از آن ماشین آلات زیر ۲۵ سال ساماندهی شدند و هم اینک نیز باید تمامی دستگاه هایی که در حوزه کشاورزی فعال هستند دارای پلاک باشند.
رییس اداره فناوریهای نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: هم اینک ضریب مکانیزاسیون ۱.۹ اسب بخار است که با روند پرداخت تسهیلات برای خرید تجهیزات و ادوات کشاورزی این ضریب تا پایان سال جاری به بیش از ۲ درصد برسد.
بهشتی اظهار داشت: درجه مکانیزاسیون در بخش باغی در استان هم اکنون ۱۳ درصد است و درجه مکانیزاسیون( کیفیت تولید) در سالجاری و در بخش زراعی استان نیز هم اکنون ۸۰ درصد است.
وی تعداد کل ادوات خودگردان از جمله تراکتورها، کمباین، دروگر و تیلر های در سطح استان را بیش از ۱۷ هزار دستگاه عنوان کرد و افزود: با احتساب سایر ادوات و دنباله بند ها ماشین آلات بخش کشاورزی در مجموع به ۸۰ هزار دستگاه می رسد.
استان خراسان شمالی ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۴۰۰ هزار هکتار از این مساحت را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد که در مجموع افزون بر ۱۳ درصد از مساحت این استان را اراضی کشاورزی و ۸۷ درصد را غیر کشاورزی تشکیل می دهد و سالانه از اراضی کشاورزی افزون بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات زراعی و کشاورزی برداشت می شود.
همچنین طبق آمار هم اکنون از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری استان خراسان شمالی ۴۴ درصد در مناطق روستایی سکونت دارند که ۸۲ هزار نفر از این جمعیت را بهره برداران بخش کشاورزی تشکیل می دهند.