محمد طاهری روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: گرمسار و آرادان و روستاهای اطراف، بیشترین میزان شوری آب را در استان سمنان دارا هستند به ویژه زمانی که خط انتقال آب از حبله رود دچار مشکل میشود.
وی افزود: آب شرب این مناطق، ۹۹ درصد مواقع از تصفیهخانه تامین میشود و میزان شوری آن استاندارد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان با بیان اینکه گاهی بر اثر مشکلات ناگهانی کیفیت آب شرب به طور موقتی کاهش مییابد گفت: زمانهایی مانند ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ که کانال آبرسانی سیمین دشت از مدار خارج شد و به مدت حدود یک ماه، آب گرمسار و آرادان به میزان شوری حدود ۵ هزار و کدورت ۲۰ هزار رسید.
طاهری بیان کرد: شهرهای شاهرود، مهدیشهر، درجزین و سمنان دارای آب با میزان شوری کمتر از ۸۰۰، آب با کیفیتی دارند؛ تنها در زمان اوج مصرف آب، استفاده از آب چاهها ناگزیر است و در این مواقع، میزان شوری آب به یکهزار و ۵۰۰ میرسد و گله مندی شهروندان آغاز میشود.
وی ابراز داشت: بهرهمندی روستاهای استان سمنان از شبکه آب ۸۸ درصد است و بیشتر آبرسانیهای سیار به صورت کمکی انجام میشود.
به گزارش ایرنا، سنجش کیفیت آب شرب، با سه شاخص آلودگیهای میکروبی، شیمیایی و فلزات سنگین تعیین میشود. آزمایشهای مربوط به آلودگی میکروبی به صورت روزانه، آلودگی شیمیایی به صورت ماهانه و میزان سختی و آزمایش مروبط به میزان سختی و فلزات سنگین موجود در آب سالانه انجام میشود.
آزمایشهای سنجش میزان آلودگیهای فاضلاب نیز هر ۱۵ روز انجام میشود.