دکتر «فاطمهسادات مهدویانی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: افرادی که واکسن برکت و سینوفارم را تزریق کردهاند به شرط نداشتن حالت کسالت، ۲ روز بعد از تزریق واکسن میتوانند اهدا کننده خون باشند.
وی توضیح داد: همچنین افرادی که سایر واکسنهای کرونا را تزریق کردهاند ۲۸ روز بعد از هر دو دُز واکسن میتوانند اهدا کننده خون باشند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی در ادامه گفت: اکنون وضعیت ذخیره خون در استان مطلوب نیست و روبه کاهش است و با توجه به اوج کووید ۱۹ شمار اهدا کنندگان در استان کم شده است.
دکتر مهدویانی افزود: افراد بهبود یافته از کرونا بعد از یک ماه میتوانند برای اهدای خون به مراکز و پایگاههای انتقال خون استان که با رعایت تمام پروتکلها همراه است نسبت به اهدای خون اقدام کنند.
وی با اشاره به ترس شهروندان از گرفتار شدن احتمالی به کرونا با حضور در پایگاههای اهدای خون گفت: تمام وسایل و تجهیزات اهدای خون، محیط و شرایط خونگیری انتقال خون استرلیزه، بهداشتی و یکبار مصرف است و هیچ جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
مهدویانی با بیان اینکه ویروس کرونا از طریق خون منتقل نمیشود، گفت: افراد قبل از خون گیری معاینه میشوند و اگر احتمال بسیار کم دارای علائم ابتلا به کرونا حتی به صورت خفیف باشند،خونگیری انجام نمیشود.
سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تاسیس شد و با این مهم انتقال خون در ایران قانونمند و از پراکنده کاری در این زمنیه جلوگیری شد.
در حال حاضر سازمان انتقال خون در ایران بالاترین و تنها مرجع تصمیمگیری در زمینه تامین و توزیع خون و فرآوردههای خونی سالم در کشور است.