حمید حسینپور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه این تعداد تعاونی فعالیت صیادی خود را در دریاچه پشت سدهای استان از نیمه دوم شهریور آغاز کردند، افزود: براساس برآورد انجام شده این تعاونیها طی این مدت ۶ هزار و ۱۰۰ تن ماهی صید و بازارهای داخل یا خارج استان به فروش می رسانند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶ تعاونی صیادی در استان فعال است، اظهار داشت: ۴۲۰ نفر به طور ثابت در این تعاونیها عضویت دارند و در آن فعالیت میکنند.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان به مشکلات تعاونی صیادی در استان اشاره کرد و گفت: قیمت نهاده های تعاونی هم چون ادوات صیادی، تور، طناب، قایق و غیره حداقل سه تا چهار برابر افزایش پیدا کرده است.
حسینپور یادآور شد: مشکل زیرپوشش بیمه قرار گرفتن افراد شاغل در این تعاونی هنوز به قوت خود باقی است و این موارد می تواند موجب دلسردی این افراد شود.
وی با اشاره به اینکه صیادان میتوانند طبق قوانین مربوطه از دریاچه پشت سدها ماهی صید کنند، یادآور شد: در ابتدای سال اقدام به رهاسازی بچه ماهی درمنابع آبی می شود و صیادان در نیمه دوم سال اقدام به صید آنها می کنند.
در حال حاضر شیلات استان کردستان در بخش تکثیر و تولید ماهیان سردابی، صید و صیادی در منابع آبی(دریاچه های طبیعی و پشت سدها) ، تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، تکثیر و پرورش زالو فعالیت دارد.
تولید آبزیان در این استان به ۲ صورت گرم آبی و سردآبی است که تولید ماهیان گرم آبی در ۶ منبع آبی در قالب ۶ تعاونی صیادی برای بیش از ۴۰۰ نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.